Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», παραδέχθηκε ότι ήταν ατυχής η διατύπωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, που είπε ότι «όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί, πεθαίνει», αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Νομίζω ότι ο ίδιος ο κ. Πέτσας με δήλωση του διευκρίνισε, παραδέχτηκε ότι ήταν μια ατυχής διατύπωση που έδωσε περιθώρια για διαστρεβλώσεις. Προφανώς και δεν έχει καμία σχέση ούτε με την προσέγγιση της κυβέρνησης ούτε με την προσέγγιση που πρέπει να έχει κανείς απέναντι στα πολύ δύσκολα που ζούμε και που έρχονται. Αν από κάτι έχει χαρακτηριστεί η κυβέρνηση μας όλο το προηγούμενο διάστημα κι όχι στη θεωρία γιατί στη θεωρία είναι εύκολα τα πράγματα, στην πράξη είναι η απόλυτη ενσυναίσθηση των δυσκολιών που έχει περάσει η ελληνική κοινωνία, των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε σε όλες τις πτυχές του οικονομικού μας βίου. Και λέω όχι στην θεωρία διότι με την πολιτική μας έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε αφήσει κανέναν χωρίς στήριξη. Στήριξη αρκετά σημαντική έτσι ώστε να έχουνε οι αυξήσεις και οι ανατιμήσεις όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στη ζωή όλων μας».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «Εδώ και πάρα πολύ καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ρητορικός παροξυσμός, υπάρχει ένας ανταγωνισμός της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη ρητορική επιθετικότητα κατά της Ελλάδος. Εμείς με ψυχραιμία και  νηφαλιότητα αντιδρούμε σε αυτά, αποδομούμε τα ανιστόρητα και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς σε όλα τα Φόρα, στην ΕΕ, στον ΟΗΕ, στις ΗΠΑ.  Νομίζω ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η απήχηση των θέσεων μας διευρύνεται  και ότι η ισχύς των επιχειρημάτων που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και του σεβασμού της Ελλάδος απέναντι στις διεθνές συνθήκες είναι αυτή που δεν αφήνει  κανένα παράθυρο στη διαστρέβλωση που επιχειρεί επίμονα η Τουρκία όλο το προηγούμενο διάστημα  να έχει το οποιοδήποτε  αποτέλεσμα. Πέρα από αυτά σε εξέλιξη βρίσκεται μια προπαγάνδα η οποία έχει κλιμακωθεί τον τελευταίο καιρό, μια εργαλειοποίηση των προσφύγων και μεταναστών».

Σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, και τις αναφορές ότι δεν υπάρχει το αρχείο αυτό στην ΕΥΠ, ο κ. Οικονόμου ανάφερε χαρακτηριστικά:  «Το αν υπάρχει αρχείο και τι αρχείο υπάρχει  είναι κάτι που το γνωρίζουν στην ΕΥΠ.  Εκείνο που εγώ γνωρίζω είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που  οφείλει να τηρεί η ΕΥΠ όταν κάνει κάποιες κινήσεις. Αλλιώς  συμπεριφέρεται όταν  οι κινήσεις αυτές παράγουν κάποια αποτελέσματα που πρέπει να αξιολογηθούν αλλιώς όταν δεν υπάρχουν αποτελέσματα που πρέπει να αξιολογηθούν αυτό είναι μια πρακτική που εφαρμόζει η ΕΥΠ σύμφωνα με τους κανόνες, το πλαίσιο που λειτουργεί και τα πρωτόκολλα που υπάρχουν . Όλα αυτά φαντάζομαι θα τα πληροφορηθεί ο κ. Ανδρουλάκης αν ανταποκριθεί σε αυτό που του λέμε ότι πρέπει να πάει στην ΕΥΠ για να του δώσουνε την ενημέρωση που μπορούν  και που έχουν να του δώσουν οι αρμόδιοι σε ότι αφορά τη νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του».

Διαβάστε ακόμη: