Τα πυραυλικά πλήγματα σε πόλεις της Ουκρανίας σήμερα το πρωί, μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα Κίεβο, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ προειδοποίησε για νέα χτυπήματα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε τρομοκρατικό χτύπημα την ανατίναξη της γέφυρας στην Κριμαία, ενώ σημείωσε οι Ουκρανοί προσπάθησαν να ανατινάξουν και τον αγωγό αερίου Turkstream.

Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, αναφέρει ότι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς έπληξαν ενεργειακές, στρατιωτικές και επικοινωνιακές εγκαταστάσεις.

«Σκληρή απάντηση»

Ο Πούτιν υπόσχεται “σκληρή” απάντηση σε οποιαδήποτε περαιτέρω “τρομοκρατική” ενέργεια στο ρωσικό έδαφος.

“Είναι προφανές πως οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας διέταξαν, οργάνωσαν και διενήργησαν την τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο να καταστρέψει κρίσιμες πολιτικές υποδομές”, δήλωσε ο Πούτιν για την έκρηξη στη γέφυρα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την έκρηξη, όμως το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

“Αν συνεχιστούν οι απόπειρες διενέργειας τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές και στην κλίμακά τους θα ανταποκρίνονται στο επίπεδο των απειλών που δημιουργούνται για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία γι΄αυτό”, είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης αναμένεται σήμερα να συναντηθεί με το συμβούλιο ασφαλείας  και να συζητήσει την έκρηξη που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο σε γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία – κάτι για το οποίο κατηγορεί την Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: