Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέφυγε να κατονομάσει κάποια συγκεκριμένη χώρα, ενώ, δε χρησιμοποίησε καμία απόδειξη, η οποία να στηρίζει τον ισχυρισμό του, σε ομιλία μέσω βιντεοκλήσης, στους επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), όπου μετέχουν πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.

«Ξέρουμε ότι η Δύση εκπονεί σενάρια ώστε να υποδαυλίσει νέες συγκρούσεις στον χώρο της ΚΑΚ. Ωστόσο, έχουμε ήδη αρκετές», επεσήμανε.

Ο Ρώσος ηγέτης εκτίμησε, επίσης, ότι οι συρράξεις στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και ιδίως εκείνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι «φυσικά» το αποτέλεσμα της «κατάρρευσης» της Σοβιετικής Ένωσης.

«Αρκεί να παρατηρήσουμε όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και στα σύνορα ορισμένων χωρών της ΚΑΚ», σημείωσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε ότι μία «δικαιότερη παγκόσμια τάξη» βρίσκεται σε διαδικασία σχηματισμού «μέσω μίας δύσκολης διαδικασίας. Μία μονοπολική ηγεμονία “καταρρέει” αμείλικτα, είναι μία αντικειμενική πραγματικότητα, την οποία η Δύση αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί.

Βλέπουμε τι απορρέει από αυτό. Προσκολλημένη στο παρελθόν και προσπαθώντας να επιβάλλει μία πολιτική υπαγόρευσης σε όλους τους τομείς, από τις διεθνείς σχέσεις έως την οικονομία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Αυτή η περίφημη συλλογική Δύση δημιουργεί νέα προβλήματα και κρίσεις».

Στο παρελθόν ο Πρόεδρος της Ρωσίας είχε χαρακτηρίσει την «κατάρρευση» της ΕΣΣΔ ως «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα.

Διαβάστε ακόμη: