«Ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του, σε ένα ορόσημο, πολύ σημαντικό τόσο από οικονομικής, όσο και από πολιτικής άποψης, θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη και του επόμενου διαστήματος.

Μέσα σε αυτόν, περιλαμβάνονται και μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση στρεβλώσεων, αλλά και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, άμεσα και έμμεσα», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παρεμβάσεις στη φορολογία και την αγορά εργασίας

«Παράλληλα, θα υπάρχουν συμπληρωματικά μέτρα και πολιτικές για τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει σε φορολογικό επίπεδο ή θα αντιμετωπίζουν στρεβλώσεις στη αγορά εργασίας, που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στον τόπο και θα βοηθήσουν, επίσης, αρκετές κοινωνικές ομάδες.

Αποτελεί ένα οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο –σταθμίζοντας πολύ σωστά τον δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει, αντιλαμβανόμενοι πλήρως και συναισθανόμενοι τις ανάγκες στήριξης σε μία δύσκολη περίοδο στο σκέλος της ενέργειας, αλλά και εκείνο της καθημερινότητας, σε όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου– θα δώσει απαντήσεις, μία προοπτική.

Θα χαράξει έναν οδικό χάρτη, μέσα από τον οποίο, από τις συμπληγάδες που απειλούν την Ελλάδα και την Ευρώπη, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να περάσουμε με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες από αυτές που –όπως φαίνεται, δυστυχώς– θα αντιμετωπίσει το σύνολο της Ευρώπης, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των συνεπειών που αυτή προκαλεί, στον οικονομικό και κοινωνικό βίο όλων των κρατών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν… ξεφύγαμε από τους δημοσιονομικούς στόχους»

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις κρίσεις και καταλάβαμε έγκαιρα ότι πρέπει να παρέμβεις για να κρατήσεις όρθια την οικονομία, αλλά κυρίως την κοινωνία, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα των πολιτών και της χώρας, απέδωσε καρπούς το προηγούμενο διάστημα χωρίς να… τινάξει την οικονομία στον αέρα και να ξεστρατίσουμε από τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση με σωφροσύνη», σημείωσε ο κ. Οικονόμου

«Ταυτόχρονα, συναισθανόμενοι ότι πρέπει να στέκεσαι δίπλα στους πολίτες. Όσο η πολιτική μας είναι αυτή και η οικονομία μας αποδίδει, η απόδοση μεταβάλλεται σε μέρισμα για τον πολίτη. Για αυτό, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση. Συνθήκες σταθερότητας, μία κυβέρνηση που λαμβάνει έγκαιρα και γρήγορα τις σωστές αποφάσεις, με σαφή κατεύθυνση για τον προσανατολισμό της χώρας, αλλά και το υπόδειγμα της οικονομικής πολιτικής», ολοκλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Διαβάστε ακόμη: