Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς η ώθηση από τα κινεζικά μέτρα τόνωσης εξασθένησε.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,1% στις 12:20 μ.μ. ώρα Λονδίνου, περιορίζοντας τις προηγούμενες απώλειες, καθώς οι κλάδοι διαπραγματεύονταν μεικτά. Οι μετοχές των κατασκευών και των χημικών υποχώρησαν κατά 0,65%, καθώς οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 0,6%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7475.42 μονάδες αρνητικός κατά 0,30%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται κοντά στη γραμμή μη μεταβολής και τις 15823.81 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,08% στις 7273.41 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28690.75 μονάδες μειωμένος κατά 0,15%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9444.8 μονάδες αρνητικός κατά 0,30%.

Οι κεντρικοί χρηματιστηριακοί δείκτες βγαίνουν απο ένα αμετάβλητο κλείσιμο για την διαπραγμάτευση της Δευτέρας, χάνοντας τη δυναμική καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, αφού ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας μείωσαν τα επιτόκια σε μια σειρά καταθέσεων. Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς οι έμποροι αξιολόγησαν τα αδύναμα στοιχεία για τις κινεζικές υπηρεσίες, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ υποχώρησαν.

Η δανική εταιρεία φαρμάκων Novo Nordisk σημείωσε άνοδο 1,3% στις συναλλαγές νωρίς το απόγευμα καθώς διεύρυνε το προβάδισμά της ως η νέα πιο πολύτιμη εταιρεία της Ευρώπης. Ενισχυμένη και απο τον κολοσσό πολυτελών ειδών LVMH στο κλείσιμο της Δευτέρας, και αφού κατέλαβε για λίγο την πρώτη θέση την περασμένη εβδομάδα, καθώς κυκλοφόρησε το φάρμακο απώλειας βάρους Wegovy στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Novo Nordisk άνοιξε με κεφαλαιοποίηση 427,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των μη εισηγμένων μετοχών, μπροστά από τα 417,86 δισεκατομμύρια δολάρια της LVMH, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στην ευρωζώνη για τρία χρόνια από τώρα κινήθηκαν υψηλότερα τον Ιούλιο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από 2,3% σε 2,4%. Οι προσδοκίες ενός έτους παρέμειναν αμετάβλητες στο 3,4%.

Αυτά θα είναι ανεπιθύμητα νέα για την ΕΚΤ, η οποία ανέβασε τα επιτόκια στο 3,75% σε ένα χρόνο διαδοχικών αυξήσεων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τις τιμές και να τραβήξει τον πληθωρισμό στο στόχο της στο 2%.

Διαβάστε ακόμη: