Σύγκρουση δύο κόσμων έχουμε αυτή την περίοδο στη Νέα Δημοκρατία.

Από την μία η κυβέρνηση που διατηρεί την κυριαρχία της χάρη στη επωφελή αξιοποίηση της προοδευτικής ατζέντας που φέρνει κεντρώο και κεντροαριστερό κόσμο στη ΝΔ.

Από την άλλη το κόμμα, το οποίο έχει κάνει ένα κλικ πιο αριστερά υιοθετώντας πρόσωπα που κανονικά θα ήταν στο ΠΑΣΟΚ ή στο Ποτάμι.

Όμως, η προσωπικότητα του Κ. Μητσοτάκη και η προοπτική της εξουσίας τους έφερε στην Πειραιώς.

Και στην άλλη πλευρά, υπάρχει η παραδοσιακή ΝΔ, η λαϊκή δεξιά που ασφυκτιά είτε με την εκτεταμένη χρησιμοποίηση στελεχών από το μπλοκ Σημίτη και Διαμαντοπούλου είτε γιατί την στρατηγική του Μαξίμου την καθορίζουν στελέχη που δεν έχουν σχέση με το κόμμα.

Το ξέσπασμα Σαμαρά έχει το στοιχείο της προειδοποίησης για το ύφος που παίρνει το κόμμα.

Δημιουργεί ένα πρόβλημα ταυτότητας που θα πρέπει να συζητηθεί στη ΝΔ. Έχει και ένα καλό.

Συγκεντρώνει τους δυσαρεστημένους στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, εντός δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας και έτσι αποφεύγεται η διαρροή προς τα υπάρχοντα κόμμα της ακροδεξιάς.

Όμως, ας μη γελιόμαστε. Η κυβέρνηση παίρνει μία δύσκολη απόφαση που θα φέρει δυσαρέσκεια.

Το καλό γι’ αυτήν είναι ότι μέχρι τις εθνικές εκλογές, αν όχι και τις ευρωεκλογές, θα ξεχαστεί.

Όμως, προσπαθεί να λύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα της αγοράς.

Στο Μαξίμου είχαν φτάσει από παντού παράπονα ότι δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό. Ούτε εγχώριο, ούτε ξένο.

Οι έκτακτες διακρατικές συμφωνίες που πήγαν να γίνουν με το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο δεν ευόδωσαν.

Έτσι, στράφηκαν στην πρακτική λύση να νομιμοποιήσουν δια την άδειας εργασίας τους παράτυπους μετανάστες, έχοντας ως βασικό κριτήριο το λευκό ποινικό μητρώο του και την τριετία 2020-2023 εισόδου τους στη χώρα.

Στην κυβέρνηση λένε «τους ξετρυπώνουμε», τούς «απογκετοποιούμε» και τους κάνουμε φανερούς, θα ξέρουμε που μένουμε.

Όμως, δεν είναι μόνο το μεταναστευτικό που κάνει τζιζ στη κυβέρνηση.

Η κόντρα με τον Σαμαρά και η άρνηση πολλών βουλευτών να συμβιβαστούν με το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις ευρωεκλογές.

Το σημαντικό από όλο αυτό το ρήγμα που δημιουργείται είναι ότι η ΝΔ στις ευρωεκλογές θα χάσει δυνάμεις.

Είτε θα φύγουν ψηφοφόροι στα ακροδεξιά κόμματα είτε θα βρεθούν στην περιοχή της αποχής.

Το μόνο που θα σώσει τη ΝΔ είναι ότι η Κεντροαριστερά διασπάται σε μικρά τιμάρια και έτσι δεν υπάρχει απειλή.

Όμως, στα δεξιά της ΝΔ, αυτή τη στιγμή αν υπήρχε πολιτικό πρόσωπο με τη σοβαρότητα της Λεπέν και με σύγχρονο λόγο, ούτε κεραλοιφές, ούτε επιστολές Χριστού, ούτε ψέκες, να ορθώσει πατριωτική ατζέντα, θα έπαιρνε ένα 10-15% για πλάκα.

Ο Σαμαράς είναι πολύ μεγάλος ηλικιακά για να κάνει αυτό το βήμα.

Στη ΝΔ δεν υπάρχει κανένας που θα αφήσει τη θαλπωρή της υπουργικής καρέκλας.

Οπότε θα πρέπει να αναζητηθεί από την «αγορά»… Η δεξαμενή υπάρχει.

Αποκάλυψη: Κλειδώνει ο Απ. Τζιτζικώστας για Επίτροπος στην ΕΕ, παραμένει στο ΥΠΕΞ ο Γ. Γεραπετρίτης!

Αποκάλυψη: Κλειδώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας για Επίτροπος στην ΕΕ, παραμένει στο ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές με βαθιά γνώση εκ των έσω, όσον αφορά προσκήνιο και παρασκήνιο της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, ότι σχετικά με την επιλογή της θέσης του Επιτρόπου στην Κομισιόν, για την οποία έχουν ακουστεί πλείστα όσα ονόματα, που θα αντικαταστήσει τον Μαργαρίτη Σχοινά, ο πρωθυπουργός φέρεται να κατέληξε στο όνομα του Απόστολου Τζιτζικώστα, νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης που επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές από τον πρώτο γύρο με ποσοστό λίγο πάνω από το 60%!

Η εξέλιξη αυτή, στον βαθμό που επιβεβαιωθεί, αποτελεί ένα άνοιγμα του Κυρ. Μητσοτάκη στην παραδοσιακή δεξιά, ενώ παράλληλα του απελευθερώνει μια μεγάλη Περιφέρεια.

Παράλληλα θα κρατήσει στη θέση του ΥΠΕΞ τον Γ. Γεραπετρίτη το όνομα του οποίου παιζόταν για τη θέση του Επιτρόπου, όπως άλλωστε και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει δημοσιοποιήσει την ώρα τούτη την αντίθετη άποψη του σχετικά με την τροπολογία Καιρίδη για την νομιμοποίηση των μεταναστών!

Ποια πολύ μεγάλη εταιρία διεμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τη χώρα;

Ποια πολύ μεγάλη εταιρία διεμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τη χώρα;

Μαθαίνω ότι, πολύ μεγάλη εταιρία, με τεράστιες επενδύσεις στην Ελλάδα, φέρεται να διεμήνυσε στην κυβέρνηση, μετά από συνάντηση του εκπροσώπου της με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ότι είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τη χώρα και να στραφεί σε άλλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αλλού! Για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί!

«Μάπα το καρπούζι» - μέχρι στιγμής- για την φαρμακευτική κάνναβη - Η αθέτηση των υπουργικών υποσχέσεων, οι αφανείς μέτοχοι και οι ασφυκτικές πιέσεις για να θεσμοθετηθεί η συνταγογράφηση!

«Μάπα το καρπούζι» – μέχρι στιγμής- για την φαρμακευτική κάνναβη – Η αθέτηση των υπουργικών υποσχέσεων, οι αφανείς μέτοχοι και οι ασφυκτικές πιέσεις για να θεσμοθετηθεί η συνταγογράφηση!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ότι οι περίφημοι Ισραηλινοί επενδυτές, που είχαν τοποθετηθεί στην φαρμακευτική κάνναβη (βλέπε εργοστάσιο στην Κορινθία) φέρεται να έχουν μέχρι στιγμής απογοητευθεί από τα δεδομένα, τις εξελίξεις και τις αποδόσεις, καθώς αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά, αποδεικνύεται «μάπα το καρπούζι»!

Και οι πληροφορίες μου λένε ότι ήδη οι Εβραίοι επιχειρηματίες «ψάχνουν» τους «σπόνσορες» (άνωθεν) και «υποστηρικτές» της επένδυσης (από την κυβέρνηση και όχι μόνο) που τους είχαν φλομώσει στις υποσχέσεις!!!

Επειδή λοιπόν η κατάσταση μοιάζει να εκτροχιάζεται σε όλα τα επίπεδα, με πληροφορούν αρμοδίως κυβερνητικοί κύκλοι του παρασκηνίου, που παρακολουθούν από κοντά – και από μέσα- τις εξελίξεις, ότι οι γνωστοί «σπόνσορες» – υποστηρικτές- κυβερνητικοί νταραβεριτζήδες, ασκούν μεγάλες πιέσεις προκειμένου να θεσμοθετηθεί η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής κάνναβης!

Για να αρχίσει η ελληνοϊσραηλινή επένδυση, των εμφανών αλλά και των «αφανών» – όπως φημολογείται- επενδυτών, να αποδίδει καρπούς και να πάψει να είναι στάσιμη και ζημιογόνα όπως την ώρα τούτη, που προς το παρόν οι Εβραίοι «κλαίνε τα λεφτά τους»!

Το Μέγαρο Μαξίμου βάζει στο κάδρο τον Γ. Πατούλη - Εντολή στον Χαρδαλιά για διαχειριστικό έλεγχο και αποστολή του φακέλου στον εισαγγελέα! Γιατί έσπασε η «ανακωχή»; Τι ενόχλησε τον Μητσοτάκη;

Το Μέγαρο Μαξίμου βάζει στο κάδρο τον Γ. Πατούλη – Εντολή στον Χαρδαλιά για διαχειριστικό έλεγχο και αποστολή του φακέλου στον εισαγγελέα! Γιατί έσπασε η «ανακωχή»; Τι ενόχλησε τον Μητσοτάκη;

Για «σημεία και τέρατα» στην Περιφέρεια επί εποχής Γιώργου Πατούλη κάνουν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου οι οποίες αποσαφηνίζουν ότι πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να χυθεί άπλετο φως «στα έργα και τις ημέρες» του προβεβλημένου πρώην Περιφερειάρχη και για τον λόγο αυτό δόθηκε ήδη εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να διενεργήσει διαχειριστικό έλεγχο και το πόρισμα να αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, που ήδη εξετάζει πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων!

Γίνεται αντιληπτό ότι εκεί που μεταξύ Πατούλη – Μητσοτάκη υπήρχε μια ανακωχή και μάλιστα ο πρώην περιφερειάρχης είχε αποδεχτεί την εντολή του πρωθυπουργού να μηνκατέβει ξανά υποψήφιος, ξαφνικά τα δεδομένα ανατράπηκαν και ο πρώην Περιφερειάρχης μπήκε στο κάδρο του Μαξίμου με ότι τούτο συνεπάγεται για τη συνέχεια, που προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

Το βέβαιον είναι ότι κάτι συνέβη! Πιθανότατα έφτασαν στα αυτιά του Μαξίμου πληροφορίες, συνοδευόμενες από στοιχεία και έγγραφα, ως προς την διαχείριση Πατούλη που έκαναν λόγο για απευθείας αναθέσεις, προνομιακούς προμηθευτές και μια αλυσίδα εργολάβων που λυμαίνονταν τα έργα εις βάρος του υγιούς ανταγωνισμού, μέσω αποκλεισμών και περιθωριοποίησης κάθε σοβαρού και αξιόπιστου!

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο ακόμη και για έναν «ψευτοεργολάβο» της κακιάς ώρας, που είχε αναλάβει καθήκοντα γενικού νταραβεριτζή, ο οποίος έχτισε την εργολαβική καριέρα του στο Μαρούσι και την εκτίναξε στην Περιφέρεια!

Σε κάθε περίπτωση ο Ν. Χαρδαλιας ως νέος και άφθαρτος Περιφερειάρχης δεν προτίθεται να φορτωθεί ούτε να συγκαλύψει τυχόν ανομίες στην Περιφέρεια επί εποχής Πατούλη! Το σύνθημα είναι «όλα στο φως»!

Γεγονός που συνεπάγεται ότι τα οικονομικά και η συνολική διαχείριση της Περιφέρειας θα γίνουν «φύλλο και φτερό»! Δύσκολοι καιροί για τον Γ. Πατούλη και την διαχρονική παρέα του…

Προχωράει ο διαγωνισμός παρωδία

Η συνάντηση των τεσσάρων στο σπίτι μεγαλοεπιχειρηματία – Ο προβεβλημένος – και στην επικαιρότητα – υπουργός, ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης και ο τραπεζίτης – fund manager!

Μου λένε ότι μια συνάντηση με πολύ σοβαρό πολιτικοοικονομικό και επιχειρηματικό περιεχόμενο, πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην πολυτελή οικία επωνύμου και διαπλεκόμενου μεγαλοεπιχειρηματία στα Βόρεια Προάστια!

Το δείπνο αποτελούσε μια ομήγυρις τεσσάρων πασίγνωστων δημοσίων προσώπων, μετά των συζύγων τους, με αφορμή τις τελευταίες τραπεζικές και επιχειρηματικές εξελίξεις, σε όλο το φάσμα της δραστηριότητας, από τις κατασκευές και τις παραχωρήσεις μέχρι την ενέργεια και τα τραπεζικά placements, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο οικοδεσπότης, χαμηλών τόνων αλλά πάντα μέσα σε όλα, υπέρ προβεβλημένος μεγαλοεπιχειρηματίας εκ των κυρίαρχων στην πιάτσα, είχε προσκαλέσει έναν νέο, επώνυμο και ανερχόμενο υπουργό, που φέρεται να βρίσκεται στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων εντός της ΝΔ μετά τον Ν. Δένδια σύμφωνα με πρόσφατο γκάλοπ, έναν διαχρονικό – ιστορικό τραπεζίτη που κυριάρχησε επί δεκαετίες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και έναν ακόμη πρώην τραπεζίτη και νυν fund manager αλλά και μόνιμο μέλος – σχεδόν κατ’ επάγγελμα- ΔΣ μεγάλων επιχειρήσεων!

Η συζήτηση περιεστράφη στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και κυρίως στα επιχειρηματικά δρώμενα, τον κλάδο των κατασκευών, τις εκκρεμείς παραχωρήσεις, τις αναθέσεις και τις επιδοτήσεις του δημοσίου, αλλά και τα placements των τραπεζών που πραγματοποιήθηκαν αλλά και εκείνων που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Διαβάστε ακόμη: