Tάιλερ Μακμπέθ έχει φιλοδοξίες και έχει πολιτική ατζέντα, όπως φαίνεται από τις τελευταίες του κινήσεις.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεκατίζεται και η εσωστρέφεια μετά τις αποχωρήσεις της Ομπρέλας χτυπάει κόκκινο, ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη έχει προαχθεί σε ένα στενό σύμβουλο του πρόεδρο με συγκεκριμένη ατζέντα, με ευχέρεια κινήσεις και με επαφές που πιστοποιούν ότι ο Τάιλερ δεν ήρθε για να γίνει… Περιστέρα και να κάθεται σπίτι αλλά για να αποκτήσει πολιτική οντότητα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τάιλερ Μακμπέθ έκανε ένα ραντεβού που λίγοι έμαθαν, το ήξερε όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης παρόλο που ασχολούταν με τα εσωκομματικά στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Τάιλερ, λοιπόν, συναντήθηκε σε κεντρικό εστιατόριο δίπλα στην πλατεία Κολωνακίου -που είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο- με τον Γιάννη Γιαννούση, ειδικό σύμβουλο στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, στο υπουργείο Οικογενειακής Συνοχής, ο οποίος και είναι συνεργάτης της Ζέφης Δημαδάμα.

Το δεύτερο στέλεχος που έλαβε μέρος στη ίδια συνάντηση των τριών ανδρών στο Κολωνάκι είναι ο Γιάννης Βήκας, αναπληρωτής γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ειδικός σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για θέματα της LGBTQ κοινότητας.

Ο Τάιλερ έχει αναλάβει να φτιάξει στην ουσία έναν «φάκελο» με όλα τα ανοιχτά θέματα της συγκεκριμένης κοινότητας στη χώρα μας προκειμένου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνθέσει το παζλ των μέτρων που θα προτείνει μελλοντικά.

Στόχος είναι να υπάρξει μία τολμηρή ατζέντα για την κοινότητα αυτή και να υπάρξει επαναπροσέγγιση αυτού του κινήματος το οποίο να πούμε έχει κοιτάξει και προς τη ΝΔ, ενώ ποτέ δεν ήταν ο προνομιακός της χώρος…

Πάντως, όπως λέγεται, ο Τάιλερ θα πραγματοποιήσει νέο γύρο συναντήσεων και με τους εκπροσώπους της LGBTQ κοινότητας προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που εκκρεμούν και να διαπιστώσει πόσα είναι τα αιτήματά τους.

Εκτός όμως από τα θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έντονο είναι το ενδιαφέρον του Τάιλερ και για το ΕΣΥ.

Εντύπωση είχε κάνει η επίσκεψη Κασσελάκη στον Ευαγγελισμό με τον Τάιλερ και τα πολύ καλά λόγια της Ματίνα Παγώνη που μεταξύ άλλων είπε ότι «ο Τάιλερ έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση ΕΣΥ».

«Οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες και ο κ. Τάιλερ είναι εκπαιδευμένος σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, να έρθει στο ΕΣΥ να μας βοηθήσει. Ξέρω ότι είναι ένας πολύ καλός νοσηλευτής, ήταν σε ΜΕΘ στο εξωτερικό και είπε την άποψή του για τα θέματα των μονάδων στην Ελλάδα».

«Οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει μπορεί και από τη στιγμή που θα μετακομίσει εδώ, γιατί όχι; Η Υγεία δεν έχει κόμματα» είχε πει η Παγώνη και φαίνεται ότι ο Τάιλερ έχει πάρει ζεστά το θέμα της ανασύνταξης του ΕΣΥ το οποίο αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Μην απορήσουμε εάν τελικά, ο Τάιλερ προαχθεί και σε άτυπο τομεάρχη υγείας και ευπαθών ομάδων…

Το Colpo grosso των πολυεθνικών με την (προσωρινή) μείωση τιμών 50% στα απορρυπαντικά - Εμπορικοί κολοσσοί ρίχνουν «στάχτη στα μάτια» της κυβέρνησης  που κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα και να αναστείλει τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια!

Το Colpo grosso των πολυεθνικών με την (προσωρινή) μείωση τιμών 50% στα απορρυπαντικά – Εμπορικοί κολοσσοί ρίχνουν «στάχτη στα μάτια» της κυβέρνησης  που κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα και να αναστείλει τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια!

Σε «επίθεση φιλίας» προς τους καταναλωτές έχουν επιδοθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι οι οποίοι κυριαρχούν στην αγορά των καταναλωτικών αγαθών, των απορρυπαντικών και των ειδών προσωπικής φροντίδας.

Ξαφνικά οι καταναλωτές διαπιστώνουν ότι το «αφεντικό τρελάθηκε» και ρίχνει τις τιμές σε ποσοστό από 40-50% !

Όχι δεν πρόκειται για τις συνήθεις προσφορές μερικών μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ οι οποίες χρησιμοποιώντας ως …δόλωμα την μείωση τιμών σε μερικά είδη, προσπαθούν να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Αυτή τη φορά το φαινόμενο είναι εκτεταμένο, αφορά σχεδόν όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και την πλειοψηφία των συγκεκριμένων προϊόντων.

Για αυτό κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για σύμπτωση, ούτε για την ξαφνική επίδειξη κοινωνικού προσώπου από τους σουπερ μαρκετάδες ή τις πολυεθνικές οι οποίες αλωνίζουν στην ελληνική αγορά. Τα κίνητρα είναι πολύ πιο «προχώ»!

Όπως είναι γνωστό το υπουργείο Ανάπτυξης αφού ανέχθηκε επί ένα χρόνο τον χορό ανατιμήσεων στην αγορά, με αποτέλεσμα τα ίδια απορρυπαντικά να πωλούνται στην Ελλάδα κατά 350% ακριβότερα σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές αγορές, αποφάσισε να …δράσει.

Έτσι ανακοίνωσε πρόστιμα ύψους 1 εκατ. ευρώ σε εκάστη εκ των δύο μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, έχοντας στα χαρτοφυλάκια τους από λάδια και παγωτά, μέχρι απορρυπαντικά και ρύζια.

Μόνο που το υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει γνωστό ποια από αυτά τα δεκάδες μπορεί και εκατοντάδες προϊόντα αφορούν τα πρόστιμα, τουλάχιστον να τα ξέρουν οι καταναλωτές και να τα αποφεύγουν.

Τι έξυπνο ( κόλπο) σκαρφίστηκαν να κάνουν οι πολυεθνικές;

Μείωσαν τις τιμές ως προμηθευτές στο σύνολο της αγοράς δίνοντας την ευκαιρία στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να προχωρήσουν σε σημαντικές μειώσεις τιμών.

Το ερώτημα είναι αν εξασφάλισαν και αναστολή των προστίμων μετά την κίνηση …καλής θέλησης!

Έτσι στις επόμενες δειγματοληψίες των ελεγκτικών αρχών, οι τιμές σε μια σειρά προϊόντα θα εμφανιστούν μειωμένες, με τις σχετικές επιπτώσεις στον πληθωρισμό.

Μόνο που θα πρόκειται για μείωση με ημερομηνία λήξης, αφού αποτελεί «παράδοση» λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της νέας χρονιάς οι τιμές φουσκώνουν, αποβλέποντας στο δώρο όσων πολιτών ακόμη διαθέτουν ακόμη αυτήν παροχή.

Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές σε μια πλήρως ανεξέλεγκτη και χωρίς στοιχειώδεις κανόνες αγορά!

Κάτι τελευταίο: Εντελώς ατυχής η φωτογραφία των κκ Μητσοτάκη και Σκρέκα μπροστά στο ράφια με μπύρες που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την …έφοδο του πρωθυπουργού σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει ιδέα αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης έπρεπε να γνωρίζει ότι …κόκκινες και …πράσινες μπύρες γνωστής πολυεθνικής πωλούνται στην Ελλάδα κατά 30-50% ακριβότερα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης!

«Ένα σπίτι - υπουργικό- καίγεται», που λέει και η Νατάσσα Θεοδωρίδου - Η νεαρή του υπουργείου - και κοντοχωριανή- του πήρε τα μυαλά και η νόμιμη σύζυγος ήδη «τα μάζεψε» και έφυγε από το σπίτι!

«Ένα σπίτι – υπουργικό- καίγεται», που λέει και η Νατάσσα Θεοδωρίδου – Η νεαρή του υπουργείου – και κοντοχωριανή- του πήρε τα μυαλά και η νόμιμη σύζυγος ήδη «τα μάζεψε» και έφυγε από το σπίτι!

«Ένα – κυβερνητικό- σπίτι καίγεται, παίρνει η ζωή μου φωτιά» που λέει και η Νατάσσα Θεοδωρίδου, φέρεται να σιγοτραγουδούν στο υπουργικό συμβούλιο, για «καψούρη» κυβερνητικό παράγοντα που πάει να τινάξει την οικογένεια στον αέρα, καθώς έχει δεχτεί τα βέλη του έρωτα από νεαρά εργαζόμενη στο υπουργείο, η οποία είναι και …κοντοχωριανή.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, με γνώση εκ των έσω, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο εν ενεργεία πολιτικός παράγων ο οποίος κατέχει χαρτοφυλάκιο «που καίει», καθώς έχει να διαχειριστεί τη μισή (σχεδόν όλη) διαπλοκή της χώρας, φέρεται να έχει αποφασίσει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή με το συζυγικό χθες και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της ερωτικής ζωής του!

Οι ίδιες πηγές λένε ότι ήδη η νόμιμη σύζυγος τα μάζεψε και έφυγε από το σπίτι!

Βεβαίως, το γεγονός είναι ότι μοντέρνοι άνθρωποι είμαστε και στη ζωή υπάρχουν όλα: και οι νέοι έρωτες και οι χωρισμοί!

Οπότε δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό ούτε κατακριτέο, στο βαθμό που ο πολιτικός παράγων είναι ειλικρινής στις επιλογές του.

Το ζήτημα ωστόσο είναι, πως επειδή το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται είναι «καυτό» και ευαίσθητο, με τα συμφέροντα που εμπλέκονται να είναι πολύ σκληρά στις αντιδράσεις τους, θα πρέπει ο εν λόγω επικεφαλής του υπουργείου να ξέρει, ότι δεν το έχουν σε τίποτα, να τον «κρεμάσουν» στα μανταλάκια…

3 new tips: 1. Ο Βασιλάκης (Καΐλας) που θέλει να γίνει πρωθυπουργός και ο Βασιλάκης (πλουσιόπαιδο) που θέλει να γίνει διοικητής τραπέζης! The new Sheriff in Town…

 Ο Βασιλάκης (Καΐλας) που θέλει να γίνει πρωθυπουργός και ο Βασιλάκης (πλουσιόπαιδο) που θέλει να γίνει διοικητής τραπέζης! The new Sheriff in Town

Ως γνωστόν εδώ και χρόνια υπάρχει ο Βασιλάκης «Καΐλας» – όπως τον αποκαλούν στους υπουργικούς -και όχι μόνο- διαδρόμους, της πολιτικής, το «φτωχόπαιδο» από τις μεσοαστικές περιοχές της Αθήνας που κατάφερε να σπουδάσει, να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και στο τέλος να γίνει ακόμη και υπουργός, με όπλο του το χαμόγελο, την κορμοστασιά και τις προσωπικές σχέσεις με πρόσωπα με επιρροή και παρέμβαση στα δρώμενα!

Άλλωστε αν δεν υπήρχε παρέμβαση πολύ μεγάλης οικογένειας στο παραπέντε δεν θα τον είχε κάνει υπουργό ο Μητσοτάκης στην τελευταία κυβέρνηση!

Ο Βασιλάκης «Καίλας» της πολιτικής, θέλει να γίνει ακόμη και αρχηγός της ΝΔ και μελλοντικός πρωθυπουργός! Ο χρόνος θα δείξει …

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την ενεργό εμφάνιση του στην πιάτσα ο τραπεζικός Βασιλάκης Καίλας, το πλουσιόπαιδο που αυτοαποκαλείται «The new sheriff in Town», που φουσκώνει σαν παγώνι δεξιά και αριστερά και κομπάζει ότι θα είναι ο νέος Διοικητής μεγάλης συστημικής τράπεζες!

Επειγόντως, κάποιος να τον μαζέψει… Το παιδί έχει ξεφύγει…

Φήμες για αλλαγές περιορισμένης κλίμακας στην κυβέρνηση μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Τρεις υπουργοί και δύο υφυπουργοί φέρονται να απομακρύνονται από την κυβέρνηση!

Βρήκε στήριξη ο Γιάννης Οικονόμου

Εκεί που όλοι και όλες πυροβολούν αδιακρίτως τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη ως άχρηστο και ανίκανο, ο οποίος σε κάθε περίπτωση με την εικόνα, τη δράση και την συμπεριφορά του προσβάλει τον πρωθυπουργό που τον τοποθέτησε σε αυτή τη θέση, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί, ξαφνικά ο Γιάννης Οικονόμου, αυτό το λεβεντόπαιδο της Φθιώτιδας και των απευθείας αναθέσεων διαβατηρίων και ταυτοτήτων, απέκτησε αναπάντεχη στήριξη! Προφανώς δουλεύει καλά στο παρασκήνιο …

Οι περίεργες – ύποπτες χορηγίες των 5 εκατ. ευρώ το χρόνο και η «προμήθεια – επιστροφή» 500 χιλιάδων το χρόνο στον μεσάζοντα!

Μαθαίνω για μια περίεργη περίπτωση κάποιων ιλιγγιωδών «χορηγιών» της τάξης των 5 εκατ. ευρώ ετησίως! Και έναν μεσάζοντα που βάζει στην τσέπη 500 χιλιάδες ετησίως ως νόμιμη προμήθεια…

Χαμένοι στη μετάφραση – Το «καρφί» Τσίπρα στον Τσακαλώτο, μέσω Στέφανου, για το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ που «χάλασε» δια παντός την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ – Το ραντεβού του Αλέξη με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη και το «μήνυμα» που έστειλε στον εκδότη Δημήτρη Μάρη! 

