Για ποιον γνωστό και προβεβλημένο εφοπλιστή, ο οποίος τις θερινές διακοπές του τις περνάει στο Γκστάαντ, το διαχρονικό δημοφιλές κοσμικό θέρετρο της Ελβετίας, λένε οι «κακές γλώσσες» ότι στην κυριολεξία είναι «σπαγγοραμένος»;

Σε βαθμό που – για να κάνει οικονομία- κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών στο ελβετικό θέρετρο όπου συχνάζουν οι vips της Ευρώπης και τα μέλη των καλών και ισχυρών οικογενειών, στέλνει καθημερινά την σύζυγο του στο σούπερ μάρκετ να ψωνίζει «μετρημένα», προκειμένου να αποφεύγονται τα περιττά έξοδα του μεσημεριανού φαγητού και οι έξοδοι σε εστιατόρια της πόλης, τα οποία χαρακτηρίζει ως πανάκριβα!

Ο Γιώργος Περιστέρης «χτυπάει πάντα 2 φορές»: Μετά την Εγνατία (1,5 δις,) ήρθε η σειρά της Αττικής οδού με τίμημα μαμούθ 3,270 δις - Το colpo grossing των Παραχωρήσεων, η ενεργοποίηση των τραπεζών να στηρίξουν τα project του Ομίλου και η «επιστροφή» της υπόθεσης «Τέρνα Ενεργειακή» - Ο πολύ δυνατός παίκτης «Μυτιληναίος», που δεν μπορείς να μην λάβεις υπόψιν και το άνοιγμα του ΒΟΑΚ!

«Ψάχνει» ιδιώτες για συμμετοχή στην Αττική οδό ο Γιώργος Περιστέρης – Εκτός από τους 2 ομίλους που ήδη συμμετέχουν στην ΓΕΚ Τέρνα, φέρεται να έχει απευθυνθεί και σε άλλους 4 μεγαλόσχημους που δραστηριοποιούνται στη χώρα – Οι συζητήσεις με Μυτιληναίο (ως εκπρόσωπο της Vinci), με φόντο την απόφαση του ΣτΕ!

Την ώρα που οι εξελίξεις στις μεγάλες παραχωρήσεις τρέχουν, όπως στον ΒΟΑΚ για παράδειγμα, όπου έχουν ήδη συμφωνηθεί μοιρασιές και ποσοστά όλων των μεγάλων εργολάβων πλην της ΑΒΑΞ που έμεινε έξω, ο περίφημος και μεγάλος κερδισμένος όλων ανεξαιρέτως των διαγωνιστικών διαδικασιών Γ. Περιστέρης της ΓΕΚ Τέρνα που επικράτησε και στους τρεις διαγωνισμούς των εμβληματικών παραχωρήσεων (Εγνατία οδός, ΒΟΑΚ, Αττική οδός) φέρεται να απασχολείται την ώρα τούτη με το πως θα καλύψει το σύνολο του χρηματοδοτικού των 3,3 δις. ευρώ προκειμένου να υπογραφεί και να μπει στις «ράγες» η χρυσοτόκος Όρνιθα των παραχωρήσεων στην Αττική!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες το αφεντικό της ΓΕΚ Τέρνα φέρεται να έχει διασφαλίσει από τις τράπεζες, με μπροστάρη την Eurobank, το ποσόν των 2,7 δις. ευρώ (με επιτόκιο 5,7%-5,9%) γεγονός που μειώνει την ίδια συμμετοχή σε 600 εκατ. ευρώ!

Κατά τις ίδιες πηγές, που γνωρίζουν καλά και εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, φέρεται να έχει απευθυνθεί σε πολύ ισχυρούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, προκειμένου να συμμετάσχουν εάν θέλουν και στο βαθμό που επιθυμούν, στην παραχώρηση της Αττικής οδού!

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο Γ. Περιστέρης, εκτός των 2 προβεβλημένων επιχειρηματικών σχημάτων που συμμετέχουν στον όμιλο της ΓΕΚ Τέρνα, έχει χτυπήσει την πόρτα και σε άλλους 4 κορυφαίους μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, συζητώντας το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στο φιλόδοξο και προσοδοφόρο project!

Την ίδια στιγμή οι συζητήσεις με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο (ως εκπρόσωπο της Vinci) συνεχίζονται, καθώς η προσφυγή των Γάλλων στο ΣτΕ αλλά και στα όργανα της Κομισιόν αποτελεί ένα σοβαρό αγκάθι για την άμεση υλοποίηση του project και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος οι ενστάσεις της Vinci να γίνουν δεκτές από το ανώτατο δικαστήριο, γεγονός που θα οδηγήσει σε ανατροπές!

Υπό αυτή την έννοια οι συζητήσεις θεωρούνται – και είναι- αναπόφευκτες, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει εκ των προτέρων ένα modus vivendi, σε κάθε πιθανή έκβαση των δικαστικών εξελίξεων!

Τι θα γίνει δηλαδή σε κάθε πιθανή έκβαση! Αυτό συζητείται με τον Μυτιληναίο, γεγονός κρίσιμο και καθοριστικό, καθώς οι όποιες συμφωνίες μεταξύ των δύο εμπλεκομένων μερών θα πρέπει να γίνουν πριν τις αποφάσεις του ΣτΕ!

Απίστευτο: 500 ευρώ για πρόστιμο 22 εκατομμυρίων στη Μύκονο!

Η μεγάλη επιστροφή του Principote στον Πάνορμο της Μυκόνου – Όλα OK πλέον μετά τις αυτοψίες και τους ελέγχους των αρμοδίων αρχών – Αισιοδοξία στην Μύκονο ότι το come back του γνωστού club θα φέρει πίσω τον κόσμο στο νησί!

Όλα δείχνουν πως η μεγάλη επιστροφή του Principote στον Πάνορμο της Μυκόνου θα αποτελέσει ένα από τα γεγονότα της χρονιάς για το Νησί των Ανέμων, καθώς η απουσία του εμβληματικού club και όλος ο θόρυβος που προκλήθηκε σχετικά με τις αυθαιρεσίες, σε συνδυασμό με την συνολική αρνητική δημοσιότητα, που αφορούσε σχεδόν το σύνολο των κορυφαίων bar restaurants στοίχισαν στο νησί, που μαζί με ένα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς, έχασε πάρα πολύ κόσμο, Έλληνες και ξένους υψηλής εισοδηματικής υπόστασης, που έβγαλαν πέρσι το καλοκαίρι την Μύκονο από την ατζέντα των διεθνών προορισμών τους!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες η ιδιοκτησία του περίφημου club, συμμορφώθηκε πλήρως με τις επιταγές των Αρχών, η κανονικότητα στην παραλία του Πανόρμου αποκαταστάθηκε πλήρως όπως και το ζήτημα του parking!

Με τις Αρχές, να ανάβουν κατά τις ίδιες πηγές το πράσινο φως για την επανέναρξη των λειτουργιών του από νωρίς φέτος το καλοκαίρι, μετά από επιτόπιους ελέγχους και αυτοψίες που διενεργήθηκαν!

Το γεγονός αυτό, της επαναλειτουργίας του Principote στον Πάνορμο, κυκλοφόρησε ήδη ως είδηση σε κύκλους της Αθήνας και της Μυκόνου, με τους επιχειρηματίες του νησιού να εμφανίζονται πολύ ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι καθώς η επιστροφή του εμβληματικού club επαναφέρει και την κανονικότητα στην Μύκονο και στο σύνολο της διασκέδασης της, γεγονός για το οποίο χαρακτηρίζεται, σε μια εποχή που ενώ οι αφίξεις σε όλη τη χώρα εκτινάσσονται, στο νησί των Ανέμων ακολουθούν και φέτος, βάσει των προβλέψεων, πτωτική πορεία!

Το ποσόν των 25 εκατ. ευρώ φέρεται να ζητάει ο Χρύσανθος Πανάς από ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο και ξένο fund που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για Island και Athenee (πρώην Zonar’s)!

Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ φέρεται να ζητάει ο Χρύσανθος Πανάς από ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο και ξένο fund που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για Island και Athenee (πρώην Zonar’s)!

Σε συζητήσεις με δύο πολύ σοβαρούς ενδιαφερόμενους, έναν εγχώριο επιχειρηματικό όμιλο και ένα ξένο fund, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσουν το Island στην Βάρκιζα και το Athenee (πρώην Zonar’s) στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου φέρεται να βρίσκεται ο επιχειρηματίας της εστίασης Χρύσανθος Πανάς!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας της αθηναϊκής νύχτας – και όχι μόνο- αποτιμά τον όμιλο της εστίασης που διαθέτει, στα 25 εκατ. ευρώ, καθώς ο συνολικός ετήσιος τζίρος σε Αθήνα και Βουλιαγμένη ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ ενώ το Ebitda διαμορφώνεται στα 3,5 εκατ. ευρώ!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο ενδιαφερόμενοι όμιλοι είναι πολύ σοβαροί, ωστόσο οι συζητήσεις την ώρα τούτη είναι περισσότερο διερευνητικές καθώς δεν έχει υπάρξει από την πλευρά τους επίσημη πρόταση, ενώ ο κ. Πανάς δεν έχει κατασταλάξει με βεβαιότητα αν θέλει να πουλήσει!

Μετά το Nammos οι Άραβες του Αμπου Ντάμπι τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπεί ως partner και ως fund manager ο Πέτρος Στάθης εξαγοράζουν το Barbarossa της Πάρου και τα Beefbar σε Αστέρα Βουλιαγμένης και Μύκονο!

Μετά το Nammos οι Άραβες του Αμπου Ντάμπι τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπεί ως partner και ως fund manager ο Πέτρος Στάθης εξαγοράζουν το Barbarossa της Πάρου και τα Beefbar σε Αστέρα Βουλιαγμένης και Μύκονο!

Μετά την εξαγορά του Nammos – δημιούργημα του περίφημου Ζαννή Φραντσέσκου – από τους Άραβες του Άμπου Ντάμπι τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπεί ως fund manager αλλά και ως partner ο Πέτρος Στάθης και την επιθετική επέκταση του πασίγνωστου beach bar της Μυκόνου που πλέον αναδεικνύεται σε τεράστιο Brand με διεθνείς αναφορές σε Ντουμπάϊ, Εμιράτα αλλά και στις Κάννες όπου ανοίγει άμεσα τις πύλες του, οι Άραβες έχουν ήδη προχωρήσει στις επόμενες επιθετικές κινήσεις τους στην εστίαση στην Ελλάδα με την αντίστοιχη εξαγορά εμβληματικών εστιατορίων!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μετά από ταχύτατες ενέργειες του ικανότατου μάνατζερ Πέτρου Στάθη, το fund υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς – οι υπογραφές έπεσαν προ ημερών- και του περίφημου bar restaurant Barbarossa της Νάουσας της Πάρου, που έχει ήδη επεκταθεί και στο Bodrum της Μικράς Ασίας!

Παράλληλα κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Πέτρος Στάθης φέρεται να τρέχει την υπόθεση της εξαγοράς των δύο περίφημων εστιατορίων Beef Bar, (Αστέρας Βουλιαγμένης και Άγιος Γιάννης Μυκόνου) που έλκουν την καταγωγή τους από το Παρίσι, όπου στο 8ο διαμέρισμα της πόλης του φωτός εδρεύει το ιστορικό εστιατόριο με την art nouveau διακόσμηση!