Σημαντικά κέρδη σημείωσαν την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street και οι επενδυτές αποτίμησαν τα νέα αποτελέσματα των αμερικανικών εισηγμένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 330 μονάδες ή 1% για να κλείσει στις 33.375 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,89% στις 3.972 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε τις καλύτερες επιδώσεις με άνοδο 2,66% στις 11.140 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,5% και την τρίτη άνοδο της εβδομάδας στη σειρά. Ο Dow Jones ολοκλήρωσε την εβδομάδα χαμηλότερα κατά 2,8% και ο S&P σημείωσε απώλειες 0,76%.

Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, για το δ’ τρίμηνο, έρχονται καταδείξουν το κατά πόσο οι εισηγμένες επηρεάζονται από την επιδείνωση της οικονομίας, τον υψηλό πληθωρισμό και τη σφιχτή νομισματική πολιτική.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η προσοχή ήταν στραμμένη στη μετοχή της Netflix και τη Alphabet. Συγκεκριμένα, η Netflix το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε μια αξιοσημείωτη αύξηση στους συνδρομητές, παρότι τα τριμηνιαία κέρδη αποδείχθηκαν υποδεέστερα των προβλεπόμενων. Έτσι, η μετοχή της έκλεισε με κέρδη 8,46%.

Επί τάπητος (για διαφορετικούς λόγους) τίθεται και η Alphabet, μητρική της Google, η οποία ανακοίνωσε την απόλυση 12.000 εργαζομένων ή αλλιώς την περικοπή του 6% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Στον απόηχο αυτής της εξέλιξης, η μετοχή ενισχύθηκε κατά 5,34%.

Διαβάστε ακόμη: