«Ελπίζω ότι εκείνοι που το λένε αυτό, είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μη λάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα πόλη του Καζακστάν, την Αστάνα.

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Δεν βλέπω καμία ανάγκη για συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν»

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα παρευρεθεί στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της G–20, στο Μπαλί της Ινδονησίας. Αναφορικά με το ενδεχόμενο να έχει μετανιώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε «όχι» και τόνισε ότι «η Ρωσία δρα σωστά, ενώ, δεν αποτελεί στόχο μας, η καταστροφή της Ουκρανίας».

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επιστράτευση στη Ρωσία, προσθέτοντας πως η «μερική επιστράτευση» που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

«Ινδία και Κίνα υποστηρίζουν τον ειρηνικό διάλογο»

Παράλληλα, ισχυρίσθηκε ότι η Γερμανία κάνει «λάθος», δίδοντας προτεραιότητα στην αφοσίωση προς το ΝΑΤΟ έναντι του εθνικού της συμφέροντος.

«Η Γερμανία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση, σχετικά με τη μία άθικτη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, μέσω της οποίας θα είναι δυνατό για τη Ρωσία να διοχετεύσει φυσικό αέριο. Οιαδήποτε τέτοια απόφαση, δεν αποτελεί υπόθεση της Μόσχας», υποστήριξε.

Στη συνέχεια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι «Ινδία και Κίνα υποστηρίζουν τον ειρηνικό διάλογο για την Ουκρανία», έναν μήνα αφότου οι ηγέτες των δύο κρατών φάνηκαν να διαφωνούν μαζί του αναφορικά με τον πόλεμο, στη Σύνοδο Κορυφής του Ουζμπεκιστάν.

«Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον ρόλο του μεσολαβητή στην ανταλλαγή κρατουμένων. Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τα ουκρανικά σιτηρά πρέπει να κλείσουν, αν φανεί ότι χρησιμοποιούνται για “τρομοκρατικές ενέργειες”.

Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν επηρεάζουν τις σχέσεις της Ρωσίας με άλλα μετά–σοβιετικά κράτη. Αν και ορισμένες χώρες είχαν ανησυχίες, δεν επηρέασαν τον χαρακτήρα και το βάθος των δεσμών με τη Ρωσική Ομοσπονδία», ολοκλήρωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμη: