«Τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24άωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο», ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας, εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα εκείνες ζήτησαν την παρακολούθησή μου, διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τούς διέψευσαν δημόσια.

Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια, διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους. Έφθασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ εις βάρος μου. Άραγε, γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;».

«Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Θα επαναλάβω, λοιπόν, το αίτημα να έλθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατέληξε:

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του, κ. Κοντολέων, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:

  • Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;
  • Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό “υπερόπλο” Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;».

Η δημοσίευση του Νίκου Ανδρουλάκη: