Πέντε είναι συνολικά οι αγνοούμενοι λόγω της κακοκαιρίας Daniel, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από ανεπίσημες πηγές -τέσσερις στο νότιο Πήλιο και ένας στον Βόλο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αγνοούμενοι είναι τρεις.

Ο αγνοούμενος στον Βόλο είναι 42χρονος του οποίου το όχημα βρέθηκε νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δύο από τους αγνοούμενους είναι ένα ζευγάρι Αυστριακών, που έμεναν στην περιοχή Ξινόβρυση και παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά, από το σπίτι όπου έμεναν.

Η αγωνία για τους αγνοούμενους εντείνεται, καθώς η κακοκαιρία Daniel εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, με πολύ δύσκολες συνθήκες στον Βόλο και τις γύρω περιοχές. Εξάλλου, πρόκειται για νεροποντή πρωτοφανούς μεγέθους. Μάλιστα, όπως προειδοποίησε η Πολιτική Προστασία νωρίτερα, η κακοκαιρία αναμένεται να παρουσιάσει νέα έξαρση τις πρωινές ώρες.

 

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», με επίκεντρο κυρίως το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες.

Ενας άντρας ανασύρθηκε νεκρός στο Βόλο, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες τόσο στην πόλη, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας όσο και στο Πήλιο, αλλά και τη ΣκιάθοΔραματική είναι η κατάσταση και στη Λάρισα, με παραθεριστές να απομακρύνονται από παραθαλάσσιες περιοχές.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 42 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

O άνδρας φέρεται να παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με το αυτοκίνητό του, το οποίο φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες του iefimerida.gr, μέσα σε λάσπες και σπασμένα κλαδιά.

 

Τι εικόνα έχουμε αυτή την ώρα
Δραματικές είναι οι ώρες που περνούν όσοι βρίσκονται στον Βόλο αλλά και την ευρύτερη Μαγνησία καθώς η κακοκαιρία Daniel συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τις εκτιμήσεις για την ποσότητα του νερού που αναμένεται να είναι εφιαλτικές καθώς, σύμφωνα με το meteo.gr, μόνο στο Πήλιο  εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 700 τόνους ανά στρέμμα.

Μεγάλα τα προβλήματα και τεράστιες οι καταστροφές που έχει δημιουργήσει από τα ξημερώματα η κακοκαιρία Daniel στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Πηλίου και συγκεκριμένα στο παραλιακό χωριό του Αγίου Ιωάννη.

Τα βίντεο από την κατάσταση στην περιοχή του Βόλου αποτυπώνουν την ένταση του φαινομένου.

Ξεχείλισε ο χείμαρρος Κραυσιδωνας- Εικόνες που τράβηξε κάτοικος από τις συνοικίες του Βόλου – λίγο πιο βόρεια από το κέντρο της πόλης

Όσον αφορά στο νοσοκομείο του Βόλου πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπει νερά στα υπόγεια πάρκινγκ όπου βρίσκονται οι αποθήκες υλικών και τα μαγειρεία,. χωρίς, ωστόσο, να έχουν προκληθεί ζημιές σε υλικά. Πλημμύρισε, επίσης, το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση φαρμάκων χημειοθεραπείας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιοηθούν σήμερα 18 θεραπείες οι οποίες θα γίνουν αύριο, Τετάρτη, με εφεδρικό μηχάνημα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που συνεχίζεται στο ΓΝ Βόλου, πλημμύρησε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν σήμερα οι προγραμματισμένες θεραπείες (18), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά, με το εφεδρικό μηχάνημα που διαθέτουμε (Από δωρεά του ΔΟΜ – Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης)».

Χείμαρροι «πνίγουν» αυτοκίνητα στο κεντρικό πάρκινγκ Μακρινίτσας

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στο νομό Μαγνησίας από τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel», που δεν άφησε ανέγγιχτη ούτε την περιοχή της Μακρινίτσας Πηλίου.

Βίντεο που καταγράφει το μάγεθος της καταστροφής, δείχνει ορμητικά νερά κυριολεκτικά να «πνίγουν» το κεντρικό πάρκινγκ στη Μακρινίτσα.

Κατολισθήσεις πετρωμάτων έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο σημείο, ενώ άλλα έχουν κολλήσει στις λάσπες.

Δείτε το βίντεο απο τη Μακρινίτσα:

Παράλληλα, η σφοδρότητα της κακοκαιρίας στάθηκε ικανή να ανοίξει στα δύο δρόμους στο χωριό Άνω Λεχώνια του δυτικού Πηλίου. Οι εικόνες θυμίζουν σκηνές αποκάλυψης. Οι κάτοικοι του οικισμού δεν μπορούν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Ξέμειναν στα ΚΤΕΛ Βόλου

Με την κακοκαιρία «Daniel» να σαρώνει την Μαγνησία και τις γύρω περιοχές, δεκάδες είναι οι πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ΚΤΕΛ του Βόλου.

Όπως θα δείτε και σε φωτογραφίες που εξασφάλισε το iefimerida.gr, δεκάδες πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ΚΤΕΛ του Βόλου, καθώς ο απίστευτος όγκος νερού που έχει πέσει από το πρωί, δεν τους επιτρέπει να μετακινηθούν.

  1. Μιλώντας στο Mega, επιβάτιδα που έχει εγκλωβιστεί στα ΚΤΕΛ, είπε πως εκεί βρίσκονται από τις 10:30, ενώ δεν πήραν καμία ενημέρωση.

Εγκλωβίστηκαν τουρίστες και πολίτες στο Πήλιο

Η κακοκαιρία Daniel δείχνει για τα καλά τα δόντια της καθώς σφυροκοπάει την περιοχή της Μαγνησίας. Στο βίντεο η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στον Άγιο Ιωάννη του Πηλίου ακούγεται να λέει «Παναγιά μου, βοήθεια. Πού θα πάμε; Η στάθμη ανεβαίνει».

Στο βίντεο ντκουμέντο η διάρκεια του οποίου είναι δύο λεπτά αποτυπώνονται το μέγεθος της καταστροφής αλλά και οι στιγμές αγωνίας που βίωσαν η ιδιοκτήτρια οι εργαζόμενοι και οι τουρίστες. Το νερό πλημμύρισε τα υπόγεια του ξενοδοχείου, ενώ στο ισόγειο η στάθμη των νερών ξεπέρασε τους είκοσι πόντους. Και όλα αυτά ενώ στους δρόμους όσο περνούσε η ώρα η στάθμη ανέβαινε εφιαλτικά, φτάνοντας κάποια στιγμή το ένα μέτρο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, η ιδιοκτήτρια ζητά βοήθεια και συνομιλώντας με έναν συντοπίτη της φοβάται μήπως δεν σωθούν. Ο διάλογος είναι συγκλονιστικός. Η ξενοδόχος που βλέπει το βιός της να καταστρέφεται μιλά με ένα άλλον άνθρωπο που και εκείνος βλέπει την περιουσία του να έχει γίνει ένα με το ποτάμι που έχει δημιουργηθεί σε κεντρικό σημείο του χωριού.

Χωρίς ρεύμα η Σκόπελος -Προσπάθειες του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση του δικτύου

Χωρίς ρεύμα βρίσκεται το νησί της Σκοπέλου από τις 15.20 το μεσημέρι της Τρίτης (5/9), μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Λόγω βλάβης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα και αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr.

690 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από τις 7 το πρωί της Τρίτης μέχρι και τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας έλαβε 690 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 670 κλήσεις, εκ των οποίων:

– στη Μαγνησία, 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα
– στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και

– στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις, εκ των οποίων:

– στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων

– στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και
– στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Παράλληλα, τις πρωινές ώρες ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 51χρονος άνδρας, στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, Άνω Βόλου Μαγνησίας, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. Επίσης, σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός 42χρονου άνδρα στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, ο οποίος παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

Στην ενημέρωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζει πως «όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε Γενική Επιφυλακή. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Η κακοκαιρία πλήττει και την Εύβοια

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει τη βόρεια και την κεντρική Εύβοια από χθες, Δευτέρα (4/9), με τον καιρό να χαρακτηρίζεται από μεγάλα ύψη βροχής και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Σοβαρά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel σε περιοχές του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπως μεταδίδει το evima.gr.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους κεραυνούς υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης σε πολλές περιοχές του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου λόγω του ότι υπάρχει πρόβλημα ρευματοδότησης από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ σε αρκετά χωριά .

Έχει ειδοποιηθεί ο ΔΕΔΔΗΕ και η ενημέρωση που έχει ο δήμος Κύμης Αλιβερίου είναι ότι οι βλάβες θα αποκατασταθούν.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι προς αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης .

«Αν δεν αποκατασταθεί γρήγορα η ηλεκτροδότηση θα έχουν πρόβλημα υδροδότησης τα χωριά, Βέλος, Δύστος, Κριεζά και τα υπόλοιπα χωριά μέχρι τα Νέα Στύρα», είπε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαστροκώστας.

Πού εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια

Τα πιο μεγάλα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην Κύμη και σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας, καθώς, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr, έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, οι δρόμοι όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο έχουν μετατραπει σε ποταμιά από την ορμή του νερού.

«Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας», λένε στην Κύμη

«Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας, η Κύμη έχει μετατραπεί σε ένα ποτάμι. Οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, επικρατεί ένα χάος από την ισχυρή κακοκαιρία», δήλωσε κάτοικος της Κύμης στο evima.gr, η οποία έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της.

Κακοκαιρία Daniel: Σε «λίμνες» μετατράπηκαν οι δρόμοι στην παραλία του Καράβου

Η ισχυρή βροχή που έπεσε είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στην παραλία του Καράβου και να μετατραπούν σε «λίμνες».

Σημαντικά προβλήματα και στο Αλιβέρι, καθώς από την ένταση του νερού, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό.

Σημειώνεται πως η κίνηση στον περιφερειακό του Αλιβερίου σταμάτησε, καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν. Το νερό κάλυψε τον δρόμο ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα συνεργεία της ΔΕΥΑΚΑ του δήμου Κύμης Αλιβερίου όπου άνοιξαν ξανά τον δρόμο απομακρύνοντας τα νερά.

Την ίδια ώρα χωρίς ρεύμα έχει μείνει το κέντρο του Αλιβερίου μετά την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Προβλήματα και στα Τρίκαλα

Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζει να πέφτει με ένταση και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων λόγω της κακοκαιρίας «Daniel», έχει φουσκώσει ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα στον ορεινό όγκο σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο, αλλά 36 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν με επιτυχία από το πρωί, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι καθαροί για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο αντιπεριφερειάχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ανέφερε στο triakalanews.gr, πως «τα ποτάμια μέχρι και πριν λίγη ώρα δεν έδιναν ανησυχητικά δείγματα πλημμυρικών φαινομένων, ωστόσο, ακόμη δεν έχει πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού. Γεγονός που σημαίνει ότι η προσοχή της περιφερειακής ενότητας και το σύνολο της πολιτικής προστασίας του νομού Τρικάλων είναι σε πλήρη ετοιμότητα».

Ο αντιπεριφερειάχης σε δηλώσεις του και στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή αυτές να γίνονται με χαμηλές ταχύτητες, καθώς το οδικό δίκτυο σε ορισμένα σημεία έχει καλυφθεί από ποσότητες νερού.

Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής στο Πήλιο

Την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Στόχος της απόφασης αυτής είναι η προστασία των έξι εργαζομένων και των δύο πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον δήμο, ενώ αμέσως εκδίδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο, επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για τη συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης το προσωπικό αναμένεται να επιστρέψει με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι και τουρίστες στην Σκιάθο

Το νησί της Σκιάθου είναι από τις περιοχές που σφυροκοπά ανελέητα η κακοκαιρία «Daniel».

Νωρίτερα σήμερα, με εντολή των Αρχών και με μήνυμα μέσω του 112 απαγορεύτηκε καθολικά η κυκλοφορία στο νησί, καθώς τα καιρικά φαινόμενα ήταν κάτι παραπάνω από ακραία.

Όπως θα δείτε και βίντεο από το meteo.gr, οι κεντρικοί δρόμοι του νησιού θυμίζουν αγριεμένο ποτάμι το χειμώνα και όχι τουριστικό θέρετρο.

Σύμφωνα με το meteo.gr τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις βραδυνές ώρες.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τον χείμαρρο στο νησί της Σκιάθου:

Σκιάθος: Πολλοί τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί, ακυρώνονται πτήσεις

Στο νησί βρίσκονται και πολλοί τουρίστες, οι οποίοι ζουν επίσης στιγμές αγωνίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, απελπισμένοι Βρετανοί έχουν προσφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκλιπαρούν για βοήθεια, αφού το νησί σε πολλά σημεία είναι χωρίς ρεύμα.

Καθώς πέφτει το βράδυ στο νησί, τουρίστες που βρίσκονται σε σημεία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περιγράφουν την κατάσταση ως «τρομακτική».

Ένας Βρετανός παραθεριστής ανέφερε στην DailyMail, ότι αυτός και η σύζυγός του επρόκειτο να αναχωρήσουν από το νησί στις 8 το βράδυ, αλλά η πτήση τους ακυρώθηκε και έχουν λάβει ελάχιστες πληροφορίες από την TUI για το πότε μπορούν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

«Οι προμήθειες τροφίμων στο ξενοδοχείο τελειώνουν. Δεν υπάρχει δυνατότητα προμήθειας άλλου γιατί ο δρόμος δίπλα στο ξενοδοχείο μας έχει καταρρεύσει.Η βροχή ήταν δυνατή εδώ και περίπου 36 ώρες. Το ξενοδοχείο μας φιλοξενεί τώρα ντόπιες οικογένειες που έχουν χάσει τις δικές τους στην παραλία», είπε ο Βρετανός τουρίστας.

Εκκενώνεται το Γηροκομείο Βόλου

Λίγο μετά τις 20.00 δόθηκε εντολή για εκκένωση του Γηροκομείου του Βόλου καθώς το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, ωστόσο, δεν κινδύνευσε κάποιος από τους 50 ανθρώπους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί.

Σύμφωνα με το gegonota.news, θα εκκενωθεί και το κεντρικό κτήριο που επίσης βρίσκεται κοντά στο ρέμα και θα παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα.

Στο Γηροκομείο επικρατεί αναστάτωση και η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Διαβάστε ακόμη: