Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τελικά πράγματι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και πιθανότατα στις 7-9-23 θα ανοίξουν από το ΤΑΙΠΕΔ οι προσφορές των υποψηφίων σχημάτων στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού!

Μολονότι η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ως γνωστόν είναι ένα αργοκίνητο καράβι, εντούτοις την ώρα τούτη κατόπιν τελεσιγράφου από τον πρωθυπουργό, οι Φάκελοι των οικονομικών προσφορών θα ανοίξουν πριν την ΔΕΘ, κατά τα εγκαίνια της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανακοινώσει τον ανάδοχο του έργου, που έχει χαρακτηρισθεί ως η Χρυσοτόκος Όρνιθα των παραχωρήσεων!!!

Είναι όμως έτσι; Παραμένει πράγματι η Αττική οδός η «κότα με τα χρυσά αυγά» ή βιώνουμε μια υπερβολή, δεδομένου ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει;

Το γεγονός είναι ότι την ώρα τούτη βιώνουμε ένα πολύ υψηλό περιβάλλον επιτοκίων, που καθιστά το χρήμα ακριβό, τον δανεισμό δύσκολο και τις αποδόσεις – περιθώρια να διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα!

Παράλληλα στην νέα εποχή της Αττικής οδού δεν υπάρχει κατασκευαστικό αντικείμενο, γεγονός που ανατρέπει την «παλιά εικόνα», ενώ οι περίφημες πανάκριβες συντηρήσεις που αποτέλεσαν θέμα συζήτησης μια ολόκληρη εποχή, έχουν επιστρέψει σε πιο κανονικά επίπεδα!

Το παράλληλο όφελος από την συντήρηση θα είναι μικρό δηλαδή!

Την ίδια στιγμή ασαφές παραμένει το περιβάλλον των διοδίων και τι πότε και πως θα μπορεί να γίνει η αποκατάσταση τους! Η αίσθηση που επικρατεί είναι πως δεν θα αναπροσαρμοστούν εύκολα…

Παράλληλα, σε μόνιμη βάση παρατηρείται πλέον ένα φρακάρισμα στην Αττική οδό, καθημερινά μποτιλιαρίσματα που αρχίζουν να αποτρέπουν την διέλευση, καθυστερήσεις στο κυκλοφοριακό!

Θεωρητικά η νέα αυτή κατάσταση θα μπορούσε να ανοίξει συζήτηση για πιθανή διεύρυνση της Αττικής οδού, σε συγκεκριμένα σημεία, με διαπλάτυνση του οδοστρώματος και πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας!

Δηλαδή ένα νέο κατασκευαστικό αντικείμενο που θα ανακύψει από τα νέα δεδομένα που επικρατούν!

Όμως η αλήθεια είναι πως τώρα πια οι απαλλοτριώσεις είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, σχεδόν αδύνατη, ειδικά μάλιστα όταν αναφερόμαστε στο κομμάτι της Αττικής οδού που πήζει, από τον κόμβο της Λεωφόρου Πεντέλης και της Μεσογείων, μέχρι τον κόμβο της Αττικής οδού προς Λαμία και Πειραιά στη συμβολή με την Εθνική οδό!

Περιοχές πανάκριβες, ήδη δομημένες οικιστικά χωρίς περιθώρια απαλλοτριώσεων, όπου οι αποζημιώσεις θα ήταν τεράστιες, πανάκριβες!

Υπό αυτό το πρίσμα, το άνοιγμα των φακέλων με τις οικονομικές προσφορές αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Και τούτο διότι βάσει των υφιστάμενων χρηματοοικονομικών δεδομένων, το πλεονέκτημα στον διαγωνισμό το έχει αυτός που διαθέτει χρήμα ή έχει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό!

Ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως πράγματι κάποιοι ξένοι φέρονται να έχουν χτυπήσει δυνατά την Αττική οδό, ωστόσο καλά ενημερωμένες πηγές λένε πως από τα «φαβορί» όπως για παράδειγμα η Macquarie δεν θα πρέπει να αναμένουμε τίμημα πολύ πάνω από τα 2 δις. ευρώ!

Την ίδια ώρα πάντως στην εγχώρια επιχειρηματική και κατασκευαστική πιάτσα έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρηέχει χτυπήσει πολύ ψηλά τον διαγωνισμό, σε κίνηση αντίστοιχη της Εγνατίας οδού για την οποία είχε δώσει τίμημα 1,5 δις. με τον δεύτερο Μυτιληναίο να δίνει προσφορά λίγο κάτω από τα 500 εκατ.!!!

