Η βελγική εφημερίδα επισημαίνει ότι αυτή η υπόθεση έχει οδηγήσει σε μεγάλη ρήξη τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, «προκαλώντας την οργή του Προέδρου του σοσιαλιστικού κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είναι γνωστός για την ψυχραιμία και τις μετριοπαθείς δηλώσεις του» .

Η εφημερίδα αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης που άρχισε με την παρακολούθηση των δημοσιογράφων, Σταύρου Μιχαλούδη και Θανάση Κουκάκη, προτού έλθουν στο «φως» οι πληροφορίες για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης οδήγησε σε παραίτηση τον στενό συνεργάτη και ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, σημειώνοντας ότι παραμένει το ερώτημα εάν «το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού γνώριζε για την υπόθεση και φυσικά, τι γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης για όλα αυτά».

Μαζί με τον κ. Δημητριάδη, παραιτήθηκε και ο Διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, η Υπηρεσία Πληροφοριών αναφέρεται απευθείας σε αυτόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε τις ευθύνες του, ωστόσο, ισχυρίσθηκε ότι δεν γνώριζε τίποτε για αυτή την υπόθεση, ενώ, υποσχέθηκε αλλαγές στις υπηρεσίες πληροφοριών και επέμεινε ότι ακόμη και αν όλα είχαν γίνει «με νόμιμο τρόπο», κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ, μέσω επίσημης τοποθέτησης, την περασμένη Δευτέρα (08/08).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, από την πλευρά του, ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης, όμως, ο Πρωθυπουργός δεν φαίνεται να κηρύσσει πρόωρες εκλογές. Το θέμα των παρακολουθήσεων θα συζητηθεί στην Βουλή και έως τότε, κάθε μέρα υπάρχει ο κίνδυνος νέων αποκαλύψεων», καταλήγει το άρθρο.