Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής έκρηξης στην Πλάκα, που κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Μετά τις απολογίες τους, τη Δευτέρα (2/11), ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση, παρά τους ισχυρισμούς τους ότι δεν ευθύνονται για την τραγωδία.

Οι τρεις άνδρες φέρονται να εμπλέκονται σε απόπειρα κλοπής χαλκοσωλήνων από κτίριο στην οδό Λυσικράτους 15, με τις Αρχές να εξετάζουν τη σύνδεση των ενεργειών τους με τη διαρροή φυσικού αερίου που προηγήθηκε της έκρηξης.

Κατά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο αρνήθηκαν ότι οι πράξεις τους προκάλεσαν τη φονική έκρηξη.

Οι εξηγήσεις τους δεν κρίθηκαν επαρκείς για να μην προφυλακιστούν ενώ αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, εμπρησμός, έκρηξη με αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπων και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Τι δήλωσαν πριν από τις απολογίες τους

Οι τρεις άνδρες εμφανίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου επρόκειτο να απολογηθούν για την υπόθεση.

Ο 55χρονος, γνωστός με το προσωνύμιο «Μπούμπου», δήλωσε «συντετριμμένος», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει καμία σχέση με την έκρηξη. Ένας ακόμη από τους κατηγορουμένους ακούστηκε να ζητά συγγνώμη.

Καθοριστικό στοιχείο στην έρευνα αποτελούν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στα οποία φέρονται να καταγράφονται οι τρεις άνδρες να εισέρχονται στο κτίριο και στη συνέχεια να αποχωρούν, κρατώντας κομμάτι χαλκοσωλήνα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις που σχετίζονται με κλοπές, ναρκωτικά και σωματικές βλάβες.

Σημειώνεται πως για την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους που διορίστηκαν μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη: