search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Η απόλυτη ντροπή – Αναβλήθηκε η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης 2 χρόνια μετά την έναρξη της!

Κατηγορώ των δικαστών σε Πολιτεία και Συλλόγους για την αποχή των δικηγόρων που δεν επιτρέπει να δικαστεί η εγκληματική οργάνωση που εξαπάτησε το επενδυτικό κοινό.

Folli Follie: Η απόλυτη ντροπή - Αναβλήθηκε η δίκη 2 χρόνια μετά την έναρξη της!

Ένα ακόμη επεισόδιο στην υπόθεση ντροπή της Folli Follie παίζεται λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 2 χρόνια από την έναρξη της καθώς η δίκη …αναβλήθηκε!

Και θα αρχίσει από την αρχή τον ερχόμενο Ιούνιο!

Αιτία η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων από την εκδίκαση πρωτόδικων υποθέσεων με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, των ανθρώπων που εξαπάτησαν το επενδυτικό κοινό και με ληστρικές και μεθοδευμένες κινήσεις ζημίωσαν εκατοντάδες ανθρώπους.

Παράνομη δράση 17 ετών, ζημία για Δημόσιο, εταιρείες και ιδιώτες ύψους 413 εκατομμυρίων ευρώ ,κι αυτά κατ’ εκτίμηση σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα καθώς η πραγματική “μαύρη τρύπα” ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι το ρεζουμέ της δράσης μιας εγκληματικής οργάνωσης απατεώνων, τους οποίους απ’ ότι φαίνεται το κράτος αδυνατεί να δικάσει με αποτέλεσμα να γελοιοποιούνται οι θεσμοί της χώρας και να εμπαίζεται το περί δικαίου αίσθημα.

Με μία μακροσκελή απόφαση κι ένα σκεπτικό κόλαφο για την αδράνεια Πολιτείας και θεσμικών φορέων να επιλύσουν το μείζον πρόβλημα, το δικαστήριο ανακοίνωσε την “αναγκαστική αναβολή ” της δίκης για τις 19 Ιουνίου του 2023.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με πρόεδρο την Μαρία Ανδρεοπούλου και μέλη τον Γιώργο Γρίβα και την Αναστασία Σιώμου κατέδειξε με την απόφαση του, που ανακοινώθηκε από έδρας, την ασυνεννοησία των αρμόδιων φορέων να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα για το οποίο είχε καιρό τώρα προαναγγελθεί νομοθετική ρύθμιση. Έτσι “τινάχθηκε στον αέρα” μία πολυπρόσωπη δίκη και δικαστές και δικαστικές αίθουσες παρέμειναν επί μήνες υπό ομηρεία.

“Βρισκόμασταν σε ομηρεία, δεν μπορούσαμε να δικάσουμε άλλες υποθέσεις”, τονίζουν στην απόφαση τους οι δικαστές και επισημαίνουν τις βαρύτατες συνέπειες της αναβολής για την πολύκροτη υπόθεση: “Επιμέρους πράξεις των κατηγορουμένων οδηγούνται προς παραγραφή!”

“Για μία εξαιρετικής σοβαρότητας δίκη για την εσωτερική έννομη τάξη, με διεθνή αρνητικό αντίκτυπο” μίλησαν οι δικαστές και τόνισαν τις προσπάθειες τους να δοθεί άδεια στους δικηγόρους “γιατί σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις” αλλά οι αρμόδιοι δικηγορικοί σύλλογοι το αρνήθηκαν.

Από τον περασμένο Απρίλιο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκαζε την οικογένεια Κουτσολιούτσου και συνολικά 13 κατηγορουμένους για τους παραποιημένους ισολογισμούς της Folli Follie, διέκοπτε ξανά και ξανά τις συνεδριάσεις του. Και σε αυτή τη δίκη οι δικηγόροι απείχαν από τη διαδικασία καθώς μεταξύ των βαρύτατων κατηγοριών που αντιμετωπίζουν ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και άλλοι βασικοί κατηγορούμενοι είναι και η εγκληματική οργάνωση.

Το «παλαμαρέ» των δραστηριοτήτων τους περιλαμβάνει πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων που “μαγικά” μετέτρεπαν καταθέσεις 60 ευρώ σε… 70 εκατομμύρια, εταιρείες “οχήματα” για εικονικές πωλήσεις προϊόντων και πλασματική αύξηση των κερδών του Ομίλου, εμφάνιση των παραποιημένων οικονομικών ισολογισμών στο ΧΑΑ και διόγκωση της μετοχής, εξαπάτηση των επενδυτών που αγόραζαν “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”, ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η σύζυγος και μητέρα Καίτη Κουτσολιούτσου, η μοναδική από την οικογένεια που δεν κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της, είναι η τρίτη στη σειρά των κατηγορουμένων, με τη λίστα να συμπληρώνεται από 10 άλλοτε στενούς συνεργάτες των ιδρυτών της Folli Follie. Τρεις από τους κατηγορουμένους παραμένουν καταζητούμενοι.

Διαβάστε ακόμη: