Η θερμοκρασία ανεβαίνει περισσότερο στο ήδη «καυτό» Cupra Leon, μέσα από τη νέα ειδική έκδοση ονόματι VZ Cup.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα πιο «πυρακτωμένα» σημεία στην εξωτερική αμφίεση του νέου Cupra Leon VZ Cup, το οποίο διατίθεται με hatch back, αλλά και με το πρακτικότερο Sportstourer αμάξωμα.

Τα βλέμματα ελκύουν αμέσως οι νέες αποκλειστικές 19αρες ζάντες, οι οποίες έχουν χάλκινες πινελιές, ενώ είναι ασορτί με τις δαγκάνες των φρένων και τα λογότυπα της Cupra. Παρατηρήστε επίσης τα πλευρικά μαρσπιέ από σκούρο αλουμίνιο, ενώ carbon υλικό έχει χρησιμοποιηθεί στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και στα πτερύγια της αεροτομής οροφής. Στο πίσω τμήμα δεσπόζει ο διαχύτης και οι διπλές στρογγυλές εξατμίσεις.

Στο εσωτερικό τώρα του νέου Cupra Leon VZ Cup ξεχωρίζουν τα νέα μπάκετ καθίσματα «Supersport» με ενισχυμένη πλευρική στήριξη του σώματος, τα οποία προσφέρονται με μαύρη ή μπλε δερμάτινη επένδυση.

Στο επίσης δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι έχει προστεθεί το κουμπί με την ένδειξη Cupra, ενώ με δέρμα έχει επενδυθεί και το ταμπλό. Το «παρών» δίνει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών και η κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών του συστήματος πολυμέσων.

Οι κινητήρες

Η γκάμα κινητήρων του νέου Cupra Leon VZ Cup περιλαμβάνει δίλιτρο βενζίνης TSI 300 ίππων σε συνεργασία με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων (τιμή 47.160 ευρώ) και το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης (e-Hybrid), το οποίο συνδυαστικά παράγει 245 ίππους, ενώ συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 σχέσεων (τιμή 46.670 ευρώ).

Σημειώστε ακόμα ότι το Cupra Leon VZ Cup Sportstourer μπορεί να τροφοδοτηθεί από 2.0 TSI βενζινοκινητήρα 310 ίππων, ενώ διαθέτει και σύστημα τετρακίνησης 4Drive (τιμή 48.675 ευρώ).

Με δεδομένο ότι το 2021 η μεγαλύτερη αγορά της μητρικής Seat ήταν η Γερμανία (104.100 πωλήσεις), δεν αποτελεί έκπληξη η αποκλειστική διάθεση του νέου Cupra Leon VZ Cup στην τοπική αγορά.