Ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε αρχικά πως «το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά τον λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του», απαντώντας σε ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιλάμβαναν και παραιτήσεις. Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον.

Το μείζον, τώρα, είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινισθεί το τι, το πώς και το γιατί. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό, διότι εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση.

Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή αυτή τη σοβαρή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.