Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο κυριότερος σύμμαχος της Ρωσίας, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους και να κόβει… ξύλα για την Ευρώπη, με σκοπό να τη βοηθήσει «για να μην πεθάνει από το κρύο», εφέτος τον χειμώνα.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Λευκορώσος ηγέτης εμφανίζεται να κρατά ένα τσεκούρι, μπροστά σε μία στοίβα από φρεσκοκομμένα ξύλα.

«Δε θα τους αφήσουμε να πεθάνουν από το κρύο, στην Ευρώπη. Θα βοηθήσουμε τους αδελφούς μας. Ίσως να μας βοηθήσουν και εκείνοι, κάποια μέρα» ακούγεται να αναφέρει ο Πρόεδρος, προτού σχίσει ένα μεγάλο κούτσουρο με το τσεκούρι του.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει τη δύσκολη, αυτήν τη στιγμή. Σημύδες ή έλατα, το σημαντικό είναι να ζεσταθούν», συνέχισε.

Το βίντεο του Αλεξάντρ Λουκασένκο «είδε» το φως της δημοσιότητας, σε μία περίοδο κατά την οποία τα ευρωπαϊκά κράτη, αντιμέτωπα με την «εκτόξευση» της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις τον χειμώνα. Παράλληλα, οι δεσμοί τους με το Μινσκ είναι ιδιαίτερα τεταμένες.

Η Λευκορωσία, που συνορεύει με την Ουκρανία, έθεσε το έδαφός της στη διάθεση της Μόσχας, για να «εξαπολύσει» την επίθεση προς το Κίεβο.

Διαβάστε ακόμη: