Ήταν Σεπτέμβριος του 1985 όταν η Seat άρχισε να εξάγει οχήματά της στην αγορά της Βρετανίας. Αρχικά έκανε απόβαση με το Ibiza πρώτης γενιάς και με το Malaga, ενώ αμφότερα σε ένα χρόνο είχαν σημειώσει μόλις 405 πωλήσεις.

Έπειτα από 36 χρόνια η ισπανική εταιρεία γιορτάζει ένα νέο ορόσημο στην εμπορική της πορεία στη Βρετανία. Σύμφωνα με τη Seat, λοιπόν, έχουν κυκλοφορήσει συνολικά στους δρόμους της Βρετανίας 1 εκατομμύριο οχήματά της.

Το μοντέλο που οδήγησε τη Seat στο νέο αυτό ρεκόρ πωλήσεων στη βρετανική αγορά ήταν ένα Leon e-Hybrid. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η plug-in υβριδική έκδοση του Leon συνδυάζει βενζινοκινητήρα 1.4 TSI, ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 σχέσεων, ενώ συνδυαστικά παράγει 204 ίππους.

Το λανσάρισμα του Leon e-Hybrid έγινε το 2020 με hatchback και station wagon αμάξωμα στις εξοπλιστικές εκδόσεις FR, FR Sport, Xcellence και Xcellence Lux. Το εκατομμυριοστό Seat στη Βρετανία πουλήθηκε από μια αντιπροσωπεία της, η οποία βρίσκεται στο Σαουθγουίκ του Σάντερλαντ.

Η Βρετανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Seat μετά την Ισπανία και τη Γερμανία. Το 2019 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες πωλήσεις της Seat στη Βρετανία, καθώς έφτασε τις 68.800 μονάδες. Ώθηση έδωσε η άφιξη της Cupra και της MÓ, της νέας μάρκας οικολογικής μικροκινητικότητας, το 2019. H πανδημία έφερε σημαντική μείωση το 2020 με 40.000 πωλήσεις, τις οποίες έχει ήδη ξεπεράσει το 2021.