Από τα συνολικά 7.000 Formentor VZ5 που θα κατασκευάσει η Cupra τα 999 θα είναι ακόμα πιο συλλεκτικά.

Για ποιο λόγο; Διότι θα αφορούν τη νέα ειδική υπο-έκδοση του Formentor VZ5, την Taiga Grey. Όπως μάλλον έχετε καταλάβει το αμάξωμα του νέου Formentor VZ5 Taiga Grey θα είναι βαμμένο με τη γκρι απόχρωση Taiga Grey που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες. Σύμφωνα με την Cupra στο νέο Formentor VZ5 Taiga Grey τα φώτα Matrix Led ανήκουν στο στάνταρ εξοπλισμό. Σε συνδυασμό με τη μπροστινή κάμερα του αυτοκινήτου, το σύστημα των Matrix Led μπορεί να ρυθμίσει δυναμικά την κατανομή του φωτός.

Ο συνδυασμός των Matrix Led προβολέων και του αυτόματου φωτισμού καθιστά δυνατή την οδήγηση με αναμμένη τη μεγάλη σκάλα ανά πάσα στιγμή, καθώς δε θαμπώνει τους άλλους οδηγούς. Tαυτόχρονα ενισχύει και το επίπεδο της ασφάλειας. Σημειώνεται ότι αυτή η προηγμένη τεχνολογία φωτισμού είναι προαιρετικά διαθέσιμη στα Cupra Leon, Leon Sportstourer και Formentor.

Το νέο εξωτερικό χρώμα του Formentor VZ5 TaigaGrey συνδυάζεται με ένα συγκεκριμένο εσωτερικό, σε Dinamica Black, με ραφές στο χρώμα του χαλκού και καφέ δερμάτινα καθίσματα. Παράλληλα, στα ενδότερα θα υπάρχει ο αριθμός παραγωγής του εκάστοτε οχήματος χαραγμένος με λέιζερ στο πάνελ της πόρτας, υπογραμμίζοντας την αποκλειστικότητα του αυτοκινήτου και σηματοδοτώντας τη θέση του στην ιστορία της ισπανικής εταιρίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Formentor VZ5 είναι το ταχύτερο όχημα της Cupra, καθώς τροφοδοτείται από πεντακύλινδρο turbo κινητήρα TSI 2.5 λίτρων, απόδοσης 390 ίππων και 480 Nm ροπής. Συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης 4Drive και με αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Χρειάζεται μόνο 4,2 δευτ. για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

To γράμμα V στο όνομα του προέρχεται από τη λέξη “veloz” που σημαίνει γρήγορα, ενώ ο αριθμός πέντε παραπέμπει στους κυλίνδρους του κινητήρα. Τέλος, να πούμε ότι η παραγωγή του νέου Formentor VZ5 Taiga Grey ξεκίνησε στο κεντρικό εργοστάσιο Μαρτορέλ της Seat.