Και οι ίδιες πηγές λένε ότι ο Γ. Περιστέρης πιθανότατα έχει δώσει προσφορά με εξίσου πολύ υψηλό τίμημα και στον ΒΟΑΚ, αποσκοπώντας να καταστεί κυρίαρχος των Παραχωρήσεων!

Το γεγονός είναι πως την ώρα τούτη όσον αφορά τον ΒΟΑΚ, δεν υπάρχει συμφωνία Περιστέρη – Μυτιληναίου για μοιρασιά του έργου όπως η κυβέρνηση αρχικά επιθυμούσε!

Οι προσφορές από το Υπ. Δημοσίων Έργων όλο ανοίγουν αλλά δεν ανοίγουν…

Γιατί η χώρα πρέπει να αποβάλλει δια παντός τη λογική του «πάμε και οπού βγει» - Ισχυρές προσδοκίες αντίβαρο στο αναπάντεχο - Οι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνηση λύσεις στα προβλήματα και όχι υπεκφυγές , από την αντιπολίτευση σοβαρές προτάσεις και όχι κραυγές

Γιατί η χώρα πρέπει να αποβάλλει δια παντός τη λογική του «πάμε και οπού βγει» – Ισχυρές προσδοκίες αντίβαρο στο αναπάντεχο – Οι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνηση λύσεις στα προβλήματα και όχι υπεκφυγές, από την αντιπολίτευση σοβαρές προτάσεις και όχι κραυγές

οκτάωρος αποκλεισμός στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου χιλιάδων πολιτών εντός των αυτοκινήτων τους λόγω του αναπάντεχου και απρόβλεπτου γεγονότος μιας πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο μεταφοράς υγραερίου, ήλθε να υπενθυμίσει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τα χρονίζοντα προβλήματα μιας χώρας , που λειτουργεί με την λογική του «πάμε και όπου βγει».

Ευτυχώς αυτή τη φορά ο «Θεός της Ελλάδας» ήταν μεγάλος και η τραγωδία αποφεύχθηκε.

Διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα ήταν σήμερα η κατάσταση στην χώρα, αν κάτι συνέβαινε.

Δυστυχώς όμως, υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις που το κακό έγινε.

Μια μικρή αναδρομή στις τελευταίες εβδομάδες είναι αρκετή από την τραγωδία της Νέας Φιλαδέλφειας, ως τις απώλειες των πυρκαγιών του Ιουλίου τις καταστροφικότερες των τελευταίων δεκαετιών.

Όχι ότι ανάλογα περιστατικά, ίσως και μεγαλύτερου ειδικού βάρους και σημασίας πως δεν συμβαίνουν παντού: Ο Βόρειος Καναδάς καίγεται εδώ και πολλές εβδομάδες, οι πυρκαγιές στην Μεσόγειο ήταν φέτος περισσότερες από ποτέ, ξαφνικά γεγονότα ανατρέπουν ακόμα και τις λειτουργίες χωρών με άρτια οργάνωση όπως στη Γερμανία προχθές , όπου πλημμύρισε και έκλεισε επί πολλές ώρες το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Η ιστορική πείρα διδάσκει ότι πάντα τα τυχαία συμβάντα διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη ροή των πραγμάτων, ενίοτε οδηγούν και σε ανατροπές. Για αυτούς τους λόγους έχει βάρος το προλαμβάνειν στο μέτρο του δυνατού και εδώ βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό η διαφορά της λειτουργίας της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες σύγχρονες χώρες και κοινωνίες.

Ποτέ και κανείς δεν πρόκειται να κατηγορήσει μια κυβέρνηση που επί θητείας της συνέβη κάτι τραγικό, το οποίο αναστάτωσε την κοινωνία και έπληξε την οικονομία.

Αρκεί βέβαια, να είχε λάβει εκ των προτέρων όλα τα δυνατά μέτρα αποτροπής του.

Σε αντίθετη περίπτωση όσα φτιασιδώματα και αν γίνουν, όποιες δικαιολογίες και αν επιστρατευθούν, όσοι επικοινωνιακοί μηχανισμοί και αν υπάρξουν η πραγματικότητα μπορεί να αποκρυβεί αρχικά, αλλά τελικά το τσουνάμι των αποκαλύψεων θα κάνει την εμφάνισή του και θα παρασύρει τα πάντα, ανατρέποντας σχεδιασμούς ετών.

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ρυθμός ανάπτυξης 2,2% - Η απειλή του greedflation

Προκλήσεις για όλους

Κάτω από αυτές τις συνθήκες σε λίγες μέρες η χώρα αποχαιρετά το « φοβερό – από πάσης απόψεως – μήνα Αύγουστο» και εισέρχεται στο φθινόπωρο κατά το οποίο αναμένονται πολλά: Η κυβέρνηση πλέον, πρέπει να περάσει από την παρατήρηση και την περιγραφή των γεγονότων, στην πράξη.

Οφείλει άμεσα να υλοποιήσει το πλήθος των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχει εξαγγείλει στην οικονομία, την κοινωνία και τη δημόσια διοίκηση ( πχ ΕΣΥ, δικαιοσύνη, παιδεία), έχει την υποχρέωση να αποφύγει άχρηστες και αχρείαστες πολώσεις, πρέπει να συνδυάσει αποφασιστικότητα και ευστροφία.

Από την άλλη πλευρά , η αντιπολίτευση έχει χρέος να δείξει εκτόπισμα και να αναδείξει πολιτικές προτάσεις, όσα μεσολάβησαν από τις εκλογές του Ιουνίου δείχνουν ότι η κατάσταση στη χώρα επιβαρύνεται , όταν η κυβέρνηση είναι ανέμελη και η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της.

Εντούτοις και δεδομένης της πολύπλοκης κατάστασης στο διεθνές σκηνικό οι οιωνοί για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, εξακολουθούν να είναι καλοί.

Η περιβόητη επενδυτική βαθμίδα δεν θα βραδύνει, αν και αναλυτές επισημαίνουν ότι έχει προεξοφλήσει τις αποδόσεις της, ήδη στην μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών.

Οι επιδόσεις ορισμένων κλάδων είναι εντυπωσιακές: Για παράδειγμα οι τράπεζες παρουσίασαν κέρδη εξαμήνου 1,8 δις ευρώ , αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το 50% εξ αυτών προέρχεται από τα ομόλογα, οπότε το μεγάλο στοίχημα για τις διοικήσεις τους είναι η άμεση διαφοροποίηση των πηγών των εσόδων.

Όμως δεδομένου ότι από τον επόμενο μήνα αρχίζει και τρέχει το χρονοδιάγραμμα της απομείωσης των συμμετοχών του ΤΧΣ στις τράπεζες με πρώτη τη Eurobank, το ενδιαφέρον για τον κλάδο αναμένεται να παραμείνει ζωηρό.

Μάλιστα όπως κυκλοφορεί εσχάτως οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών επειδή γνωρίζουν ότι η αγορά αναμένει από αυτές ουσιαστικές και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού μελετούν σενάρια και δείχνουν διατεθειμένες να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα «ταράξουν -περαιτέρω- τα νερά».

Φουντώνουν τα σενάρια για σκέψεις εξόδου 3+2 μεγάλων εισηγμένων από το Χρηματιστήριο! Οι δημόσιες προτάσεις και οι κεντρικοί σχεδιασμοί!

Υπεραγορασμένο το ΧΑΑ, αλλά…

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής πως μόλις την Τετάρτη, ο Marshall Stocker, συνεπικεφαλής της Morgan για τις αναδυόμενες αγορές, δήλωσε στο CNBC ότι η Ελλάδα έχει πλέον την υψηλότερη έκθεση μεταξύ των αναδυόμενων αγορών.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley στη στρατηγική για τις αναδυόμενες αγορές EEMEA (Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), προτείνει αύξηση των θέσεων των χαρτοφυλακίων που τοποθετούνται στις αναδυόμενες αγορές, κατά 20 μονάδες βάσης στον δείκτη MSCI Greece, με σύσταση «overweight» για τις ελληνικές μετοχές και με στάθμιση 0,45% στη βάση του δείκτη MSCI των αναδυόμενων αγορών.

«Με βάση τον δείκτη P/E των επόμενων 12 μηνών, οι μετοχές του MSCI Greece διαπραγματεύονται στις 8,1 φορές, δείκτης ο οποίος είναι χαμηλότερος από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Η μερισματική απόδοση των επόμενων 12 μηνών της Ελλάδας εκτιμάται σήμερα σε 4,7%, η οποία αρκετά υψηλότερα πάνω από τον μέσο όρο της.

Ο δείκτης τιμής προς λογιστική αξία των επόμενων δώδεκα μηνών της Ελλάδας είναι υψηλότερος σε σχέση με τον ιστορικό στις 1,1 φορές, και εξηγείται από την ταχέως αυξανόμενη απόδοση των ιδίων κεφαλαίων, η οποία βρίσκεται σήμερα στο 12,7%, και πολύ υψηλότερα από τον ιστορικό μέσο όρο της», εξηγεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Οι τράπεζες αποτελούν το 39% του δείκτη MSCI Greece, ενώ οι αμυντικές καταναλωτικές επιχειρήσεις και οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν το 31%.

Κατά το διεθνή οίκο οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει σημαντική μείωση των NPEs, με όλες τις τράπεζες να επιτυγχάνουν μονοψήφιο δείκτη NPEs αλλά και το 90% περίπου των δανείων των ελληνικών τραπεζών να είναι κυμαινόμενα.

Σημείο προσοχής: Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, οι ελληνικές μετοχές έχουν ισχυρή απόδοση από τις αρχές του έτους και τα τεχνικά στοιχεία βρίσκονται σε υπεραγορασμένη περιοχή, αν και όχι σε ακραία επίπεδα.

Τα funds που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές έχουν αυξήσει την έκθεσή τους στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία τρίμηνα, ενώ η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη συσχέτιση με την πορεία του δείκτη S&P.

Σε απόλυτους όρους, οι συνολικές εκτιμήσεις για τα φετινά κέρδη αλλά και του 2024 του MSCI Greece παραμένουν σε ανοδική πορεία, ενώ οι βασικοί παράγοντες των θετικών αναθεωρήσεων των κερδών το τελευταίο τρίμηνο ήταν οι κλάδοι των υλικών, οι τράπεζες και οι βιομηχανίες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε φάση περισυλλογής μετά την έκρηξη

Μια απο τα ίδια οι αγορές

Στασιμότητα και προβληματισμός εξακολουθεί να χαρακτηρίζει για τρίτη κατά σειρά εβδομάδα τις αγορές διεθνώς.

Την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street συνέχισαν να διορθώνουν, καθώς οι απώλειες στις μετοχές του τομέα της υγείας επισκίασαν τα κέρδη στις μετοχές της Cisco και στον τομέα της ενέργειας, ενώ τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία διατήρησαν ζωντανό τον φόβο ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πιέζοντας περαιτέρω τις μετοχές, η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο, καθώς μια σειρά ισχυρών οικονομικών στοιχείων αυτή την εβδομάδα υποδαυλίζει τις ανησυχίες ότι η Fed θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η αδυναμία της χρηματιστηριακής αγοράς τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ που υποδηλώνει ότι η Fed πιθανότατα θα ακολουθήσει πολιτική υψηλών επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο Barry Bannister, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Stifel.

Όταν η Λίντα Έβανς (σαπουνόπερα Δυναστεία) της Επ. Κεφαλαιαγοράς (κατά κόσμον Βασιλική Λαζαράκου) ξεθάβει για άγνωστο λόγο και αιτία την υπόθεση Ελλάκτωρα- Reggeborgh - Λιανού -  Τα μάζεψε άρον άρον μετά την κατακραυγή του ΔΣ!

Η πρεμούρα της Βασίλως (που φέρει το προσωνύμιο Κριστλ Κάρινγκτον λόγω ομοιότητας με την πρωταγωνίστρια της σαπουνόπερας «Δυναστεία») να επιβάλει ποινές στον Ελλάκτωρα!

Αρχίζω να πιστεύω βάσιμα πλέον, ότι η Βασίλω της Επ. Κεφαλαιαγοράς, γνωστή ως πρωταγωνίστρια της στήλης με το ψευδώνυμο Κριστλ Κάρρινγκτον λόγω της εκπληκτικής ομοιότητας με το στυλ, την κουπ των μαλλιών και το ντύσιμο με την Λίντα Έβανς στην διάσημη σαπουνόπερα «Δυναστεία» την δεκαετία του ‘80, έχει μια εμμονή με τον Ελλάκτωρα, τον Ολλανδό και τον Ηλία Λιανό!

Δεν εξηγείται αλλιώς, πως εν μέσω Αυγούστου, κατά την περίφημη θερινή ραστώνη, με μύρια όσα ανοιχτά ζητήματα στην χρηματιστηριακή αγορά, ορίζει ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στην ημερήσια διάταξη του οποίου εντάσσει το παλαιό ζήτημα αγοράς μετοχών του Ελλάκτωρα, την εποχή της εσωτερικής σύγκρουσης Χόλτερμαν με τους επιχειρηματίες Εξάρχου- Μπάκο – Καϋμενάκη!!! Παλιά ξινά σταφύλια δηλαδή! Ένα θέμα που επιλύθηκε από την ίδια την αγορά, καθώς προέκυψε νέος μέτοχος, η πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη που απέκτησε το 30% των μετοχών που κατείχε η επιχειρηματική τριάδα Εξάρχου- Μπάκου – Καϋμενάκη!

Και ως συνέχεια όλων αυτών, αλλά και των άριστων σχέσεων που έχουν διαμορφωθεί πλέον μεταξύ των τότε αντιμαχόμενων πλευρών, η κατασκευαστική Ιντρακάτ που τότε ανήκε στον Σ. Κόκκαλη και στη συνέχεια πέρασε στον έλεγχο της επιθετικής επιχειρηματικής τριανδρίας, απέκτησε από τον Ελλάκτωρα του Ολλανδού και των Βαρδινογιάννηδων την ιστορική τεχνική εταιρία Άκτωρ!

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την εμμονή της προέδρου της Επ. Κεφαλαιαγοράς να εστιάζει και να επαναφέρει συνεχώς στο ΔΣ ένα θέμα που εκ των πραγμάτων έχει επιλυθεί σε όλο το εύρος του, ενός ομίλου στον οποίο έχει προστεθεί ως βασικός μέτοχος η οικογένεια Βαρδινογιάννη που κατέχει το 30% των μετοχών!

Και μάλιστα οι πληροφορίες εκ των έσω κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση της Προέδρου εκ των προτέρων να επιβάλει ποινές! Άρα η εισήγηση στο ΔΣ να είναι αρνητική για τις εμπλεκόμενες εταιρίες!

Ποια είναι άραγε η σκοπιμότητα πίσω από την κίνηση αυτή, διερωτάται η χρηματιστηριακή και επιχειρηματική πιάτσα, όταν η Επ. Κεφαλαιαγοράς και η κυρία Λαζαράκου προσωπικά έχουν αφήσει εδώ και πολύ καιρό κρίσιμες υποθέσεις να λιμνάζουν και να οδηγούνται στην παραγραφή; Προς τι η πρεμούρα για επιβολή ποινών στον Ελλάκτωρα;

Τα «Σομπρέρος» του Μαξίμου: Βορίδης και Σκέρτσος σε ρόλο «επιστάτη» των υπουργών - Η επιτήρηση, ο συντονισμός και ο περιορισμός αρμοδιοτήτων Μπρατάκου, που του τρώνε χώρο, με σκοπό να τον οδηγήσουν στην έξοδο!

Τα τρία Σομπρέρος του Μαξίμου (Υπουργοί Επικρατείας) και ο πανίσχυρος Κωστής Χατζηδάκης – Η τετράδα των ισχυρών της νέας διακυβέρνησης Μητσοτάκη και η εποπτεία υπουργών και κυβερνητικού έργου!

Στην πολιτική πιάτσα τους αποκαλούν «Τα τρία Σομπρέρος του Μαξίμου» και τούτο διότι ο πρωθυπουργός τους έχει «φορέσει καπέλο» σε όλο το υπουργικό συμβούλιο, αναθέτοντας στους 3 Υπ. Επικρατείας ρόλο εποπτικό και συντονιστικό, κάτι προφανές και αυταπόδεικτο μέσα από την εξέλιξη των κρίσιμων ζητημάτων της επικαιρότητας!

Οι κύριοι Παπασταύρου, Σκέρτσος και Βορίδης έχουν μεταβληθεί κάτι σαν… σωματοφύλακες του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι σε πλείστες όσες περιπτώσεις συντονισμού κρίσιμων θεμάτων του κυβερνητικού έργου λειτουργούν ως «Αντ’ αυτού»!

Και επί της ουσίας οι υπουργοί της κυβέρνησης αναφέρονται σε έναν εκ των Υπ. Επικρατείας προκειμένου να αποσπάσουν τη συναίνεση και τη σύμφωνη γνώμη της κεντρικής εξουσίας για τις ενέργειες τους!

Ο μόνος – στην κυριολεξία- υπουργός της κυβέρνησης που θεωρείται – και είναι – πανίσχυρος είναι ο Υπ. Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, στον οποίο δεν υπάρχουν παρεμβάσεις και ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο συντονιστικό και εποπτικό σε όλο το εύρος της οικονομίας και των παραγωγικών υπουργείων!

Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι την ώρα τούτη ο πιο κοντά στον πρωθυπουργό υπουργός της κυβέρνησης, σε μόνιμη ανοιχτή γραμμή και με απεριόριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Κάτι σαν Τσάρος της Οικονομίας, χωρίς φυσικά την Τράπεζα της Ελλάδος…

Η Αλεπού… κλινικάρχης - Η σύγχρονη εκδοχή των Μύθων του Αισώπου και ο …αστικός μύθος για τα τρελά αγόρια με τα μοβ κολλητά παντελόνια, που έχασαν τη «μάσα» στην Ζυρίχη και αναζητούν άλλους τρόπους για να προσελκύσουν θύματα!

Η Αλεπού… κλινικάρχης – Η σύγχρονη εκδοχή των Μύθων του Αισώπου και ο …αστικός μύθος για τα τρελά αγόρια με τα μοβ κολλητά παντελόνια, που έχασαν τη «μάσα» στην Ζυρίχη και αναζητούν άλλους τρόπους για να προσελκύσουν θύματα!

Διαβάζοντας προ ημερών το ρεπορτάζ του Radar για κάτι τρελά αγόρια με μοβ κολλητά παντελόνια που έκαναν περατζάδες στη Ζυρίχη, όπου έτρωγαν με χρυσές μασέλες την περιουσία των αφεντικών τους, εκείνων που τους εμπιστεύτηκαν ως συμβούλους επενδύσεων και στην πράξη αποδείχτηκαν τρωκτικά, ήρθε στο μυαλό μου «Η Αλεπού γιατρός» ένας από τους πιο γνωστούς μύθους του Αισώπου!

Η κυρά Μάρω η Αλεπού, λοιπόν εν συντομία, μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί πια να αρπάζει κότες και να κλέβει αυγά, γιατί γερνώντας δεν μπορούσε ούτε να πηδάει ψηλά, ούτε να τρέχει γρήγορα αλλά ούτε και να σέρνεται κάτω από σύρματα και να εισβάλει σε κοτέτσια, σκαρφίστηκε ένα κόλπο για να βουτήξει και να φάει τις κότες! Να ντυθεί γιατρός, να φορέσει άσπρη ποδιά και ψηλό καπέλο, και να βρει ευκαιρία να πάει δήθεν να τις εξετάσει, μόλις αυτές είναι κρυωμένες!!

Μην σας πολυλογώ, στο τέλος η κυρά Μάρω η Αλεπού, την κοπάνισε κακείν κακώς, αφού την πήραν χαμπάρι οι κότες και της όρμηξαν τα τσοπανόσκυλα! Σώθηκε από θαύμα!!!

Θα μου πείτε, τι σχέση έχει η Αλεπού γιατρός με τα τρελά αγόρια της Ζυρίχης, με τα μοβ κολλητά παντελόνια και το μικροσκοπικό σκυλάκι που έβγαζαν βόλτα!

Η απάντηση είναι υποθετική και ίσως προφητική: Αν τα τρελά αγόρια με τα μοβ όταν ήταν μικρά τους διάβαζε η γιαγιά τους Μύθους του Αισώπου, ίσως στην προκειμένη περίπτωση μόλις συνειδητοποίησαν ότι η «μάσα» κόπηκε, τα αφεντικά «τους έπιασαν» και πολύ σύντομα η Εγκληματική Οργάνωση θα οδηγηθεί στον Κορυδαλλό, σκέφτηκαν άλλο τρόπο εξαπάτησης των θυμάτων τους! Στην προκειμένη περίπτωση η κυρά Μάρω η Αλεπού (και η φιλενάδα της) δεν θα ντυθεί γιατρός, αλλά Κλινικάρχης!

Και η ιδιωτική κλινική της δεν θα είναι όπου κι όπου, αλλά στο κέντρο της Αθήνας! Και θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες, μέχρι και Botox ή laser! Γιατί τα αγόρια με τα μοβ έχουν μια αδυναμία στην αποτρίχωση!!! Μην ανησυχείτε! Λεφτά υπάρχουν, από τα κλεμμένα! Αλλά και από νέα θύματα που προστέθηκαν…

Άλλωστε η κλινική θα τους χρειαστεί αν τυχόν εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και θα τους αναζητήσουν οι Αρχές για να τους χώσουν στην ψειρού παρέα με τα Πακιστάνια…

Καταλάβατε…. Βεβαιώσεις νοσηλείας και καρδιολογικών παθήσεων…

Διαβάστε ακόμη: