Προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, πέραν πάσης αμφιβολίας ότι σχετικά με το ζήτημα των ακτοπλοϊκών και των εισιτηρίων – φωτιά, κοινώς της αισχροκέρδειας των ακτοπλόων εις βάρος της κοινωνίας, το όλον ζήτημα το πήρε πάνω του ο Ακης Σκέρτσος αφήνοντας στην απέξω τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που ούτε καν εκλήθη στις σχετικές επιτροπές!

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και το ζήτημα της έφιππης αστυνομίας, ο έταιρος Υπ. Επικρατείας στο Μαξίμου Μάκης Βορίδης, ο οποίος υποτίθεται ότι θα λειτουργεί ως «Αντ Αυτού» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή, κατέβηκε στην Κατεχάκη όπου συνάντησε τον Νότη Μηταράκη και φέρεται να «ζήτησε εξηγήσεις» σχετικά με τα μείζονος σημασίας ζητήματα, για λογαριασμό του πρωθυπουργού!

Με αφορμή τα δύο αυτά πρόσφατα περιστατικά που έλαβαν και μεγάλη δημοσιότητα, δημιουργείται προφανώς η εντύπωση, απολύτως βάσιμα, ότι ο πρωθυπουργός «έχει φορέσει καπέλο» τους Υπ. Επικρατείας που εδρεύουν στο Μαξίμου, στους υπουργούς της κυβέρνησης!

Διότι όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει οι Υπ. Επικράτειας Στ. Παπασταύρου, Ακης Σκέρτσος και Μάκης Βορίδης, δεν έχουν μόνο ρόλο συντονιστικό και περιορισμένες αρμοδιότητες στην κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως ασκούν ρόλο επιτήρησης και ελέγχου των αρμοδίων υπουργών!

Και τούτο είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που αρχικώς είχε εξαγγελθεί!

Σε απλά λόγια μιλάμε για τα Σομπρέρος του Μαξίμου στα κεφάλια των υπουργών και επί της ουσίας για την σύσταση μιας Τρόικας παρά τω πρωθυπουργώ, η οποία σε μεγάλο βαθμό αφαιρεί ζωτικό χώρο, καθήκοντα και αρμοδιότητες από τον Γιάννη Μπρατάκο που υποτίθεται ότι ασκεί τα καθήκοντα που κάποτε είχε ο Γρηγόρης Δημητριάδης!

Είναι προφανές ότι τα Σομπρέρος του Μαξίμου στριμώχνουν το πεδίο δράσης του αρμόδιου υφυπουργού και διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, αποσκοπώντας ίσως να τον οδηγήσουν σε δεύτερο χρόνο σε σκέψεις επιστροφής στο ΕΒΕΑ!!! Λέτε;

Διαβάστε περισσότερα