Χαμένοι στη μετάφραση – Το «καρφί» Τσίπρα στον Τσακαλώτο, μέσω Στέφανου, για το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ που «χάλασε» δια παντός την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ – Το ραντεβού του Αλέξη με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη και το «μήνυμα» που έστειλε στον εκδότη Δημήτρη Μάρη!

Κάτι τρέχει με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα…

Δεν εξηγείται αλλιώς, η αναφορά του μικρού πλην χρήσιμου Στέφανου για το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ ότι ήταν το πιο μνημονιακό μέτρο…

Θυμίζω ότι το περίφημο μαξιλάρι το έχει υπερασπιστεί – βασικά το έχει κάνει σημαία- και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σίγουρα δεν θα αισθάνεται πολύ καλά με τα όσα εκστομίζει ο Κασσελάκης.

Άλλοι, πάλι, θεωρώντας ότι ο Τσίπρας είναι αυτός που καθοδηγεί τις κινήσεις και τα λεγόμενα Κασσελάκη, πιστεύουν ότι το ξόρκι Κασσελάκη για το μαξιλάρι είναι αυτά που ήθελε να πει τόσο καιρό ο Τσίπρας και δεν μπορούσε.

Ότι δηλαδή, το μαξιλάρι και τα 37 δις ευρώ, ήταν ένα θεωρητικό κατασκεύασμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε συνεννόηση με την τρόικα.

Αν μπορούσε ο Τσίπρας να πάρει έστω κάποια δις ευρώ και να τα μοιράσει σε κοινωνική πολιτική και ελάφρυνση σε φόρους που ο ίδιος επέβαλε, ίσως η εκλογική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και το 2023 να μην ήταν τόσο άσχημη.

Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας έχει πολλές φορές αναφέρει την ευνοϊκή περίοδο που ο Κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.

Και αν θυμάστε, στην προεκλογική του καμπάνια ζητούσε από το κόσμο να του δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια.

Ουσιαστικά, η στοχοποίηση του Τσακαλώτου γίνεται διότι τον θεωρούν υπεύθυνο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να διαθέσει κάποια δις και να ρίξει γέφυρες με τους ελεύθερους επαγγελματίες και με άλλες τάξεις που υπερφορολογήθηκαν.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει φαντομάς για το πολιτικό σκηνικό.

Δεν έχει βγει ούτε να υπερασπιστεί την ενότητα στο κόμμα ούτε να βάλει κάποιο χαλινάρι στον Κασσελάκη.

Κατά βάθος, οι διαγραφές που γίνονται τώρα είναι μία κρύα εκδίκηση που παίρνει ο Τσίπρας, μέσω του Κασσελάκη. Διαγραφές που δεν τόλμησε ο ίδιος να κάνει στο όνομα της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες φυσικά τις πλήρωσε…

Την ίδια ώρα, ένα ραντεβού που έγινε στη Νέα Σμύρνη έχει δημιουργήσει προβληματισμό και σενάριο στους κόλπους της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέφαγε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε ταβέρνα πέριξ της μεγάλης πλατείας της Ν. Σμύρνης.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι μία χρυσή εφεδρεία για τον χώρο ο οποίος, όμως, έχει προσδεθεί στο άρμα του εκδότη Μάρη, αφού είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου «Εteron».

Yπόψιν ο Μάρης είναι σκληρός επικριτής του Στέφανου Κασσελάκη και κάθε μέρα από τα site που διαθέτει «πυροβολεί» αδιακρίτως τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ήθελε ο Τσίπρας τον Γαβριήλ; Μήπως να στείλει μήνυμα στο αφεντικό του Γαβριήλ που το έχει παρακάνει με την κριτική του;

Μήπως έμαθε ότι τον έχουν προσεγγίσει και άλλοι για να ηγηθεί; Μήπως ήθελε να του μιλήσει για να βάλει πλάτη στον Κασσελάκη;

Μήπως γενικά είδε ότι ο Κασσελάκης δεν τραβάει, έχοντας χρεωθεί τον διάδοχό του, και τώρα κοιτάζει άλλες επιλογές;

Οι πληροφορίες λένε ότι το ραντεβού έχει σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Γαβριήλ έφυγε νωρίς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έντιμα χωρίς να ζητήσει τίποτα.

Την ώρα που άλλοι παρακαλούσαν να μπουν στην κυβέρνηση Τσίπρα…

Ο Γαβριήλ στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου για την αρχηγία και έκτοτε περιμένουν όλοι τις κινήσεις του.

Όπως περιμένουν και το πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα ο Διονύσης Τεμπονέρας, έτερος «έφεδρος» στην υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: