Πολύ μεγάλη κινητικότητα επικρατεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο παρασκήνιο της χρηματιστηριακής αγοράς, όπου αίφνης έχει παρουσιασθεί έντονο και πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτηση «κουφαριών», όπου σε απλά λόγια μεγαλοεπιχειρηματίες ή εκτός χρηματιστηρίου επιχειρήσεις προσπαθούν να αποκτήσουν «κελύφη» εισηγμένων, προκειμένου να μπουν στο Χ.Α. διά της πλαγίας!

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για 3 μεγάλες και αξιόπιστες περιπτώσεις εξαγοράς «κουφαριών» που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι πληροφορίες τις φέρουν ως πολύ προχωρημένες!

Έγκυροι κύκλοι, η πληροφόρηση εκ των έσω των οποίων δεν αμφισβητείται, εστιάζουν σε 3 υψηλού ενδιαφέροντος περιπτώσεις, χωρίς ασφαλώς να έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση!

Η πρώτη αφορά σε μεγάλη και ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση που «πετάει» εσχάτως σε όλα τα επίπεδα και βάζει δύσκολα στον εξίσου ισχυρό ανταγωνισμό!

Η άνοδος του τουρισμού και η επαναφορά της κανονικότητας στα αεροπορικά ταξίδια διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά ευνοϊκό σκηνικό για τον δραστήριο επιχειρηματία – μέτοχο με σημείο αναφοράς την Νότια Ελλάδα, ο οποίος εξετάζει την εισαγωγή της επιχείρησης στο Χ.Α.!

Ενώ στο τραπέζι από χρηματιστηριακούς κύκλους έχει πέσει η ιδέα της εισαγωγής διά της πλαγίας, που θα δημιουργήσει και μεγάλες υπεραξίες.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον για εξαγορά του κελύφους εισηγμένης από την Βόρεια Ελλάδα, που παραπέμπει τόσο σε… κεραμικά όσο και σε… μπισκότα φέρεται να έχει επιδείξει μεγάλη οικογένεια του τουρισμού, με πολύ σοβαρές εγκαταστάσεις στη Χαλκιδική, συνεργασίες με πανίσχυρα funds και θεσμικές αναφορές!

Η τρίτη περίπτωση αφορά στις επίσης προχωρημένες διαπραγματεύσεις για κουφάρι υψηλής ποιότητας, Άλφα – Άλφα περίπτωση, για το οποίο έχουν δείξει ενδιαφέρον πολύ ισχυρά συμφέροντα τα οποία σκοπεύουν να εντάξουν την ενεργειακή δραστηριότητά τους!

Την ίδια στιγμή βοά η πιάτσα ότι στην χρηματιστηριακή αγορά μεθοδεύονται 2 big deals, δύο εξαγορές μεγάλου μεγέθους, που θα προκαλέσουν αίσθηση και θα δημιουργήσουν τεράστια δυναμική!

Το γεγονός είναι ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει μπει και πάλι στο κάδρο, τόσο των ξένων όσο και των εγχώριων επενδυτών, ενώ ταυτόχρονα η πιάτσα έχει τονωθεί και ανανεωθεί από την είσοδο «νέων ισχυρών παικτών» που ανακατεύουν την τράπουλα και δημιουργούν επενδυτικό κλίμα στην αγορά!

Διπλή επιχείρηση ριφιφί: Απατεώνες «αδειάζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς με «επιστροφές» φόρου και …μπλοκαρισμένων κερδών από κρυπτονομίσματα

Διπλό κτύπημα, κατά ανυποψίαστων πολιτών από απατεώνες με στόχο την υποκλοπή στοιχείων των τραπεζικών τους λογαριασμών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην μία περίπτωση γίνεται χρήση e-mail μέσω της αποστολής μηνυμάτων περί επιστροφής φόρου, στην άλλη χρησιμοποιούνται προσωπικά στοιχεία πελατών χρηματιστηριακών εταιριών για τη «μύηση» των υποψήφιων θυμάτων στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να θεωρείται δεδομένο, οι λογαριασμοί όσων τυχόν «τσιμπήσουν» μπορεί να αδειάσουν , ενώ υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο και της πραγματοποίησης χρηματιστηριακών συναλλαγών , χωρίς την έγκριση των ενδιαφερομένων , με άγνωστες προς το παρόν τις συνέπειες σε βάρος τους.

Η πρώτη περίπτωση αφορά ένα e-mail μαϊμού που έχει δήθεν ως αποστολέα την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα οι απατεώνες έχουν εξελίξει τόσο τις μεθόδους τους , ώστε ως χρήστης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμφανίζεται η διεύθυνση gov.office-aade.gr που κάποιον απρόσεκτο μπορεί να το κάνει να θεωρήσει ότι πράγματι το e-mail προέρχεται από την ΑΑΔΕ .

Οι λήπτες πληροφορούνται τα εξής : «Η Ελληνική Εφορία έχει υπολογίσει τη φορολογική σας δήλωση, δικαιούστε επιστροφή φόρου €634,13. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στο λογαριασμό σας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τον τρέχοντα αριθμό λογαριασμού σας».

Ο κίνδυνος είναι άμεσος αφού στη συνέχεια υπάρχει σύνδεσμος μέσω του οποίου ζητείται η επαλήθευση του τραπεζικού λογαριασμού του …τυχερού φορολογούμενου.

Αν πέσει στην παγίδα οι απατεώνες του διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να αδειάσουν σε χρόνο που θα κρίνουν κατάλληλο τον τραπεζικό του λογαριασμό .

Η απάτη φαίνεται πως έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις , για το λόγο αυτό και η ΑΑΔΕ με επίσημη ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των φορολογουμένων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

«Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».
Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.
Για την προστασία σας:
• ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
• ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
• Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
• Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.
Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.
Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.»

Η δεύτερη απόπειρα εξαπάτησης γίνεται – όπως τουλάχιστον δηλώνεται από τις κυρίες που τηλεφωνούν – μέσω …Λονδίνου και της χρήσης των προσωπικών στοιχείων πελατών χρηματιστηριακών εταιριών.

Τα στοιχεία αυτά άγνωστο πως , έχουν περιέλθει στην κατοχή προσώπων που φαίνεται να αποτελούν ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα.

Έκπληκτο το υποψήφιο θύμα το οποίο στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων πληροφορείται ότι υπάρχει ένα σεβαστό υπόλοιπο ( στη συγκεκριμένη περίπτωση 43.165 ευρώ ) , το οποίο εκ λάθους έχει μείνει μπλοκαρισμένο σε λογαριασμό του εξωτερικού και ζητείται η επαλήθευση των στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού τους μέσω ανταπόδοσης ενός απλού e-mail προκειμένου τα «κέρδη» να μεταφερθούν άμεσα σε αυτόν.

Το τι θα συμβεί στη συνέχεια μπορεί εύκολα να προβλεφθεί , ο …τυχερός θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει.

Σημειώνεται ότι παρόμοια μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν αλλά με τηλέφωνα που παρέπεμπαν σε διεθνείς κωδικούς: Αυτή τη φορά χρησιμοποιούνται συνδέσεις που έχουν ενεργοποιηθεί από ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με πρόθεμα το 6980051— .

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα τα κινητά τηλέφωνα είναι ονομαστικοποιημένα μέχρι φυσικού προσώπου .

Άρα μπορεί οι αρχές να φθάσουν έστω και οι συγκεκριμένοι αριθμοί έχουν πωληθεί σε αλλοδαπούς.

Αλλαγή σελίδας για την Starbucks σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια – Η εκμετάλλευση του σήματος (έληξε στις 30-11-2022) περνά από τους Μαρινόπουλους, σε γόνο πανίσχυρης οικογένειας, που συνδέεται εξ αγχιστείας και με εφοπλιστική!

Σε αλλαγή σελίδας οδηγείται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Radar η υπόθεση της Starbucks στην Ελλάδα, καθώς η σύμβαση της μητρικής εταιρίας (Starbucks Coffee International) με την Marinopoulos coffee company για την εκμετάλλευση του σήματος έχει λήξει από τις 30 Νοεμβρίου 2022 και την ώρα τούτη υφίσταται μια άτυπη παράταση μεταξύ των δύο πλευρών, μάξιμουμ έξι μηνών, έως δηλαδή και μετά το Πάσχα, κατά την οποία οι Μαρινόπουλοι διεξάγουν διπλές διαπραγματεύσεις, τόσο με τις εγχώριες τράπεζες για τα ανοιχτά μείζονος σημασίας δανειακά ζητήματα, όσο και με την πολυεθνική, που παραμένει σταθερά κατηγορηματική ότι η ιστορία με τους Μαρινόπουλους έλαβε τέλος!

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ της μητρικής Starbucks και γόνου πανίσχυρης επιχειρηματικής οικογένειας που κυριάρχησε στην Ελλάδα (μαζί με την οικογένεια Βαρδινογιάννη) καθόλη την δεκαετία του 1990 και την 20ετία που επακολούθησε, υφίσταται μια κατ’ αρχήν συμφωνία που είναι θέμα χρόνου να σφραγιστεί στην πράξη!

Ο εν λόγω γόνος της μεγάλης οικογένειας, έξυπνος, δραστήριος, χαμηλών τόνων και καλής προαίρεσης άνθρωπος, ο οποίος συνδέεται με τεράστια εφοπλιστική οικογένεια, φέρεται να έχει αποφασίσει να μπει και σε αυτό το κομμάτι της επιχειρηματικής ζωής, αναβιώνοντας τα Starbucks στην Ελλάδα και την Κύπρο (και πιθανότατα στα Βαλκάνια) που ξεκίνησαν εντυπωσιακά με την άφιξη τους το 2002 και συρρικνώθηκαν παράλληλα με την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των Μαρινόπουλοι!

Η Marinipoulos Coffee company εξαιρέθηκε της συμφωνίας μεταβίβασης στον Σκλαβενίτη, απασχολεί περί τους 300 εργαζόμενους σε δίκτυο 27 Starbucks στην Ελλάδα και 17 στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι η αρχική συμφωνία των Μαρινόπουλων με την μητρική Starbucks περιελάμβανε ακόμη τα Βαλκάνια, την Αυστρία και την Ελβετία!

Ωστόσο μετά τα σοβαρά προβλήματα που ανέκυψαν για τους Μαρινόπουλους όσον αφορά τη δραστηριότητα σε Σούπερ Μάρκετ και φαρμακεία, Αυστρία και Ελβετία χάθηκαν, καθώς η εκμετάλλευση του σήματος παραχωρήθηκε αλλού!

Την ώρα τούτη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξελίξεις είναι ειλημμένες και η εκμετάλλευση του σήματος της Starbucks (η συμβατική σχέση με τους Μαρινόπουλους έχει λήξει από τις 30 Νοεμβρίου) θα περάσει στον δραστήριο γόνο της πανίσχυρης οικογένειας, που το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται και στην ναυτιλία!

Είναι αυτονόητο, ότι συζητήσεις υφίστανται και με την οικογένεια Μαρινόπουλου προκειμένου να διατηρηθεί το δίκτυο των υφιστάμενων καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και το ζήτημα των εργαζομένων!

Οι «Άρχοντες» του Πατριαρχείου στο Μονακό, το νομικό γραφείο και η μπίζνα με τις «χρυσές βίζες» σε Ρώσους της Gazprom – Ο «γαλαζοαίματος» δικηγόρος, το «κόλπο» σε Ελλάδα – Κύπρο και οι έρευνες των Αμερικανών!

Επειδή όπως διαβάζω γίνεται λόγος πολύς σχετικά με τους νέους «Άρχοντες» του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για χάρη των οποίων αντιπρόσωποι του ταξίδεψαν στο Πριγκιπάτο του Μονακό προκειμένου να «χειροτονήσουν» τις …σπουδαίες αυτές προσωπικότητες της χώρας μας, εντελώς άσχετα ήρθαν στο μυαλό μου κάποιες πληροφορίες που έχω λάβει εμμέσως από τον αμερικανικό παράγοντα σε ανύποπτη χρονική στιγμή!

Μου λένε λοιπόν καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τις αμερικανικές Αρχές (CIA , FBI) ότι στο στόχαστρο των Αρχών των ΗΠΑ έχει μπει επώνυμο και προβεβλημένο δικηγορικό γραφείο, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο και του οποίου το «κεντρικό πρόσωπο» είναι κάτοικος εξωτερικού!

Οι ίδιες πηγές λένε πως το εν λόγω νομικό γραφείο και ο πολυμήχανος ιθύνων νους  των ενεργειών του, ο γνωστός δικηγόρος που επί χρόνια θήτευσε δίπλα σε άλλο «μπουμπούκι» της δικηγορίας, έχουν συνάψει ειδικές σχέσεις με Ρώσους προνομιούχους της Gazprom στους οποίους έβγαζαν «χρυσές βίζες» σε Ελλάδα και Κύπρο. Με φόντο ξέπλυμα, αποφυγή κυρώσεων και βαριά φοροδιαφυγή!

Όλα τούτα έχουν υποπέσει στην αντίληψη των Αμερικανικών Αρχών οι οποίοι ψάχνουν εξονυχιστικά το θέμα και επεξεργάζονται μέτρα και κυρώσεις που θα επιβληθούν!

Δύσκολες μέρες για τους υπηκόους των πλέον προβεβλημένων γαλαζοαίματων της Ευρώπης! Γιατί Μονακό δεν σημαίνει μόνο λάμψη και πλούτος, αλλά και φοροδιαφυγή, παράνομες δραστηριότητες και εμπλοκή προσώπων ύποπτων! Συνεχίζεται …

Τι κρύβει η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο- Στις 2 και όχι 9 Απριλίου θέλει η εκκλησία τις εκλογές – Μπορεί να κάμψει τις αντιδράσεις των «σκληρών» ιεραρχών το πρότζεκτ του Σχιστού;

Ανοικτό παραμένει για την εκκλησία το ζήτημα της διενέργειας των εκλογών στις 9 Απριλίου όπως αποδεικνύεται και από την συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου με τον Πρωθυπουργό.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος εμφανίζεται πρόθυμος για βήματα υποχώρησης ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλότητα στις σχέσεις των δύο πλευρών, στον ιεραρχία εξακολουθούν να ακούγονται φωνές , που απορρίπτουν διαρρήδην το ενδεχόμενο πραγματοποίησης των εκλογών την Κυριακή των Βαΐων.

Οι ιεράρχες αυτοί εκτιμούν ότι η Μεγάλη Εβδομάδα δεν προσφέρεται για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, ως περίοδος διερευνητικών εντολών.

Το επιχείρημα τους είναι απλό: Εφόσον οι διερευνητικές εντολές μπορεί να διαρκέσουν από μια έως τρεις μέρες, είναι δυνατόν την εντολή να διατηρήσει μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή ο κ. Τσίπρας με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα την καταθέσει άμεσα.

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο την ίδια μέρα η διαδικασία των διερευνητικών εντολών να βρίσκεται στα χέρια ήδη του κ. Ανδρουλάκη.

Οι μητροπολίτες που διατυπώνουν αυτή την άποψη θεωρούν ότι πολιτικές εξελίξεις κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα διαταράξουν το θρησκευτικό συναίσθημα των ημερών.

Τις απόψεις αυτές συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό και ο Αρχιεπίσκοπος για αυτό και θέλησε να τις μεταφέρει στον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, διερευνώντας την πιθανότητα διενέργειας των εκλογών στις 2 Απριλίου.

Κατά τις πληροφορίες ευθεία απάντηση δεν έλαβε, αλλά βρήκε ευήκοα ώτα, ότι και αν σημαίνει αυτό.

Φαίνεται λοιπόν ότι η πληροφορία πως η συνάντηση έγινε για να διερευνηθεί το θέμα των καθυστερήσεων στο μεγάλο πρότζεκτ του Σχιστού δεν έχει βάση.

Άλλωστε με την εμπειρία ισορροπίας μισού αιώνα στις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας ο κ. Ιερώνυμος γνωρίζει καλώς πως τέτοια θέματα δεν αντιμετωπίζονται σε προεκλογική περίοδο, διότι δημιουργούν πολιτικές εντάσεις.

Εκτός και αν χθες , έγινε το θάμα …

Ο τζιτζιφιόγκος (με τα στενά κόκκινα και πράσινα παντελόνια) του τζόγου, πρώην συνομιλητής του Μαξίμου, με το ξέπλυμα και την φοροδιαφυγή, προοριζόταν για …μικρομέτοχος!

Σας έχω γράψει κατά καιρούς για τον φιγουρατζή «επιχειρηματία», με τα κόκκινα και πράσινα στενά παντελόνια, μετρ του «τζόγου» και των υπόγειων διαδρομών, που έχει κατηγορηθεί για ξέπλυμα 80 εκατ. ευρώ διά μέσω εφοπλιστή – πρωταγωνιστή του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου στη χώρα, αλλά και για φοροδιαφυγή μεγάλης αξίας, τα ενοχοποιητικά στοιχεία για την οποία προσπάθησε να εξαφανίσει με τρόπο προκλητικά ύποπτο και γκανγκστερικό!

Ο συγκεκριμένος τζιτζιφιόγκος (που οι κακές γλώσσες λένε ότι κουνάει την αχλαδιά) που νομίζει πως κάποιος είναι επειδή έπιασε δυο φράγκα στο χέρι και κάποιοι στο Μαξίμου του είχαν δώσει αέρα και τον είχαν καταστήσει συνομιλητή, ίδρυσε «family office» διά μέσω του οποίου θα πραγματοποιεί τις «εμβληματικές» επενδύσεις του!

Βλέπετε, όταν εκεί που μια ζωή «έκλεινε το ρήμα πεινάω σε όλους τους χρόνους», ξαφνικά βρέθηκε συνομιλητής της εξουσίας, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου (κυρίως επί ΣΥΡΙΖΑ) και πραγματοποιούσε αγοραπωλησίες εκατοντάδων εκατομμυρίων, φυσικό ήταν κάπου να …σαλτάρει!

Και να νομίζει ότι είναι κάτι μεταξύ Λάτση και Βαρδινογιάννη, οπότε χρειάζεται family office για τις επενδύσεις της οικογενείας…

Έλα όμως που η ζωή έρχεται και εκ των υστέρων αποκαλύπτει σε τι μέγεθος και τι ύψος τον είχαν κατατάξει οι πάλαι ποτέ συνομιλητές του!

Γιατί την ώρα που ο ίδιος νόμιζε ότι είναι …Βαρδινογιάννης, στην πραγματικότητα τον προόριζαν για μικρομέτοχο της μίας παλάμης και των τεσσάρων δαχτύλων!

Ε, ρε τι τραβάμε με τον κάθε φιρφιρίκο… που αποδεικνύεται τεράστιος ξεφτίλας!

Διαβάστε ακόμη: