Ο κ. Κικίλιας στάθηκε στην καθοριστική σημασία της βιωσιμότητας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, σε δημόσια συζήτηση για την «πράσινη» επιχειρηματικότητα και την «κυκλική» οικονομία, την οποία διοργάνωσε το νεοσύστατο δίκτυο «ΣΥΜΒΑΛΛΩ», σήμερα (22/02) το μεσημέρι.

Το «ΣΥΜΒΑΛΛΩ» αποτελεί μια προσπάθεια δεκάδων επιχειρήσεων από τον χώρο της «πράσινης» επιχειρηματικότητας και της ανακύκλωσης, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την επίτευξη αειφορίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι πρωτοβουλίες, όπως η συγκεκριμένη, «ανοίγουν» τον δρόμο για μία νέα περίοδο στην Ελλάδα, όπου οι επιχειρήσεις δείχνουν τον δρόμο της συνεργασίας, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος της κοινωνίας, των ανθρώπων και της χώρας.

«Αυτός ο δρόμος αφορά το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν είναι μόνο μία συσπείρωση και συνεργασία, αλλά και μία πρόταση πολιτισμού, καινοτομίας και αλλαγής των συνειδήσεων, την οποία βλέπουμε και στον τουρισμό», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι όλο και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν τη χώρα που θα κάνουν διακοπές με βάση το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κάθε τόπου.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού διαθέτει ένα πολύ σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης από το RRF για έργα υποδομών, διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ανακύκλωσης, διαχείρισης υδάτινων πόρων κ.ά.

«Στόχος μας, είναι αυτό που ονομάζουμε “βιώσιμο τουριστικό προϊόν. Πριν από πέντε ημέρες, ήμουν στη Ρόδο για το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της TUI ώστε η Ρόδος να γίνει ο 1ος βιώσιμος προορισμός παγκοσμίως», ανέφερε.

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι επιδόσεις του τρέχοντος έτους θα είναι ακόμη υψηλότερες, επισημαίνοντας ότι αυτή η επιτυχία είναι η βάση, ώστε μία σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία.

Διαβάστε ακόμη: