Περιμένοντας έναν καλό και διαχρονικό μου φίλο να έρθει στην Πάρο για τον 15αυγουστο, από την Νάξο όπου έκανε τις διακοπές του, δεν ξέρω γιατί αλλά ήρθαν στο μυαλό μου κάτι «τρυφερά αγόρια» της Ζυρίχης που ενώ παρίσταναν επί χρόνια τις Οσίες Μαρίες και ήταν χαμηλοβλεπούσες, μετατράπηκαν σε τρωκτικά, αρπακτικά και εντάχθηκαν με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εγκληματική οργάνωση που προσπάθησε να υφαρπάξει με δόλο την περιουσία του Κ. Αγγελοπούλου από τους νόμιμους κληρονόμους του, τα παιδιά του που λάτρευε και τον λάτρευαν, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο!
Η αλήθεια είναι πως πριν κάμποσες μέρες στη Νάουσα είχε πάρει το μάτι μου ένα «γλυκό αγόρι» που όμως είχε αφήσει γένια για να δείχνει άγριο, μάτσο γκάυ, που βολτάριζε με ένα μικροσκοπικό σκυλάκι τα ασβεστωμένα στενά και συνοδευόταν από την κυρία που προφανώς κάνει τις δουλειές του σπιτιού, την οποία εμφάνιζε ως σύντροφο!

Έτσι εκείνη τη στιγμή έκανα μια χρονική αναδρομή και γύρισα πίσω στο χρόνο. Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσω μία παλαιά, σκληρή και ουσιαστική δήλωση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου, ειδικά στο σκέλος που αναφέρεται σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους και συμβούλους που λειτούργησαν ως τρωκτικά και εκμεταλλευόμενοι έναν ανήμπορο άνθρωπο, τον Κ. Αγγελόπουλο, λυμαίνονταν επί μακρόν την περιουσία του!

Επειδή αντιλήφθηκα περί ποίων «προσωπικοτήτων» πρόκειται, έχω την υποχρέωση να σταθώ ειδικά στο ρόλο των …συμβούλων, προσώπων – δήθεν (διπρόσωπων) τεχνοκρατών που από ευνοούμενοι μετετράπησαν σε συνωμότες και στην πράξη στους μεγαλύτερους αχάριστους της πιάτσας!

Επειδή έχω πρόσβαση στο αρχείο της «παλιάς» Αξίας, είμαι βέβαιος ότι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρονται σε κάτι «τρυφερά» αγόρια, που κυκλοφορούν με στενά μοβ παντελόνια, κρατώντας από το λουρί μικροσκοπικά σκυλάκια όταν σουλατσάρουν στις πιάτσες της Ζυρίχης!

«Ευαίσθητοι» τεχνοκράτες της συνωμοσίας και της ίντριγκας, προδότες της εμπιστοσύνης της οικογένειας, που συμμετείχαν ενεργά στην εγκληματική οργάνωση που πήγε να υφαρπάξει με πρόθεση και δόλο την περιουσία μιας εμβληματικής επιχειρηματικής οικογένειας, με μακροσκελή κοινωφελή δράση.
Και είμαι επίσης βέβαιος ότι τα «τρυφερά» αγόρια θα έχουν βάλει την ώρα τούτη την ουρά μέσα στα σκέλια και θα κλαψουρίζουν ως «μωρές παρθένες»!
Ίσως γι’ αυτό να άφησαν γένια, για να μην τους αναγνωρίζουν!
Γιατί η σκευωρία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και όσο κι αν ακόμη τους στηρίζουν (λίγοι ευτυχώς) άθλιοι συνεργοί από τον χώρο των ΜΜΕ, το τέλος της συνωμοσίας οριστικά πλησιάζει!
Υπό αυτή την οπτική γωνιές το μέλλον τους προβλέπεται ευοίωνο ! Αντί της μουντής Ζυρίχης θα απολαμβάνουν τις μέρες τους ακούγοντας το δυνατό, καθαρό και σε υψηλούς τόνους κελάηδημα του Κορυδαλλού…
Πολύ φοβάμαι ότι οι διακοπές στην Πάρο, με το νέο λουκ και την κυρία για τις δουλειές του σπιτιού μαζί τους για ξεκάρφωμα, πιθανόν να είναι από τις τελευταίες ως «ελεύθεροι πολίτες»! Γιατί στο μέλλον τα «τρυφερά αγόρια» που προβλέπεται ότι θα κάνουν καριέρα στον Κορυδαλλό (καταλάβατε) θα βγαίνουν έξω μόνο με άδεια του …Δεσμοφύλακα και του Διευθυντή των (γυναικείων;) φυλακών!

Η Άννα είναι σαν την Coca Cola, πάει με όλα! Το «γλείψιμο» στον Μητσοτάκη, το ΔΣ της 3Ε και οι δηλώσεις για τον Τέλογλου!

Τελικά αυτή η Άννα Διαμαντοπούλου είναι σαν την Coca Cola, πάει με όλα! Εκεί που έγλειφε πατόκορφα τον Μητσοτάκη μην τυχόν και πάρει καμμία υπουργική θεσούλα, στο πλαίσιο διεύρυνσης προς το Κέντρο, ξαφνικά άλλαξε ρότα, ξαναθυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ και έσπευσε να πάρει θέση δίπλα στον «Βοσκό», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν τον Ν. Ανδρουλάκη οι παλιές κακές γλώσσες του Κινήματος! Η Άννα λοιπόν, που παρεμπιπτόντως αποτελεί και μέλος του ΔΣ της 3Ε, έσπευσε να συγχαρεί τον γερμανόφιλο Τέλογλου για τις δήθεν αποκαλύψεις του! Τις συνωμοσιολογίες δηλαδή, που κατασκευάζουν και υπαγορεύουν τα διάφορα κέντρα εξουσίας, εντός και εκτός Ελλάδος, με τη βοήθεια της Διαπλοκής και των πάσης φύσης νταραβεριτζήδων, περί Predator και παράνομων παρακολουθήσεων, που ούτε υφίστανται, ούτε αποδεικνύεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί!
Σε απλά λόγια, οι μάσκες πέφτουν και το σύστημα που κινεί τα νήματα έρχεται στο φως…

Θεμιστοκλής Δεμίρης: ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, «άνθρωπος» της Ντόρας (στο παρελθόν) και του Ν. Δένδια (στις μέρες μας)!

Για να καταλαβαίνετε τους πολιτικούς συσχετισμούς ενόψει εκλογών την Άνοιξη και διαμόρφωσης ισορροπιών στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σας πληροφορώ ότι ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, εξαίρετος διπλωμάτης και χαμηλών τόνων προσωπικότητα, στους κόλπους της Διπλωματίας και του Υπ. Εξωτερικών θεωρείται ως «άνθρωπος» της Ντόρας που στη συνέχεια μεταπήδησε στο μπλοκ επιρροής του Νίκου Δένδια, ο οποίος φέρεται ως ο Νο1 υποψήφιος βάσει της δημοφιλίας, να διαδεχτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν και όταν προκύψει πολιτικό ζήτημα!

Το καλοκαιρινό βατερλώ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας! Δεν έχει σήμα πουθενά!

Καλοκαίρι, οι άνθρωποι βγήκαν και βγαίνουν ακόμα από τις μεγάλες πόλεις, αναζητώντας ξεκούραση και δροσιά συνήθως στις παραλίες, αλλά και στα βουνά που έχουν τη δική τους χάρη και τους θερινούς μήνες. Φυσιολογικά, αυξάνονται και οι ανάγκες επικοινωνίας ειδικά αυτό το διάστημα, γεγονός που συντελεί στο να δοκιμάζονται οι πραγματικές δυνατότητες κάλυψης των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, που επαίρονται για την πανελλαδική τους εμβέλεια και μάλιστα το επικαλούνται συχνά-πυκνά και στα διαφημιστικά τους μηνύματα, προκειμένου να προσελκύσουν νέους συνδρομητές.

Αλλά, αυτό το διάστημα αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια, μίας κατάστασης στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, που φτάνει μέχρι τα όρια της απάτης! Κυριολεκτώ. Δεν υπάρχει μέρος της χώρας, που από τον Ιούνιο τουλάχιστον μέχρι τώρα, να μην έχει μεγάλα προβλήματα, με πτώση του δικτύου τους, για μερικές ή ακόμα και για πολλές ώρες! Χιλιάδες συνδρομητές διαμαρτύρονται στις εταιρείες, που – όταν απαντούν – προφασίζονται διάφορα προβλήματα, για τα οποία φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός τις ίδιες
Η ζημιά που προκαλείται σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο της απλής, πλην απολύτως απαραίτητης επικοινωνίας, είναι ανυπολόγιστη. Στις μεν διαπροσωπικές επικοινωνίες, οι άνθρωποι χάνουν την επαφή με δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, συνήθη αυτό το διάστημα και περιμένουν ώρες ολόκληρες πάνω από ένα κινητό να “πιάσουν γραμμή”, όπως λέγαμε παλιά στα χρόνια του…αρχαίου ΟΤΕ. Κοινωνικό πρόβλημα μέγα, αλλά…συνηθες για τις καλές μας εταιρείες
Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι επιχειρήσεις που πρέπει να διεκπεραιώσουν κάθε είδους εργασίες τους, είτε χάνουν παραγγελίες τους είτε βρίσκονται επίσης επί ώρες στην αναμονή, για να αποκατασταθεί η επικοινωνία τους με προμηθευτές και πελάτες τους. Γεγονός που τις επιβαρύνει με επιπλέον κόστη, πιθανόν και με απώλειες, αλλά και με κακή φήμη λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης
Επιπλέον, προσθέστε δεκάδες στελέχη επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε διακοπές και τα οποία προσπαθούν να διεκπεραιώσουν εργασίες τους, στην ώρα τους και όχι μετά από ώρες ολόκληρες. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στα σημεία που συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες, ειδικότερα στα νησιά μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πάρος, όπου μόλις προχθές υπήρξε ολοήμερη…έκλειψη δικτύου, σχεδόν σε όλο το νησί, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα άνευ προηγουμένου κομφούζιο, που πέραν όλων των άλλων δυσφημεί και τη χώρα διεθνώς.
Δυστυχώς, όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Δεν ξέρω αν η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει κάποια έστω εικόνα της κατάστασης ή αν…διακοπεύει και αυτή, αλλά εδώ συμβαίνουν πράγματα και θαύματα!
Δείτε, λοιπόν, πως συμπεριφέρονται οι χρυσομένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στους πελάτες τους, όταν αυτοί διαμαρτύρονται για τις συχνές και πολύωρες νεκρές ώρες στα κινητά τους και σε κάθε μέσο επικοινωνίας:
“Κάνουμε αναβάθμιση του δικτύου μας στην περιοχή σας, για το λόγο αυτό έχετε αυτές τις διακοπές. Αλλά, πρέπει να σας πούμε ότι θα έχετε επιβάρυνση στο λογαριασμό σας περί τα 10 ευρώ”!!! Εκπληκτικό, αλλά απολύτως αληθινό. Ακούει, ενδιαφέρεται κάποιος, εκτός από την ΕΕΤΤ, ίσως εκεί στο αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών;

Οι «ισχυροί» της διαπλεκόμενης φοροδιαφυγής ζουν και βασιλεύουν, με τις ανοιχτές υποθέσεις στα συρτάρια των Αρχών

Συνεχίζουμε με τις “ομορφιές”, τώρα δημόσιων μόνο υπηρεσιών. Εκεί στην ΑΑΔΕ, την ανεξάρτητη αρχή που απολογείται μόνο σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, έχουν επιδοθεί σε κυνήγι είσπραξης…τεράστιων ποσών, της τάξης των 50 – 200 περίπου ευρώ, από φορολογούμενους για πρόστιμα περασμένων ετών! Δεν κάνουν καλά θα μου πείτε, που μαζεύουν έσοδα για να έχει το Δημόσιο να επιδοτεί τους λογαριασμούς ρεύματος και δι’ αυτών τις ενεργειακές εταιρείες;
Θα ήμουν ο πρώτος που θα συμφωνούσα, αλλά μόνο αν δεν έμεναν επί χρόνια ανέλεγκτες, ξεχασμένες κυριολεκτικά σε συρτάρια χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος, από πρόσωπα που συνεχίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα και επίπτωση να ζούν στη χλιδή και σε βάρος των συνεπών φορολογούμενων, με την… ευγενική συμβολή πολιτικών προσώπων και κυβερνήσεων επί σειρά ετών.

 Από την ώρα που έφυγε από τη ζωή και λίγο νωρίτερα από τον κλάδο, ο εμβληματικός και πρωτοπόρος Περικλής Παναγόπουλος, της Attica Group, η ελληνική ακτοπλοΐα έχασε τον προσανατολισμό της!

Έχασε και τη δυναμική της, έχασε τον δρόμο της συνεχούς ανανέωσης του στόλου της και της προσαρμογής στις νέες συνθήκες. Σύμφωνοι, η οικονομική κρίση έπαιξε το ρόλο της, αλλά 10 και πλέον χρόνια χωρίς καμία νέα ναυπήγηση, χωρίς κανένα νεότευκτο πλοίο είναι πολλά. Με αποτέλεσμα να χρειάζεται επειγόντως η υιοθέτηση μιας νέας επενδυτικής δραστηριότητας στον κλάδο, πολύ περισσότερο αν τα πλοία άνω των 25 ετών (πρέπει να) αποσυρθούν
Τα δάνεια που έχουν φορτωθεί όλες είναι πολλά και σίγουρα δεν επιτρέπουν αξιόλογες επενδυτικές κινήσεις, αλλά η λύση φυσικά δεν είναι η συνεχής αύξηση των εισιτηρίων, που φέτος μέσα σε 3 μήνες έφτασαν κατά μέσο όρο στο 25%-30%, εξέλιξη που απειλεί τον τουρισμό, εσωτερικό κυρίως, αλλά και εισαγόμενο. Απαιτούνται υγιή κεφάλαια και οι τράπεζες δεν φέρονται διατεθειμένες να χρηματοδοτήσουν εκτεταμένα προγράμματα ανανέωσης του υπάρχοντος δυναμικού πλοίων
Παράγοντας του κλάδου, με τον οποίο συνομίλησε η στήλη, εξέφρασε την άποψη ότι “σε αυτή τη χρονική συγκυρία, μόνο εφοπλιστικά κεφάλαια μπορούν να σηκώσουν ένα εκτεταμένο σχέδιο ανανέωσης του γερασμένου στόλου μας”. Έγιναν κάποιες επαφές ήδη; Έγιναν, αλλά η προσοχή των εφοπλιστών μας αυτό το διάστημα έχει στραφεί στις μεταφορές πετρελαίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου και τις τελευταίες ημέρες σιτηρών, πέραν των υπογεγραμμένων συμβολαίων για γενικές μεταφορές προϊόντων. Και οι όποιες συζητήσεις μεταφέρονται για το μέλλον, γενικώς και αορίστως. Κρίμα, εδώ το κέρδος φαίνεται να μην συμβαδίζει και τόσο με τον πατριωτισμό…

 Η μείωση της φορολόγησης των εταιρικών κερδών από το 22% στο 20%!

Δεν ξέρω αν και πόσο το προσέξατε στα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, πέραν των άλλων, προβλέπεται και νέα μείωση του συντελεστή εταιρικών κερδών στο 20%, από 22% που είναι σήμερα. Ευνοϊκή εξέλιξη, αρκεί να αποδειχθεί χρήσιμη και σε επίπεδο ανταπόκρισης των επιχειρήσεων, ιδίως των μεγάλων, με την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Περί ευχής πρόκειται, αν και συνήθως αυτές δεν πραγματοποιούνται. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα θετικό βήμα, που πρέπει να πλαισιωθεί και με άλλα, ώστε να σταθεί η οικονομία στα πόδια της, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές και σε όσες θα έρθουν οσονούπω…

Η οικονομία της Βρετανίας μοιάζει όλο και πιο πολύ με αναδυόμενη!!!

Ακόμα και οικονομίες που εθεωρούντο μέχρι πρότινος ισχυρές, σήμερα διανύουν μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βρετανία. “Συνθλίβεται” η οικονομία της, αναφέρει η Saxo Bank σε ανάλυσή της και όλο και πιο πολύ μοιάζει με χώρα αναδυόμενων αγορών! Η Βρετανία! Η οποία μετά το Brexit έχει εμφανείς οικονομικές διαταραχές ειδικά στο εμπόριο, έχει πολιτική αστάθεια, σοβαρότατη ενεργειακή κρίση, πρωτοφανή ακρίβεια για τα νοικοκυριά και καλπάζοντα πληθωρισμό.
*** Το ευτύχημα είναι ότι η λίρα αντέχει ακόμα, παρά τις σημαντικές απώλειές της. Σκεφτείτε ότι για 5 συνεχόμενα τρίμηνα εμφανίζει αρνητικό ΑΕΠ. Και όπως αναφέρουν όλοι οι οικονομολόγοι και αναμένουν οι αγορές, τα χειρότερα έρχονται τους επόμενους μήνες, όπου εκτιμάται ότι πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και μεγάλες, δεν θα αντέξουν, με ότι και αν αυτό σημαίνει σε εργασιακό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Για τη Βρετανία μιλάμε πάντα έτσι, μην μπερδεύεστε…

 Ανοίγουν αύριο ή τη Δευτέρα οι προσφορές των τριών ενδιαφερομένων για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σκληρή η μάχη. Μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, οι 2 από τους 3 θα κληθούν να βελτιώσουν την προσφορά τους, όπως και ο τρίτος, αλλά μόνο αν η δική του προσφορά απέχει μέχρι 20% από τη δεύτερη. Για να δούμε τι θα προκύψει, που ούτως ή άλλως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για το ίδιο το λιμάνι, αλλά και για άλλα λιμάνια…

 Η απογείωση των ενοικίων!

Μιλάμε για ακρίβεια παντού και ξεχνάμε πολλές φορές την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της στέγασης. Τα ενοίκια έχουν κυριολεκτικά απογειωθεί, για οικογένειες και ιδιώτες εν γένει, αλλά και για φοιτητές. Είναι τρελό σήμερα, με τέτοια κρίση, να ενοικιάζεται ένα δυαράκι των 50 τ.μ. στα 500 και 600 ευρώ!!!

Θα μελετήσω τα στεγαστικά προγράμματα των κομμάτων και θα επανέλθω, δε μπορεί να ζητείται ενοίκιο ενός μισθού για μία “τρύπα”, πολύ περισσότερο σε πόλεις που έχουν σχολές, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν οι οικογένειες
Τη μεγάλη ζημιά την έκανε και την κάνει η Airbnb, αλλά ακολούθησαν οι μικροϊδιοκτήτες, όσοι απέμειναν δηλαδή, γιατί οι μικροί χώροι ειδικά γίνονται πλέον ανάρπαστοι ανά την Ελλάδα από Ισραηλινούς, Τούρκους, Κινέζους, Αιγύπτιους, από βορειοευρωπαίους συνταξιούχους, αλλά και τους λεγόμενους “νομάδες” της χωρίς σύνορα εργασίας, που αναζητούν “καταφύγιο” σε κλίματα όπως της χώρας μας, με ένα laptop υπό μάλης
Θα υπάρξει άραγε φροντίδα για αυτή την ανώμαλη και έξω από κάθε μέτρο κατάσταση ή εφεξής θα ασχολούμαστε όλοι με το πότε θα γίνουν οι εκλογές, ενώ η κοινωνία θα συνεχίσει να βλέπει τον πληθωρισμό να τρέχει και τις τιμές με τα κιάλια…

Αυτά και για σήμερα κυρίες μου και κύριοι. Εύχομαι να έχετε δροσερή και δημιουργική ημέρα. Και όσοι είστε στις παραλίες, αφήστε για λίγο τα κινητά – έτσι κι αλλιώς θα κουραστείτε να περιμένετε να έρθει το δίκτυο… Την καλημέρα μου!