Το νέο Cupra Leon διευρύνει τη γκάμα κινητήρων καλωσορίζοντας τον 1.5 e-Hybrid με 272 ίππων που υποστηρίζεται από το αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων.

Το plug-in hybrid σύστημα στα νέα Leon και Leon Sportstourer, και στη συνέχεια στο επίσης νέο Formentor, επωφελείται από τον αναβαθμισμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης, με πιο ισχυρή μπαταρία και μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης.

Το νέο σύστημα e-Hybrid αποτελείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.5 λίτρων που αποδίδει 177 ίππους και μια ηλεκτρική μονάδα 85 kW (116 ίππους) με συνολική ισχύ 200 kW (272 ίππους) και μέγιστη ροπή 400 Nm.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου 19,7 kWh με δομή 4 μονάδων για 24 στοιχεία.

Επιπλέον, χάρη στη σχεδόν διπλασιασμένη ισχύ σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά e-Hybrid, το νέο Cupra Leon καλύπτει έως και 125 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Εκτός από τη βελτιωμένη απόδοση και τη μεγαλύτερη αυτονομία, μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών είναι επίσης η ενημέρωση της ισχύος φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος στα 11 kW, με πλήρη χρόνο φόρτισης δυόμιση  ωρών και η εισαγωγή συνεχούς ρεύματος με ενεργοποίηση έως 50 kW, που σας επιτρέπει να επαναφορτίσετε από 10% έως 80% της χωρητικότητας σε 26 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη