Σήμερα (16/02), υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του τμήματος Μπράλος– Άμφισσα του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία– Ιτέα– Αντίρριο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Με την ολοκλήρωση του τμήματος Μπράλος – Άμφισσα του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία– Ιτέα– Αντίρριο, θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει οδικώς από Λαμία στην Πάτρα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, χωρίς να περάσει από την Αττική.

Ακόμη, έχει ήδη κατασκευασθεί η παράκαμψη της Γραβιάς, ενώ, το τμήμα από την παράκαμψη Γραβιάς έως τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη μήκους 4.7 χιλιομέτρων έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται σύντομα η υπογραφή και αυτής της σύμβασης.

Το τμήμα Μπράλος – Άμφισσα θα έχει πλάτος 11 μέτρα με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (πλάτους 3.75 μέτρων), ενώ ένα μέρος των ερεισμάτων έχει ασφαλτοστρωθεί δημιουργώντας μία λωρίδα πολλαπλών χρήσεων (ΛΠΧ) ανά κατεύθυνση, πλάτους 1.5 μέτρου.

Με την ολοκλήρωση του Μπράλος – Άμφισσα, το μήκος της συνολικής διαδρομής θα μειωθεί κατά τέσσερα χιλιόμετρα. Το Μπράλος – Άμφισσα αποτελεί τμήμα του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, που με τη σειρά του αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του Ε65, ο οποίος θα συνδέσει την ΠΑΘΕ με την Ιόνια Οδό, θα επιτρέψει την ταχύτερη μετακίνηση από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία απευθείας προς τη Δυτική Ελλάδα και θα συνδέσει το λιμάνι της Πάτρας με αυτό του Βόλου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης, Δημήτρης Αναγνώπουλος και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας ΑΒΑΞ, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας· ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου· ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης· ο Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φωκίδας, Γιάννης Μπούγας· οι βουλευτές Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κοτρωνιάς και Έλενα Μακρή – Θεοδώρου· ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και η Γενική Γραμματέας Υποδομών, Μαρία – Έλλη Γεράρδη.

Διαβάστε ακόμη: