«Για εμάς, τους Νεοδημοκράτες, η “μάχη” είναι μία, μεγάλη, την 21η Μαΐου. Για εμένα, δεν υπάρχει σκέψη δεύτερων εκλογών, αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν δεύτερες εκλογές, χωρίς πρώτες. Οπότε, όλες τις δυνάμεις μας, όλο μας το “είναι” με βάση τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις μας, πρέπει να τις ρίξουμε στη “μάχη” της 21ης Μαΐου», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας , μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι οι «μάχες» δίνονται μία – μία, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αφήγημα δύο εκλογών και οι όποιες άλλες συζητήσεις, αν χρειασθεί, θα γίνουν μετά την 21η Μαΐου. «Οι πολίτες θα αναλογισθούν όλα αυτά που έχουμε κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, πώς αντιμετωπίσαμε πολλές σημαντικές κρίσεις και πώς στηρίξαμε οριζοντίως την κοινωνία και την οικονομία», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση, απαιτείται συστράτευση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που ασπάζονται τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

«Είμαστε μία παράταξη με ιστορία και έχουμε να προτάξουμε τη δουλειά μας, τις αξίες και το ήθος μας. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή σε όλα τα στελέχη, με βάση αυτόν τον αξιακό κώδικα», σχολίασε.

Αναφορικά με την τουριστική περίοδο που εκκίνησε την 11η Μαρτίου με απευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στα νησιά του Νότιου Αιγαίου και την Κρήτη, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «και εφέτος, ο τουρισμός θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της οικονομίας, τη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και την ανάπτυξη της χώρας». Ακόμη, έκανε λόγο για περαιτέρω επέκταση της τουριστικής σεζόν, 20% αύξηση της κρουαζιέρας σε σύγκριση με το 2022 με νέο ρεκόρ και καλύτερες προοπτικές συγκριτικά με πέρυσι, αφού εφέτος είναι ανοιχτές οι αγορές των Αυστραλίας και Κίνας.

«Άλλο πράγμα είναι η ευχή κάποιου και τι οργανώνει, και άλλο τι πραγματικά δίνει ανάπτυξη στη χώρα. Θέσεις εργασίας, έσοδα, υπερκέρδη, ώθηση. Αυτό κάνει ο τουρισμός. Άρα, γυρίσαμε πίσω στην κοινωνία και την οικονομία πολύ παραπάνω από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ακόμη και το Υπουργείο Οικονομικών είχε βάλει τον πήχυ –πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία– στα 15 δισ. ευρώ και φθάσαμε στα 17.6 δισ. ευρώ με όλα αυτά τα προβλήματα.

Εφέτος, τα κέρδη θα είναι πολύ ισχυρότερα. Αποτελεί υποχρέωσή μας, λοιπόν, να στηρίξουμε. Αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική. Δε σημαίνει δανεικά από αυτά τα οποία δεν έχεις, αλλά το υπερπλεόνασμα από τη δουλειά και την προσπάθειά σου να δίνεις στον κόσμο και την κοινωνία, τον λαό», ολοκλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε ακόμη: