Συνεδρίασε την Τετάρτη μετά από διακοπή 2 και πλέον μηνών, η Ολομέλεια της Αρχής για το ξέπλυμα, καθώς μετά τον ορισμό από τον Υπ. Δικαιοσύνης κύριο Τσιάρα, του εκπροσώπου του υπουργείου στην Αρχή που ήδη εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και του εκπροσώπου της Επ. Κεφαλαιαγοράς επανέρχεται η κανονικότητα και οι …Φάκελοι πάνω στο τραπέζι!

Ήδη, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές εκ των έσω, πλήθος εκκρεμών υποθέσεων έχουν συσσωρευθεί, ορισμένες από τις οποίες έχουν πάρει σειρά προτεραιότητας!

Κατά τις ίδιες πηγές στο κάδρο της Αρχής για το ξέπλυμα έχουν τεθεί 3 πολύ σοβαρές υποθέσεις που αφορούν τον χώρο των τραπεζών, των επιχειρήσεων και της θάλασσας, πέραν φυσικά των τρεχουσών υποθέσεων της επικαιρότητας, όπως της Εύας Καϊλή για παράδειγμα!

Έγκυροι κύκλοι που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση αναφέρουν ότι στην Ολομέλεια της Αρχής πρόκειται να έρθει η υπόθεση της Συνεταιριστικής τράπεζας των Σερρών και ειδικά του πρώην προέδρου της και πρώην βουλευτού με το Ποτάμι κυρίου Αλεξάνδρου Χατζηδημητρίου ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο παραιτήθηκε από τη θέση του κατόπιν υπόδειξης του Διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα!

Η ΤτΕ κατόπιν εξονυχιστικών ελέγχων στην Συνεταιριστική Σερρών ανακάλυψε «σημεία και τέρατα», δάνεια σε ημέτερους (μετόχους και διοίκηση) χωρίς ίδια κεφάλαια, χωρίς εγγυήσεις και εξασφαλίσεις! Και άλλα πολλά!

Κατόπιν αυτών η ΤτΕ έστειλε την υπόθεση στο Ξέπλυμα όπου ήδη είχαν υπάρξει ανώνυμες επιστολές, στις οποίες καταγγελλόταν η ύπαρξη Εγκληματικής Οργάνωσης μέσα στην τράπεζα, που δρούσε μέσω υπερτιμολογήσεων σε φωτοβολταϊκά και δανειοδοτήσεις χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις!

Την ίδια στιγμή τόσο από τον έλεγχο της ΤτΕ όσο και από την Deloitte που λειτούργησε για λογαριασμό των επιχειρηματιών Εξάρχου- Μπάκο- Καυμενάκη η «τρύπα» της Συνεταιριστικής Σερρών πιθανότατα ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ!

Η Αρχή για το ξέπλυμα φέρεται να είναι αποφασισμένη να ελέγξει εξονυχιστικά το ζήτημα και στο βαθμό που τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ δεν αμφισβητηθούν, σε συνδυασμό με τις ανώνυμες καταγγελίες που εμπεριέχουν «διευθύνσεις και ονόματα» θα στείλει τους εμπλεκόμενους στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι για το ζήτημα αυτό έχει ευαισθητοποιηθεί ο Υπ. Δικαιοσύνης κύριος Τσιάρας που θέλει να χυθεί άπλετο φως στην δυσώδη αυτή υπόθεση υπεξαίρεσης και απάτης, ενώ από το Υπ. Μεταφορών και Δημοσίων Έργων κατηγορηματικά διαβεβαιώνουν ότι παρά την εντοπιότητα ο κ. Κώστας Καραμανλής ούτε έχει εμπλακεί, ούτε πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρέμβει προκειμένου να «κουκουλωθεί» η σκανδαλώδης αυτή υπόθεση!

Την ίδια ώρα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι της Ολομέλειας θα πέσουν 2 υποθέσεις – φωτιά: η πρώτη αφορά γνωστό εφοπλιστή με ανοιχτές υποθέσεις με την Δικαιοσύνη από το παρελθόν, ο οποίος απασχόλησε την κοινή γνώμη με ιστορία ειδικού ενδιαφέροντος!

Οι πληροφορίες λένε ότι φέρεται να εμπλέκεται σε τεράστιων διαστάσεων φοροδιαφυγή με διεθνείς προεκτάσεις. Σε βαθμό που να έχουν κινητοποιηθεί διεθνείς αρχές και οργανισμοί!

Η δεύτερη σχετίζεται με προβεβλημένο επιχειρηματία – νταραβεριτζή με πλήθος εταιριών στην Κύπρο και ύποπτης προέλευσης χρήμα, που πλασάρεται στην αγορά ότι «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει»!

Η εν λόγω υπόθεση, που έχει επιδιωχθεί να συγκαλυφθεί μέσω παρεμβάσεων τρίτων, αξιολογείται ως πολύ σοβαρή και κατά πάσα πιθανότητα αύριο ή σε προσεχείς συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα!

Οι απατεώνες Κουτσολιούτσοι, η βίλα της χλιδής στις Σπέτσες, ο μαϊμού δανεισμός από τον Μεξικανό φίλο Andres Holzer, η εικονική υποθήκη των 36,4 εκατ. και το colpo Grosso για πώληση σε Παύλο Γλύξμπουργκ και Μαρί Σαντάλ αντί 70 εκατ. ευρώ!

Για την βίλα της χλιδής των απατεώνων και πλαστογράφων Κουτσολιούτσων που έριξαν γνωστούς, φίλους, τράπεζες, επενδυτικό κοινό και διέσυραν διεθνώς την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στο κύρος του θεσμού, έχουν γραφτεί πολλά! Για όλο τον συρφετό της δήθεν αθηναϊκής ελίτ που προσερχόταν και υπέβαλε τα σέβη της στην οικογένεια των μεγαλοαπατεώνων, νομιμοποιώντας την στα μάτια της κοινωνίας, των Αρχών και των χρηματιστηριακών αγορών!

Και πολύ περισσότερο κάτι βλαχαδερά – μπακαλόγατοι που καραδοκούσαν να γλύψουν κανένα κόκκαλο από τα κλεμμένα του Τζώρτζη και να παραστήσουν στη συνέχεια τους ευυπόληπτους επιχειρηματίες- διαχειριστές!

Στην ουσία αρπακτικά που στο τέλος της ημέρας βούτηξαν κάτιτις από μια περιουσία που στην πραγματικότητα ανήκε στις τράπεζες, τους ομολογιούχους και το επενδυτικό κοινό!

Εν πάσει περιπτώσει σταματώ εδώ! Δεν είναι της παρούσης…

Το ζήτημα είναι στην προκειμένη περίπτωση, το colpo grosso που πάει να κάνει ο πρώην προφυλακισμένος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (δεν ξέρω πόσο καλά πέρασε μέσα, γιατί έχω ακούσει διάφορα! ) με την «βίλα της χλιδής» την οποία εμμέσως με βρώμικα, δόλια και υποχθόνια σχέδια έχει υφαρπάξει!

Οι πληροφορίες λένε ότι ο διαβόητος Τζώρτζης, που παρίστανε το «Βασιλόπουλο» και υπήρξε διαχρονικά ένας αυθάδης, εριστικός και με έπαρση θρασύδειλος αλαζόνας, που τραγουδούσε «καραόκε» υπό την επήρεια του ουίσκι και των οινοπνευματωδών και γέλαγαν με την κατάντια του φίλοι και γνωστοί πίσω από την πλάτη του, ιδίως αυτοί που τον άρμεξαν στη συνέχεια και τον βρίζουν σήμερα ενώ υπήρξαν μυστικά συνεταιράκια στις απάτες, προσπαθεί να πουλήσει την θρυλική βίλα των 50 στρεμμάτων και με το ελικοδρόμιο στις Σπέτσες, πάνω από τον κόλπο της Ξυλοκέριζας, στους Γλύξμπουργκ, τον Παύλο και την Μαρί Σαντάλ!

Το πριγκιπικό ζεύγος πέρασε τον Αύγουστο στη βίλα των Κουτσολιούτσων, όχι με φιλοξενία, αλλά με ενοίκιο 15.000 ευρώ την ημέρα, καθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία είχαν ήδη πουλήσει το υπερπολυτελές ενοχικό στο Πόρτο Χέλι!

Η βίλα της χλιδής των Σπετσών, όπου στα πάρτι τραγουδούσε ο Διονύσης Σαββόπουλος, αδερφός της κυρίας Καίτης Κουτσολιούτσου, έχει προσημειωθεί ως εγγύηση από την εταιρία Petrus AG, με έδρα την Ελβετία κατόπιν δανείου ύψους 36,4 εκατ. ευρώ που φέρεται να είχε χορηγήσει στους Κουτσολιούτσους!

Οι απατεώνες Κουτσολιούτσοι, η βίλα της χλιδής στις Σπέτσες, ο μαϊμού δανεισμός από τον Μεξικανό φίλο Andres Holzer, η εικονική υποθήκη των 36,4 εκατ. και το colpo Grosso για πώληση σε Παύλο Γλύξμπουργκ και Μαρί Σαντάλ αντί 70 εκατ. ευρώ!

Ωστόσο η Petrus AG είναι μια εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ, οπότε είναι απορίας άξιον από πού και πώς χορήγησε δάνειο ύψους 36,4 εκατ. ευρώ στην οικογένεια των μεγαλοαπατεώνων!

Οι Αρχές και η πιάτσα ολόκληρη θεωρούν και υποψιάζονται ότι ο δανεισμός από την Petrus AG, πίσω από την οποία βρίσκεται ο 71 χρονος Μεξικανός επιχειρηματίας Andres Newmman Holzer , πρώην αντιπρόεδρος του ομίλου Dufry και φίλος πατέρα και γιου Κουτσολιούτσου, είναι εικονικός, κατ επέκταση η προσημείωση είναι μαϊμού και αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο να περισώσει τη βίλα των Κουτσολιούτσων από τα χέρια των τραπεζών και των επενδυτών στους οποίους και ανήκει, καθώς τα λεφτά με τα οποία αποκτήθηκε είναι κλεμμένα, προϊόν απάτης και βρώμικου χρήματος!

Την ώρα λοιπόν που με τεράστια ευθύνη του Υπ. Δικαιοσύνης Τσιάρα η δίκη των Κουτσολιούτσων πάει συνεχώς πίσω, δίνοντας την εντύπωση ότι εξυφαίνεται ύπουλο και βρωμερό σχέδιο παραγραφής των εγκλημάτων τους, ο διαβόητος και υπερφίαλος Τζώρτζης, των ουίσκι, του καραόκε, της έπαρσης και της αλαζονείας, φέρεται να προσπαθεί να πουλήσει τη βίλα στους Γλύξμπουργκ και να βάλει στην τσέπη τα λεφτά!

Ξεγελώντας ακόμη μια φορά μέσω του δόλιου δανεισμού και της μαϊμού υποθήκης – δέσμευσης, το ελληνικό δημόσιο, τις τράπεζες και τους επενδυτές!

Τι έχει να πει για όλα αυτά ο αξιότιμος κύριος Τσιάρας Υπ. Δικαιοσύνης;

Τι έχει να πει ο κύριος Πιτσιλής της ΑΔΑΕ;

Τι έχουν να πουν οι κύριοι συστημικοί τραπεζίτες;

Τι έχει να πει η πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς;

Θα παρέμβει επιτέλους ένας πραγματικός εισαγγελέας; Θα μπουκάρουν ο ΣΔΟΕ και οι φορολογικές αρχές; Τι κάνει η Αρχή για το ξέπλυμα;

Ως πότε κάποιοι θα καλύπτουν και θα συγκαλύπτουν τους μεγαλύτερους απατεώνες (και τους συνεργούς τους κρυφούς και φανερούς) που γέννησε το Ελληνικό χρηματιστήριο;

Μετά το 50% του Alpha, η BC Partners του «Πρίγκιπα» Ν. Σταθόπουλου, συζητά να αποκτήσει και το 50% του Star διά μέσω της United του Σέρβου Τσόλακ, ιδιοκτήτη της τελευταίας στην Premier League Σαουθάμπτον!

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στους βαρόνους της τηλεόρασης φέρεται να έχει ήδη προκαλέσει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία αίρονται οι περιορισμοί στη συμμετοχή των συνδρομητικών καναλιών σε επίγεια τηλεοπτικά δίκτυα.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση ανοίγει τον δρόμο για συμμετοχή της NOVA στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Και όχι μόνο!

Καθώς οι πληροφορίες, από κύκλους εκ των έσω που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν ότι μετά το deal της BC Partners του περίφημου Νίκου Σταθόπουλου (γνωστού στην αγορά με το προσωνύμιο «ο Πρίγκιπας» για αδιευκρίνιστους λόγους) για την απόκτηση του 50% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, διά μέσω της United media θυγατρικής της BC Partners στην οποία επικεφαλής και μέτοχος είναι ο Σέρβος επιχειρηματίας Τσόλακ που προ μηνών απέκτησε τον έλεγχο της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας Σαουθάμπτον η οποία αγωνίζεται στην Premier League και την ώρα τούτη βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, επίκειται και η απόκτηση του 50% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Star!

Ως γνωστόν εδώ και πολύ καιρό ο Νίκος Σταθόπουλος, που επανάκαμψε δριμύτερος στην ελληνική αγορά όπου έχει κάνει deals εκατοντάδων εκατομμυρίων στο παρελθόν (έχει κάνει και τον «λαγό» για να είμαστε δίκαιοι), συζητούσε με όλους τους καναλάρχες για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού, ενός ή και δύο!

Και με τον Σαββίδη είχε μιλήσει και με τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και με τον Θ. Κυριάκου!

Και στις συζητήσεις του ενέπλεκε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων της Super league που διαπραγματεύονταν μέσω της συνδρομητικής Nova!

Έμπλεκε δηλαδή ο Σταθόπουλος το ύψος των συμβάσεων για τις ποδοσφαιρικές ομάδες, με τις υποσχέσεις για αγορά καναλιών από τους ιδιοκτήτες τους!

Τελικά βεβαίως, κατέληξε σε συμφωνία με την πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη, από τις πιο αξιόπιστες και σοβαρές του τόπου!

Έτσι, κλείστηκε η συμφωνία για Alpha και Star που υλοποιείται σταδιακά, πρώτα ο Alpha και θα επακολουθήσει σύντομα ο Star.

Μετά το 50% του Alpha, η BC Partners του «Πρίγκιπα» Ν. Σταθόπουλου, συζητά να αποκτήσει και το 50% του Star διά μέσω της United του Σέρβου Τσόλακ, ιδιοκτήτη της τελευταίας στην Premier League Σαουθάμπτον! το 50% του Alpha, η BC Partners του «Πρίγκιπα» Ν. Σταθόπουλου, συζητά να αποκτήσει και το 50% του Star διά μέσω της United του Σέρβου Τσόλακ, ιδιοκτήτη της τελευταίας στην Premier League Σαουθάμπτον!

Οι πληροφορίες μιλάνε για ένα ντηλ συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ!

Η τροπολογία προβλέπει ότι η συμμετοχή της συνδρομητικής εταιρείας σε επίγειο τηλεοπτικό κανάλι επιτρέπεται όταν δεν παραβιάζονται οι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Δεν γίνεται κατάχρηση της δεσποζούσης θέσης που έχει αποκτήσει στην αγορά των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών.

Δεν θίγεται η αντικειμενική και πλουραλιστική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι μέτοχοι της εταιρείας μπορούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που τίθενται να κατέχουν άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης ή να μετέχουν σε εταιρεία που κατέχει τέτοια άδεια.

Την αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη τροπολογία είχε εκφράσει ο επικεφαλής του ομίλου ANT1 Θοδωρής Κυριακού σε πρόσφατη συνομιλία που είχε με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαξίμου.

Δεν γνωρίζω αν στο διάστημα που μεσολάβησε πείστηκε από τις εξηγήσεις της κυβέρνησης.

Το σίγουρο είναι ότι και άλλοι καναλάρχες αντιδρούσαν στην αλλαγή του νομικού πλαισίου που απαγόρευσε σε συνδρομητικές πλατφόρμες να είναι μέτοχοι και σε επίγειους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τι επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή

Κίνηση ακραίου τυχοδιωκτισμού ή εξόχως πολιτική πράξη που προκαλεί προβλήματα σε όλα τα άλλα κόμματα , είναι τελικά η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι να προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη και πιθανόν να περιέχει στοιχεία που να δικαιολογούν και τις δύο θέσεις.

Διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην αιφνιδίασε αφού η αποχώρηση του βουλευτών του κόμματός του είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο με έμμεσο τρόπο την προηγούμενη Παρασκευή στη Βουλή , αλλά σε μεγάλο βαθμό στρέφει στο μέρος του τα φώτα της δημοσιότητας.

Κατά αρχάς ο κ. Τσίπρας ενισχύει την ακραία πολιτική πόλωση από σήμερα και μέχρι να προκύψει η νέα κυβέρνηση και πιθανόν αυτό να επιδιώκει , ώστε να περιορίσει τις επιλογές των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς , προς τα κόμματα που βρίσκονται αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετατοπίζει έτσι συγχρόνως τους άξονες του πολιτικού παιγνίου σε άλλο επίπεδο , μπορεί και να νιώθει πως σύρει όλους τους άλλους στο δικό του «γήπεδο» . Ιδού το γιατί :

Η κυβέρνηση υποχρεούται να απαντήσει θεσμικά, αν δέχεται ή όχι την πρόκληση για άμεσες εκλογές .

Αυτό δεν είναι εύκολο ,διότι αφενός αν συναινέσει θα παράσχει επιχειρήματα στην Κουμουνδούρου , ότι υπέκυψε στις πιέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Και αυτό δεν είναι διόλου καλό, για την προεκλογική περίοδο .

Τόλης όπως Χάρης: Γιατί ο Τσίπρας βλέπει τον πρώην τραπεζίτη ως τον νέο Παμπούκη!

Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη: Είναι γνωστό πως στην Βουλή εκκρεμούν περί τα 30 νομοσχέδια προς ψήφιση.

Η κυβέρνηση τα θεωρεί μείζονος σημασίας προκειμένου να πορευθεί προς την τελική φάση των εκλογών.

Η μη ψήφισή τους θα είναι ένδειξη ότι άφησε «στη μέση» το έργο της, υποκύπτοντας στην ακραία τακτική του Αλέξη Τσίπρα.

Συγχρόνως στο ζήτημα προκύπτει και μια άλλη διόλου ευκαταφρόνητη πτυχή : Τυχόν προκήρυξη άμεσων εκλογών καίει κυριολεκτικά ήδη ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση ευαίσθητων κατηγοριών ψηφοφόρων , όπως το market pass ή τα έκτακτα επιδόματα ενόψει Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Μα αυτό δεν στρέφει κατά του Τσίπρα μεγάλες κατηγορίες του πληθυσμού και υπολογίζουν πολύ στα συγκεκριμένα ευεργετήματα, είναι η εύλογη ερώτηση.

Δεν είναι καθόλου σίγουρο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει μείωση του ΦΠΑ, επαναφορά της 13ης σύνταξης και άλλα πολλά και φανταχτερά είναι η απάντηση.

Από τούδε και στο εξής δηλαδή , η κυβέρνηση στερείται το πλεονέκτημα της άμεσης ικανοποίησης αιτημάτων ότι και αν σημαίνει αυτό για την στάση του εκλογικού σώματος.

Ωστόσο προβληματισμένα από την κίνηση Τσίπρα , πρέπει να αισθάνονται και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης: Ο πειρασμός για αυτά είναι μεγάλος , δεν μπορεί να παραμένουν στη Βουλή να ψηφίζουν ή και να καταψηφίζουν νομοσχέδια , αφού θα πρέπει να απαντήσουν στην καίρια κατηγορία που θα δεχθούν από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα : Ενώ υπερψήφισαν την πρόσφατη πρότασης μομφής στη Βουλή , αφού η κυβέρνηση δεν έστερξε στην παροχή στοιχείων για τις υποκλοπές είναι δυνατόν να μετατραπούν σε «παρακολουθήματα» της κυβέρνησης στο μείζον θέμα της προστασίας των θεσμών , παρέχοντας στην ΝΔ περιθώρια μερικών εβδομάδων για προεκλογικές «παροχές» ;

Επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα, οι απαντήσεις του οποίου μπορεί να γίνουν περισσότερο απλές από αυτές που επιχειρήσαμε να περιγράψουμε.

Αυτές όμως εξαρτώνται πρώτον από τους τρόπους τους οποίους θα επιχειρήσουν να απαντήσουν κατά πρώτον η κυβέρνηση και κατά δεύτερο τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης: Οι έξυπνες κινήσεις θα ενισχύσουν την πρώτη άποψη , οι λανθασμένες τη δεύτερη , και ο «λογαριασμός» θα πληρωθεί εξ ολοκλήρου στις εκλογές.

Το success story της Intrakat μόλις 6 μήνες μετά – Από ζημίες, υποχρεώσεις και μηδενικά μερίσματα, στα άνω των 160 εκατ. ίδια κεφάλαια, μηδενικό δανεισμό, επιτυχή ΑΜΚ ύψους 100 εκατ. και πρόσβαση σε χρηματοδότηση για συμμετοχή σε έργα υποδομών!

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ, η κεφαλαιακή δομή της Intrakat ενισχύθηκε με 100 εκατ. ευρώ και πλέον η εταιρεία έχει πάνω από 160 εκατ. ιδία κεφάλαια και σχεδόν μηδενικό δανεισμό, γεγονός που της επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση, εφόσον αυτό απαιτηθεί για συμμετοχή σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομών

Η Intrakat είναι πλέον από τις πιο υγιείς χρηματο-οικονομικά, εταιρείες του κλάδου με στέρεη και βιώσιμη κεφαλαιακή δομή προσφέροντας αυξημένη ευελιξία σε στρατηγικό και λειτουργικό επίπεδο.

Η ΑΜΚ θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο δυναμικό αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, ενισχύοντας τις προοπτικές της στους τομείς δραστηριοποίησής της: Κατασκευές – Υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεις, Διαχείριση Απορριμμάτων και Real Estate.

Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, προτεραιότητα θα είναι η αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου τόσο στην Ελλάδα όσο και στη ΝΑ Ευρώπη.

Η εξαιρετική πορεία του Ομίλου επιβεβαιώθηκε και στα αποτελέσματα 3ου τριμήνου που έχουν σχεδόν μηδενικές ζημιές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πέρασμα στην κερδοφορία μέσα στο 2023.

Μόλις 6 μήνες μετά την απόκτηση του βασικού ποσοστού της Intrakat , ο κύριος μέτοχος της εταιρείας, η Winex Investments (Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου) έδειξε ξεκάθαρα την στήριξή του δίνοντας ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας και ενισχύοντας την επενδυτική εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα του Ομίλου.

Η νέα μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου φέρνει €100 εκατ. στο ταμείο της Intrakat , από τα οποία €50 εκατ θα κατευθυνθούν ως ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και €50 εκατ. αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο στο συγκεκριμένο κλάδο.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα επιταχύνουν το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, εξυπηρετώντας σημαντικές ευκαιρίες που αφορούν στους πέντε στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της Intrakat: νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, έργα Διαχείρισης Απορριμμάτων καθώς και επενδύσεις σε Real Estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη: