Θέμα λίγων ημερών είναι κατά πληροφορίες η εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής από τους Άραβες του Αμπου Ντάμπι, με την φημολογία να είναι έντονη ότι ακόμη και σήμερα, ή μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή το deal θα έχει ανακοινωθεί, χωρίς να αποκλείεται οι εξαγγελίες να γίνουν την εβδομάδα μετά το Πάσχα!

Το ζήτημα είναι ότι η εξαγορά έχει κλειδώσει, με λίγες μόνο τυπικές λεπτομέρειες να απομένουν!

Το τίμημα της απόκτησης των μετοχών από το Mascar fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσδιορίζεται πέριξ των 20 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς να αποκλείεται, στον βαθμό που κάποια ενεργειακά έργα που έχουν χαρακτηρισθεί ως «ανώριμα» ενταχθούν στο πακέτο πώλησης, αυτό να φτάσει ακόμη και τα 20,5 ευρώ ανά μετοχή!

Οι Άραβες σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αποκτήσουν το 37,3% της ΓΕΚ Τέρνα, (η οποία θα αποκτήσει μια σοβαρή ρευστότητα που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τον κατασκευαστικό όμιλο, ο οποίος επεκτείνεται επιθετικά στις παραχωρήσεις, έχοντας εντάξει στην φαρέτρα του Εγνατία οδό, ΒΟΑΚ και Αττική οδό) καθώς και τα ποσοστά των ιδιωτών μετόχων (Atale 5,98%- Γ. Περιστέρης 11,06%) ενώ θα επακολουθήσει Δημόσια Πρόταση προς το ευρύ επενδυτικό κοινό!

Διαβάστε ακόμη: