Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως «ως γονιός και πατέρας, έχω αρρωστήσει με αυτά που έχουν συμβεί σε αυτό το κοριτσάκι. Δεν το χωρά το μυαλό μου.

Η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία κρίνονται από τον τρόπο που θα χειριστούν την υπόθεση και αποτελεί απαίτηση να βγουν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα εκείνων που κακοποίησαν αυτή την ευαίσθητη ψυχή», αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 12άχρονου κοριτσιού, στα Σεπόλια.

Αύξηση κατά 7.2% των αφίξεων στα περιφερειακά αεροδρόμια τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το 2019

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι αεροπορικές αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport, αυξήθηκαν κατά 7.2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η μεσοσταθμική αύξηση σημειώθηκε σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο και Κω, όπου έφθασε το 14%, στα Χανιά το 15% και την Κέρκυρα, το 17%. Διατηρούμε μία πολύ στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία.

Θα ξεπεράσουμε τα έσοδα του 2019, τα 18.2 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να βρούμε τρόπο, για να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες στον χώρο, όπως έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε όλες τις κρίσεις», σημείωσε στη συνέχεια.

«Τα ταξιδιωτικά έσοδα περνούν απευθείας στη τσέπη των Ελλήνων, την αγροτική παραγωγή, τα ταβερνάκια και τα εστιατόρια, τον εμπορικό κόσμο, τους ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό, την κατασκευή και σε εκατοντάδες επαγγέλματα. Ο ελληνικός τουρισμός “τονώνει” την οικονομία και στηρίζει τη χώρα, σε μία εποχή παγκόσμιας κρίσης. Ο τουρισμός είναι λαϊκή οικονομία, άμεσης απόδοσης», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η εντυπωσιακή πορεία της εφετινής τουριστικής περιόδου αποτελεί αποτέλεσμα στρατηγικών συμφωνιών, όπως αυτές που έγιναν με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις ανά εβδομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και επέκταση των δρομολογίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πολύ καλή δουλειά που έγινε από την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. «Καθημερινά, 20.000 τουρίστες επισκέπτονταν το βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο, χωρίς να υπάρχει ταλαιπωρία λόγω της επιπλέον γραμμής που εισήλθε για τους ταξιδιώτες κρουαζιέρας», υποστήριξε.

Διαβάστε ακόμη: