Χθες, Κυριακή 30 Οκτωβρίου, οι Βραζιλιάνοι προσήλθαν στις κάλπες σε τεταμένες εκλογές όπου κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στην επανεκλογή του ακροδεξιού προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου ή την επιστροφή στην εξουσία του αριστερού πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Μπολσονάρου δεσμεύθηκε να εδραιώσει μια ευδιάκριτη συντηρητική στροφή στη βραζιλιάνικη πολιτική έπειτα από μια προεδρία που σημαδεύτηκε από την πανδημία. Ο Λούλα υπόσχεται μεγαλύτερη κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα, ανακαλώντας στη μνήμη την αυξανόμενη ευημερία της προεδρίας του το 2003-2010, προτού σκάνδαλα διαφθοράς αμαυρώσουν την εικόνα του Κόμματος των Εργατών.

Το Σάββατο (29/10), η Κάρλα Ζαμπέλι, εξέχουσα βουλευτής και στενός σύμμαχος του Μπολσονάρου, σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνεται να κρατά ένα όπλο μετά από λεκτική διαμάχη με έναν πολίτη σε γειτονιά του Σάο Πάολο.

Η Ζαμπέλι τον καταδίωξε, ενώ ο πολίτης μπήκε σε εστιατόριο, για να σωθεί. Τελικά, με την επέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε χωρίς να τραυματιστεί κάποιος. Το περιστατικό συνέβη μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Ρομπέρτο Τζέφερσον, ένας άλλος σύμμαχος του Μπολσονάρου, πυροβόλησε εναντίον της ομοσπονδιακής αστυνομίας που προσπαθούσε τον συλλάβει.

Διαβάστε ακόμη: