Ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί η κατεδάφιση τμημάτων των παράνομων κατασκευών του Nammos στην Ψαρρού της Μυκόνου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου στην Μύκονο (μετά από μία δεκαετία) έγινε πριν 2 εβδομάδες, σε κτίσμα 20 τμ στην Μερσίνη.

Επίσης, το Εφετείο Αθηνών είχε απορρίψει την αίτηση που είχαν υποβάλει οι εκπρόσωποι του Nammos για να ανασταλεί η κατεδάφιση μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους.

Σύμφωνα με το mykonoslive.tv, με έγγραφο που απέστειλε το ΥΠΕΝ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ως αρμόδια για κατεδαφίσεις σε αιγιαλούς, από την κατεδάφιση εξαιρέθηκαν προς το παρόν τα δύο βασικά κτήρια 520 τμ και 39 τμ στα οποία οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος είχαν εντοπίσει παρανομίες καθώς δεν καλύπτονταν από τις δηλώσεις τακτοποίησης αφού το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούσαν με τα δηλωθέντα.

Οι αυθαιρεσίες, που εντόπισε το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στο Nammos είναι οι εξής:

1) Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτιρίου επιφάνειας 520 τ.μ εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού με τμήματα του κτιρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

2) Κατασκευή σε εξέλιξη κτιρίου με χρήση τουαλέτας (39 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.

3) Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ (χωρίς άδεια) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό

4) Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5- 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Για τα δύο πρώτα κτίρια διευκρινίζεται ότι είχαν δηλωθεί ως κτίρια προς «τακτοποίηση» στο νόμο για τα αυθαίρετα.

Διαβάστε περισσότερα