Ένας από τους πιο συχνούς λόγους που τα ζευγάρια παίρνουν διαζύγιο, είναι ότι τσακώνονται συνεχώς για τα οικονομικά τους.

Ωστόσο, η Vivian Tu, μια αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος και ιδρύτρια του YourRichBFF, δεν έχει τέτοια προβλήματα, αφού όπως λέει, μιλώντας στο CNBC Make It, εκείνη και ο σύντροφός της είναι μαζί έξι χρόνια και δεν τσακώνονται ποτέ για τα χρήματα.

Για να το καταφέρουν αυτό κάνουν τα εξής:

1. Συζητήστε νωρίς για τα οικονομικά σας

Πρώτον, συζήτησαν σχετικά για τα οικονομικά από νωρίς.

«Ένα μήνα μετά τη σχέση μας, τα βάλαμε όλα στο τραπέζι», λέει. «Είπαμε “Πόσα βγάζεις;” Δείξε μου το απόκομμα πληρωμής σου».

Αυτό τους βοήθησε να προσδιορίσουν εάν είχαν ή όχι κοινές αξίες για τα χρήματα και εάν ευθυγραμμίζονται οι οικονομικές τους προτεραιότητες, υπογραμμίζει η Tu.

2. Χωρίστε τα έσοδα σε τρεις κατηγορίες

Καθώς η σχέση προχωρούσε, το αρραβωνιασμένο πλέον ζευγάρι άρχισε να χρησιμοποιεί το σύστημα «το δικό σου, το δικό μου και το δικό μας».

Με αυτήν την προσέγγιση, η Tu και ο αρραβωνιαστικός της έχουν ο καθένας τους ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, συν έναν κοινό λογαριασμό στον οποίο καταθέτουν και οι δύο. Χρησιμοποιούν τον κοινό λογαριασμό για να πληρώσουν για τα κοινά τους έξοδα, όπως λογαριασμούς κοινής ωφελείας, πληρωμές στεγαστικών δανείων και είδη σούπερ μάρκετ.

Εφόσον γνωρίζουν ότι έχουν διαθέσει χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του νοικοκυριού τους πρώτα, κανένα άτομο δεν αισθάνεται την ανάγκη να παρακολουθεί πώς ξοδεύει ο άλλος τα υπόλοιπα χρήματά του.

«Έχω έναν λογαριασμό στον οποίο έχω χρήματα και τον χρησιμοποιώ για πράγματα όπως το να κάνω μανικιούρ ή να πάω για φαγητό με φίλες. Και έχει τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό που χρησιμοποιεί όταν κάνει κάτι αντίστοιχο», σημείωσε η Tu. «Κανείς από τους δύο δεν έχει πρόβλημα με αυτό».

Επιπλέον θεωρεί ότι το να μοιράζεσαι δια δύο όλα τα έξοδα, είναι μία ανθυγιεινή νοοτροπία. Για παράδειγμα βλέπει άλλα ζευγάρια να μοιράζονται μικροποσά, όπως αυτό ενός αναπτήρα, κάτι το οποίο η ίδια βρίσκει υπερβολικό.

3. Διασκεδάστε μιλώντας για χρήματα

Τουλάχιστον μια φορά το μήνα, η Tu και ο σύντροφός της παραγγέλνουν πίτσα και κάθονται μαζί για να συζητήσουν τα έξοδά τους, τις επενδύσεις και τα έξοδα του σπιτιού. Μόλις τελειώσουν με αυτό, βλέπουν μια ταινία. Η μετατροπή του προϋπολογισμού σε μια ευχάριστη βραδινή δραστηριότητα, λέει, το κάνει να φαίνεται λιγότερο σαν αγγαρεία.

Διαβάστε ακόμη: