Η Cupra ντύνει με το «πέπλο» της νύχτας το κορυφαίο Formentor VZ5, καθώς η νέα συλλεκτική του έκδοση «λάμπει» στο σκοτάδι. Το μαύρο χρώμα αποτελεί σημείο αναφοράς στο συλλεκτικό Formentor VZ5 BAT, το οποίο εκφράζει ακόμα πιο έντονα τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Σύμφωνα με την ισπανική εταιρία, το νέο Formentor VZ5 BAT έχει επενδύσει στη διαχρονικότητα, κομψότητα και επιβλητικότητα του μαύρου χρώματος.

Αναλυτικότερα, η εξωτερική του εικόνα ξεχωρίζει με το μαύρο γυαλιστερό χρώμα στις ράγες οροφής, στα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, στη μάσκα, στις εξατμίσεις και στις ζάντες 20 ιντσών. Παράλληλα τα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών είναι από carbon υλικό. Πινελιές από σκούρο χρώμιο συναντάμε στα λογότυπα της Cupra και στην αναγραφή του ονόματός της στο πίσω τμήμα του νέου Formentor VZ5 BAT.

Ωστόσο, το σκούρο χρώμιο εισχωρεί και στα ενδότερα του οχήματος, καθώς το συναντάμε στο περίγραμμα των αεραγωγών, στην κεντρική κονσόλα, ενώ στάνταρ είναι τα bucket καθίσματα. Η Cupra θα κατασκευάσει μόλις 500 αντίτυπα του νέου Formentor VZ5 BAT, ενώ τονίζει ότι πρόκειται για την πιο «σκοτεινή» και πιο συλλεκτική έκδοση στην γκάμα του. Επίσης αναφέρει ότι στόχος του Formentor VZ5 BAT είναι να κάνει ακόμα πιο συναισθηματική την εμπειρία της οδήγησης.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το Formentor VZ5 BAT τροφοδοτείται από τον ισχυρότατο πεντακύλινδρο βενζινοκινητήρα TSI των 2.5 λίτρων, ο οποίος παράγει 390 ίππους και 480 Nm ροπής. Συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης 4Drive και με αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Χρειάζεται μόνο 4,2 δευτ. για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμη: