«Η Αθήνα, ύστερα από πολλά χρόνια σκληρών δοκιμασιών, έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει ανάσα από την επιτυχία της εφετινής τουριστικής περιόδου», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο 9ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική2022».

«Τούτο το συνέδριο, είναι μία πρωτοβουλία που ενώνει δυνάμεις και αυτός είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, να δημιουργήσουμε συνθήκες ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας. Σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, ο τουρισμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», σημείωσε εν συνεχεία.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «παρά το γεγονός πως φθάσαμε στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Αθήνα είναι ακόμη γεμάτη με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και στόχος, τώρα, είναι ο Οκτώβριος να κινηθεί, επίσης, σε υψηλά επίπεδα.

«Ο τουρισμός είναι οικονομία άμεσης απόδοσης. Γύρω από τον τουρισμό, ανθούν δεκάδες επαγγέλματα. Από την πρωτογενή παραγωγή και τον εμπορικό τομέα, έως την εστίαση και προφανώς τα επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου.

Μιλάμε, κυρίως, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες στηρίζουν και στηρίζονται από το τουριστικό προϊόν. Το 2022, είναι μία χρονιά που επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα και με μετρήσιμα αποτελέσματα ότι ο τουρισμός αποτελεί την “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας», εντόπισε ο κ. Υπουργός.

«Διεθνείς κολοσσοί, βλέποντας τη δυναμική που έχει αναπτύξει η χώρα μας και τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται για περαιτέρω και συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, έρχονται και επενδύουν, αποδεικνύοντας ότι μετά την εφετινή επιτυχία, η Ελλάδα εδραιώνει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού», συμπλήρωσε.

Το συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2022» πραγματοποιείται σήμερα (28/09), με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και με την υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη: