Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες στην Ελλάδα, αλλά και την προετοιμασία της επόμενης σεζόν.

«Τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαιτέρως θετικά, τόσο από το Βερολίνο και τη Βιέννη, όσο και από το Παρίσι και τη Στοκχόλμη, όπου είχα σειρά επαφών με ομολόγους μου, επικεφαλής μεγάλων αεροπορικών εταιρειών και τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδιών.

Τα ταξιδιωτικά πακέτα για την Ελλάδα είναι σχεδόν “κλεισμένα” έως και τον Οκτώβριο, ενώ, έντονο είναι το ενδιαφέρον και για τον χειμώνα, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να έχουν ήδη επεκτείνει τα δρομολόγια προς την πατρίδα μας και για τους επόμενους μήνες», τόνισε.

Ο Υπουργός Τουρισμού στάθηκε και στα –ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά– μηνύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Μετά την καθιέρωση των εννέα απευθείας πτήσεων, καθημερινά, από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα, οι οποίες έφεραν περισσότερους από 500.000 ταξιδιώτες από την Αμερική στη χώρα μας εφέτος –χωρίς σε αυτόν τον αριθμό να συνυπολογίζονται όσοι ήρθαν στην Ελλάδα μέσω πτήσεων transit– οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές αμερικανικές εταιρείες έχουν ήδη επεκτείνει τα δρομολόγια και για τους επομένους μήνες».

Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Delta, η οποία θα κρατήσει «ανοικτή» την απευθείας γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου (αντί για τα τέλη Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματίσει αρχικά), μετατρέποντας σε δεκάμηνη τη δραστηριότητά της, στην Ελλάδα.

«Βασικός μας στόχος παραμένει τουρισμός σε διαφορετικά μέρη της χώρας, δώδεκα μήνες τον χρόνο και σε αυτό το πλαίσιο, κινείται και το νέο πρόγραμμα συνδιαφήμισης του ΕΟΤ με πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και θα εξειδικεύσουμε τις επόμενες εβδομάδες», υπογράμμισε εν συνεχεία ο Υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».

«Οκτώ στις δέκα επενδύσεις στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, είναι τουριστικές, γεγονός που αποδεικνύει την αναπτυξιακή δυναμική, αλλά και την προστιθέμενη αξία του τουριστικού προϊόντος στην ελληνική οικονομία», είπε.

Αναφερόμενος, δε, στο φιλόδοξο πρότζεκτ για την προσέλκυση βορειοευρωπαίων –κυρίως συνταξιούχων– που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ώστε να απολαύσουν τον «μεσογειακό» χειμώνα στη χώρα μας, ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι «μόνο στους τρεις κορυφαίους τουριστικούς μας προορισμούς –Κρήτη, Ρόδο και Κω– μπορούν να διατεθούν κατά τους χειμερινούς μήνες, συνολικά, πάνω από 14.000 κλίνες σε μεγαλύτερα ή μικρότερα καταλύματα και ξενοδοχεία, κάτι που σημαίνει αυξημένα έσοδα για την τοπική οικονομία και τους Έλληνες».

«Κάθε νέος ταξιδιώτης που έρχεται και επισκέπτεται τη χώρα μας, σημαίνει περισσότερα έσοδα και κάθε επιπλέον ευρώ που προστίθεται στα έσοδα από τον τουρισμό, μεταφράζεται σε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο και δυνατότητα για πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και τα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξαιρετικές επιδόσεις της εφετινής τουριστικής περιόδου, ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Σχεδόν 13.26 εκατ. τουρίστες κατεγράφησαν το πρώτο επτάμηνο, ενώ –μόνο τον Ιούλιο– τα έσοδα από τον τουρισμό «άγγιξαν» τα 3.7 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα έσοδα του Ιουλίου του 2019.

«Όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα μεθοδικής προετοιμασίας στο σωστό χρόνο και συνεχούς συνεργασίας τόσο με τους διεθνείς παράγοντες του τουριστικού κλάδου, όσο και με τους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού.

Διότι, τίποτα δε θα ήταν εφικτό χωρίς τους ανθρώπους μας. Τον ΕΟΤ, τον ΣΕΤΕ, τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου και η εφετινή επίδοση στον τουρισμό αποτελεί επιτυχία όλων των Ελλήνων», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε ακόμη: