Επειδή εσχάτως γίνεται λόγος πολύς γύρω από τους επώνυμους και προβεβλημένους Έλληνες εφοπλιστές που συστηματικά και κατά συρροή μετέφεραν παράνομο ρωσικό πετρέλαιο αγνοώντας προς ίδιον όφελος και για τον προσπορισμό υπέρμετρου πλουτισμού τις διεθνείς κυρώσεις, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι πολύ γνωστοί επιχειρηματίες «καρφώνουν» μεγάλους ομίλους προκειμένου οι ίδιοι να αποσπάσουν ασυλία για τις δουλειές που κάνουν με την Ρωσία, σας παραθέτω ένα κουίζ για δυνατούς λύτες:

Για ποια ελληνική εταιρία προοριζόταν – και παρέλαβε- το πρώτο φορτίο φυσικού αερίου που ήρθε στη χώρα μας από την Ρωσία αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία;

Για να ξέρετε, το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους εν Ελλάδι και όχι μόνο Αμερικανικούς κύκλους, που ως γνωστόν έχουν θεσπίσει βαρύτατες κυρώσεις και πολύ σκληρά μέτρα σε όλα τα επίπεδα…

Για ποιον πασίγνωστο υπουργό οι κακές γλώσσες λένε πως είναι πολύ «στενοχωρημένος» με τον γάμο της «μαύρης γαζέλας» Ελίζαμπεθ Ελέτσι, που αποτελούσε για τον ίδιο πρότυπο ομορφιάς και σεξουαλικότητας;

Για ποιον πασίγνωστο υπουργό οι κακές γλώσσες λένε πως είναι πολύ «στενοχωρημένος» με τον γάμο της «μαύρης γαζέλας» Ελίζαμπεθ Ελέτσι, που αποτελούσε για τον ίδιο πρότυπο ομορφιάς και σεξουαλικότητας;

Για να καταλαβαίνετε πόσο σοφή είναι η γνωστή λαϊκή ρήση «Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου» σας μεταφέρω όσα λένε οι κακές γλώσσες για την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται επώνυμος και προβεβλημένος υπουργός της κυβέρνησης μετά τον γάμο της τηλεπερσόνας Ελίζαμπεθ Ελέτσι που εκτός από τις καυτές πόζες της στην παραλία σε τοπικά κανάλια της Μυκόνου συμμετείχε μεταξύ άλλων και σε γνωστό ριάλιτι τηλεοπτικού σταθμού!

Οι κακές γλώσσες λοιπόν, λένε πως ένας εν ενεργεία υπουργός βρίσκεται σχεδόν σε …κατάθλιψη και είναι πολύ στεναχωρημένος με τον γάμο της «μαύρης γαζέλας» καθώς αποτελούσε για εκείνον – εντελώς πλατωνικά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις- το πρότυπο της άγριας ομορφιάς και της σεξουαλικότητας!

Σε απλά λόγια ο σοβαρός – κατά τα άλλα- υπουργός, στα χέρια του οποίου κρέμονται μείζονος σημασίας ζητήματα για την ανάπτυξη της χώρας, θαύμαζε στον υπέρτατο βαθμό την γνωστή τηλεπερσόνα, η οποία αποφάσισε να αφήσει πίσω της την ελεύθερη ζωή και να προχωρήσει με τον αγαπημένο της γιατρό «εις γάμου κοινωνίαν»!

Θα ασχοληθεί κανείς από την κυβέρνηση σοβαρά με τους 5 Ρωσόφιλους εφοπλιστές που πλούτισαν με την παράνομη (απέναντι στις διεθνείς κυρώσεις) μεταφορά ρωσικού πετρελαίου; Τι γίνεται με Μαρτίνους, Διαμαντίδη, Προκοπίου και Οικονόμου;

Τα ρωσικά πετρέλαια, οι Έλληνες εφοπλιστές, οι 2 γερουσιαστές, ο φόβος για αντίποινα από τους Αμερικανούς, το διυλιστήριο της Lukoil στη Σικελία, το «Όχι» μεγάλου εγχώριου ομίλου στο προξενιό Οικονόμου!

Η πρόσφατη παρέμβαση 2 Αμερικανών γερουσιαστών σχετικά με τροφοδοσία του αμερικανικού στόλου με ρωσικό πετρέλαιο, που μετά από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου φέρεται να μεταφέρεται από Έλληνες εφοπλιστές και να βαφτίζεται ως «τουρκικό» ή «αλβανικό», έχει προκαλέσει μια γενικευμένη ανησυχία στις μεγάλες γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας, που υπό το φόβο τυχόν αντιποίνων από τις ΗΠΑ, αλλάζουν γραμμή πλεύσης και σταματούν επισήμως τουλάχιστον τις μη σύννομες μεταφορές ρωσικού πετρελαίου.

Τόσο οι Μαρτίνοι, όσο και ο Διαμαντίδης, τα ονόματα των οποίων είχαν αναφερθεί μεταξύ άλλων σε διεθνή δημοσιεύματα, φέρονται να μην προτίθενται να εμπλακούν περαιτέρω στην μεταφορά ρωσικού πετρελαίου!

Όσο για τα περί εμπλοκής εγχώριου επιχειρηματικού ομίλου στην τροφοδοσία του αμερικανικού στόλου, κάτι το οποίο προφανώς δεν έχει αποδειχθεί, που αναδείχθηκε από μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο, φέρεται να είναι αποτέλεσμα «καρφώματος» από έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται σε σύγκρουση με τον ισχυρό ελληνικό όμιλο και ταυτόχρονα διατηρεί σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα!

Στο μεταξύ, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, που μετείχε με το ποσόν των 200 εκατ. ευρώ στην απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού του διυλιστηρίου της Lukoil στην Σικελία, όπου το πλειοψηφικό πακέτο απέκτησε ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Μπένι Στάινμετζ, φέρεται να πρότεινε την πώληση του διυλιστηρίου σε μεγάλη εγχώρια επιχειρηματική οικογένεια, από την οποία κατά πληροφορίες εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «Όχι»!

Καθώς η οικογένεια ούτε ενδιαφέρεται, ούτε θέλει επουδενί να εμπλακεί σε συναλλαγές που απορρέουν από ρωσικά οικονομικά συμφέροντα!

Φήμες για αδιαφανείς διαδικασίες και «απόρρητους διαγωνισμούς» με απευθείας προσκλήσεις για προμήθεια 5 εκατ. ευρώ ετησίως στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη - Ο Γιάννης Οικονόμου τι λέει;

Φήμες για αδιαφανείς διαδικασίες και «απόρρητους διαγωνισμούς» με απευθείας προσκλήσεις για προμήθεια 5 εκατ. ευρώ ετησίως στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη – Ο Γιάννης Οικονόμου τι λέει;

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνουν χώρα κάποιες υπόγειες διεργασίες όσον αφορά «απόρρητους διαγωνισμούς» με απευθείας προσκλήσεις και μυστικές διαπραγματεύσεις!

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι απευθείας αναθέσεις που σχεδιάζονται άμεσα χωρίς διαφανείς διαδικασίες αλλά με επίκληση του απορρήτου, που πάντα αποτελεί ένα άλλοθι, αφορούν 5 εκατ. ευρώ ετησίως (!!!) και οι οποίες λέγεται ότι καταλήγουν σε ένα «σύστημα» μικρών καταστηματαρχών – παρόχων κινητής τηλεφωνίας (!!!), που πουλάνε συσκευές και κάνουν συνδέσεις σε δίκτυα, που σχετίζεται με πρόσωπα της εποχής Χριστοφοράκου και Siemens!

Διερωτόμαστε: ο Γιάννης Οικονόμου τι έχει να πει για όλα αυτά; Ισχύουν; Ναι ή όχι;

Αλλάζει χέρια ο Ομιλος Med Frigo - Νέος Πρόεδρος του Δ.Σ ο Σ. Μπρακατσέλος

Έρχεται μεγάλο μπαμ! Ένα επιχειρηματικό deal, που θα προκαλέσει αίσθηση, βρίσκεται σε εξέλιξη – Σε απόλυτη μυστικότητα οι διαδικασίες, οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις!

Έγινα αποδέκτης μιας πολύ σοβαρής πληροφορίας που μου μεταφέρθηκε από εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή που γνωρίζει εκ των έσω, πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την ώρα τούτη «ψήνεται» ένα μεγάλο deal, μια επιχειρηματική συμφωνία – βόμβα που θα κάνει το μεγάλο μπαμ στην αγορά και θα προκαλέσει εξελίξεις, στον βαθμό που τελικά υλοποιηθεί!

Κύκλοι εκ των έσω υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και λαμβάνουν χώρα υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας και στο πλαίσιο της δέσμευσης εμπιστευτικότητας, όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις!

Επειδή έχω δεσμευθεί στην πηγή μου ότι δεν θα αποκαλύψω τίποτα που να προδίδει την ταυτότητα των εμπλεκομένων μερών, για να μην χαλάσει η δουλειά από την δημοσιότητα που θα λάβει, σταματώ εδώ! Προς το παρόν…

Ξέρετε άλλωστε όλοι όσοι μας παρακολουθήσετε, πως όλα τα μεγάλα deals της αγοράς που «άλλαξαν την ιστορία» τα έχει αποκαλύψει την τελευταία τριετία το Radar, που δικαίως αποκαλείται από την αγορά ως «το σάιτ των μεγάλων αποκαλύψεων».

Διαβάστε ακόμη: