Ο Δημήτρης Μάντζος, αναφερόμενος στη χθεσινή (08/08) τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, τόνισε πως «δεν ξέρω αν έπεισε ότι ήταν ανήξερος, πάντως, απέδειξε ότι είναι ανήμπορος να διαχειρισθεί αυτήν την κρίση και να εγγυηθεί τη θεσμική θωράκιση της χώρας για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των ατομικών ελευθεριών», μιλώντας σήμερα το πρωί (09/08) στο OPEN.

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε περίπου για έναν ανήξερο επικεφαλής της κυβέρνησης, ο οποίος μέσα στο γραφείο του είχε φέρει την ΕΥΠ, είχε βάλει τον απολύτως αρεστό άνθρωπο ως επικεφαλής, είχε ζητήσει από το στενό συνεργάτη και ανιψιό του, τον κ. Δημητριάδη να τον εποπτεύει και αυτοί οι δύο συνεργάτες, τους οποίους έσπευσε να καλύψει, δεν τον ενημέρωναν. Αυτό είπε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν ξέρω αν έπεισε κανέναν», σημείωσε ο κ. Μάντζος και συμπλήρωσε:

«Ύστερα μάς είπε –και αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον– ότι είναι “νόμιμο λάθος” η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Αν είναι νόμιμο λάθος, πώς ισχυρίζεται πως θα το σταματούσε αν το γνώριζε και τι χρειάζεται την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο;

Θα κάνει το “νόμιμο, νομιμότερο”; Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν είχε το θάρρος να βγει και να πει ότι δεν είναι “νόμιμο λάθος”, αλλά αντισυνταγματική επιλογή και ότι δεν είναι “ολίσθημα” της ΕΥΠ, αλλά διολίσθηση σε απολυταρχικές, παρακρατικές μεθόδους;».

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής διερωτήθηκε αρχικά: «γιατί δεν έχει το θάρρος να πει στους πολίτες ότι πλέον, το συγκεντρωτικό, επιτελικό του κράτος έχει καταρρεύσει με κρότο;» και υπογράμμισε πως «η επιλογή να συγκεντρώσει την υπηρεσία πληροφοριών στο γραφείο του και ένα σωρό άλλες υπηρεσίες, έχει αποτύχει παταγωδώς και είναι εκείνος που κουνά το δάχτυλο στην αντιπολίτευση και μιλά για συνωμοσιολογία.

Μιλά για αποσταθεροποιητικά σενάρια, άγνωστους πολέμους και εχθρούς και έρχεται εκείνος να υπερασπιστεί το δικαίωμα της χώρας μας σε θεσμική θωράκιση; Έρχεται τώρα, κατόπιν εορτής να υποσχεθεί ότι θα θωρακίσει τη χώρα μας και τις ατομικές μας ελευθερίες;».

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «για το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, η δικαστική διερεύνηση είναι πολύ σημαντική. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους θεσμικά και με μεγάλη αξιοπρέπεια στην αναζήτηση της αλήθειας, τόσο σε πολιτικό όσο και νομικό επίπεδο, διότι, δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρό μας, αλλά όλους τους πολίτες και τη δημοκρατία μας».