Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το νέο Formentor έχει ξεχωρίσει. Ο βασικότερος όμως είναι ότι πρόκειται για το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από την αυτόνομη πλέον Cupra.

Παράλληλα, όμως, το Formentor έχει διακριθεί για το στυλ του, το οποίο έρχεται να απογειώσει η νέα ειδική έκδοση Tribe. Σημείο αναφοράς στο νέο Formentor VZ Tribe Edition αποτελεί η απόχρωση «CliffGray» του αμαξώματος, ωστόσο μπορεί να βαφτεί και με την απόχρωση «Midnight Black».

H αμφίεσή του γίνεται πιο δυναμική με τις ματ μαύρες πινελιές στη μάσκα, στο πλαστικό περιμετρικά του αμαξώματος, στα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών και στις δαγκάνες των φρένων. Παρατηρήστε επίσης τις 19άρες μαύρες ζάντες.

Στο εσωτερικό τώρα του νέου Formentor VZ Tribe Edition συναντάμε Nappa δέρμα, χάλκινα διακοσμητικά ένθετα στο τιμόνι και στους αεραγωγούς, θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι, αλουμινένια πεντάλ, bucket καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών και κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών.

Το νέο Formentor VZ Tribe Edition διατίθεται με plug-in υβριδικό σύστημα, το οποίο συνδυάζει 1.4 ΤSI βενζινοκινητήρα, ηλεκτροκινητήρα και αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Συνδυαστικά παράγει 245 ίππους και 370 Nm ροπής. Επίσης διατίθεται με δίλιτρο TSI βενζινοκινητήρα 310 ίππων και 400 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων.

Στην αγορά της Ισπανίας το νέο Formentor VZ Tribe Edition κοστίζει 52.333 ευρώ με το plug-in υβριδικό σύστημα και 54.673 ευρώ με τον 2.0 TSI. Η διάθεσή του έχει ήδη ξεκινήσει σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Διαβάστε ακόμη: