Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε να παραχωρήσει καθεστώς στρατηγικού επενδυτικού σχεδίου, στο εγχείρημα της ελληνικής εταιρείας «MYTILINEOS» για την κατασκευή μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στα Σκόπια, κατά τη διάρκεια της σημερινής (10/10) συνεδρίασης.

«Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στα 211 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, αποτελείται από μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας (ισχύος 90 – 105 μεγαβάτ) και θερμικής ενέργειας (ισχύος 135 – 150 μεγαβάτ).

Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 1.150 γιγαβάτ και περίπου 275 γιγαβάτ θερμικής ενέργειας, τα οποία αναμένεται να παραδίδονται στα αντίστοιχα ενεργειακά συστήματα (στον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας – MEPSO και το σύστημα μεταφοράς θερμότητας για την πόλη των Σκοπίων», αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

«Η απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη έπειτα από δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε την 31η Ιανουαρίου 2022, για την υποβολή αιτήματος καθορισμού καθεστώτος στρατηγικού επενδυτικού σχεδίου και ύστερα από κατάλληλη εξέταση του αιτήματος που υποβλήθηκε», επισημάνθηκε.

Βόρεια Μακεδονία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης

Διαβάστε ακόμη: