Ο Ζοάν Λαπόρτα υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ήταν ανοιχτός σε συζητήσεις αναφορικά με τη νέα διοργάνωση που ορισμένοι από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους επιχείρησαν να αρχίσουν τον Απρίλιο του 2021, μιλώντας σε συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα που μεταδόθηκε στο Apple TV.

Μία εκδοχή που έρχεται σε αντίθεση με τα σχόλια Ινφαντίνο, τρεις ημέρες μετά την ιδρυτική διακήρυξη της ESL, όταν ανέφερε ότι η FIFA «αποδοκίμασε έντονα» μία κλειστή διοργάνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον «ισχυρό άνδρα» της Μπαρτσελόνα, ο Πρόεδρος της FIFA ενθάρρυνε τους δώδεκα ιδρυτικούς συλλόγους της διοργάνωσης: Τους τρεις ιταλικούς, Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ, τους ισάριθμους ισπανικούς, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και τους έξι αγγλικούς, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

«Ο Ινφαντίνο αναπτύσσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για συλλόγους, κάνοντάς το μεγαλύτερο και σεβόμαστε αυτό το έργο, διότι φαίνεται πολύ ελκυστικό. Ήταν ανοιχτός να μιλήσει για την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, αποδεικνύοντας ότι ως Πρόεδρος της FIFA ήταν έτοιμος να έλθει σε διάλογο με τις ομάδες», προσέθεσε ο Ζοάν Λαπόρτα.

Μία εκδοχή που συμπίπτει με τη δήλωση του Προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος είχε σημειώσει πως «οι σύλλογοι της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας ζήτησαν μία “ανταλλαγή χάρης”: “Εσείς μάς υποστηρίζετε για την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα και εμείς, αγωνιζόμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που επεκτάθηκε χωρίς να προκληθούν διαφωνίες”. Ο Ινφαντίνο ενδιαφερόταν  για το σαμποτάζ του νέου Τσάμπιονς Λιγκ, που επιθυμούσε έντονα ο Τσεφέριν ως ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 36 ομάδων, την περίοδο 2024 – 2025 και όλοι γνωρίζαμε ότι ο Ινφαντίνο ήθελε να “σκοτώσει” πολιτικά τον Τσεφέριν».

Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων υποτίθεται ότι θα ήταν ένα τουρνουά 24 ομάδων, έναντι των σημερινών 8, όμως, ο Τζιάνι Ινφαντίνο ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες, την επιθυμία να επεκταθεί ακόμη περισσότερο, σε 32.

Διαβάστε ακόμη: