Για να ξέρετε… 1)
Ο έγκριτος νομικός και έμπειρος πολιτικός παράγων Σταύρος Παπασταύρου, που διατέλεσε δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά επί πρωθυπουργίας του, θα είναι ο αντικαταστάτης του Γ. Γεραπετρίτη ως Υπ. Επικρατείας στο Μαξίμου, με αυξημένες μάλιστα αρμοδιότητες!

Ο κύριος Γεραπετρίτης θα τεθεί εκτός Μαξίμου, το σενάριο να γίνει Επίτροπος στη θέση του Μαργαρίτη Σχοινά κάηκε και αναζητείται υπουργείο για να τον στεγάσει!

Θα είναι το Εσωτερικών, το Άμυνας, το Παιδείας ή το Δικαιοσύνης, για το οποίο εσχάτως ακούγεται και η Νίκη Κεραμέως;

Σημειώνεται ότι, η κυρία Κεραμέως ως πρώτη επιλογή φέρεται να έχει το Υπ. Άμυνας!

Ενώ για το Εσωτερικών φημολογείται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να το συνενώσει με το Εσωτερικών, υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη!

Για να ξέρετε …2)
Είναι οριστικό ότι στο Μαξίμου παραμένουν και μάλιστα ισχυροί, τόσο ο Άκης Σκέρτσος όσο και ο Γιάννης Μπρατάκος!

Για να ξέρετε …3)
Η πιθανότατη παραμονή του Ν. Δένδια στο Υπ. Εξωτερικών, θα οδηγήσει τον Κωστή Χατζηδάκη (που εφέρετο ως αντικαταστάτης του στο Εξωτερικών) στο Υπ. Οικονομικών όπου ο Χρ. Σταικούρας δεν θα συνεχίσει και την επόμενη τετραετία!

Κουίζ (για πολύ μυημένους)
Ποιος είναι άραγε ο μυστηριώδης και βαθύς λόγος που ο Χρ. Σταϊκούρας φέρεται να «κάηκε» ως προς την υπουργοποίηση του, με συνέπεια την ώρα τούτη το πιθανότερο είναι ότι θα τεθεί άνευ χαρτοφυλακίου στην επόμενη κυβέρνηση;

Η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα, ο Ελληνορώσος ολιγάρχης και ο εφοπλιστής με τους ισχυρούς δεσμούς με το σύστημα Πούτιν – Το φερόμενο τρίγωνο χρηματοδότησης της «Νίκης» και ο …Ταμίας που προωθούσε «το χρήμα» σε εκκλησιαστικές οργανώσεις! Το τελεσίγραφο Μητσοτάκη σε Ηγούμενους και Σαββίδη!

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έλυσαν τον γρίφο της χρηματοδότησης ενός μικρού ακροδεξιού κόμματος που μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, η διακίνηση μεγάλων ποσών που προορίζονται για την ενίσχυσή του, προέρχονται κατά κύριο λόγο από παράγοντα της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν στο RADAR, ότι βασικός χρηματοδότης του εγχειρήματος είναι Ελληνορώσος ολιγάρχης, ο οποίος έχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα.

Για να κρύψει τα ίχνη του, ο εν λόγω ολιγάρχης χρησιμοποιεί ως πλυντήριο τον παράγοντα της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα.

Άλλωστε είχε διαβεβαιώσει το Μαξίμου ότι θα απέχει από ενέργειες εχθρικές προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά περίεργη σύμπτωση το ίδιο πρόσωπο από την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα συνδέεται με εφοπλιστή που είχε θεσμικό ρόλο στο Άγιον Όρος, ενώ παράλληλα διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το σύστημα Πούτιν.

Είναι ο δεύτερος χρηματοδότης που χρησιμοποιεί τον ίδιο δίαυλο.

Ο… ταμίας της Μονής στη συνέχεια ενισχύει με τα ποσά που προέρχονται από τους χορηγούς, εκκλησιαστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν το ακροδεξιό κόμμα που φιλοδοξεί να εκφράσει το ρωσικό δόγμα του λεγόμενου ορθόδοξου τόξου.

Πρόκειται για μια θεωρία δημοφιλή στους Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν την ορθοδοξία για να στηρίξουν τα ρωσικά συμφέροντα.

Ο πρωθυπουργός στην επίσκεψη του, όπου θα συνοδεύεται από τον γιο του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αναμένεται να τα πει «από την καλή και την ανάποδη» με τους προβεβλημένους και μη Ηγούμενους των Ιερών Μονών, τόσο για το γεγονός ότι πέραν της υπόγειας στήριξης και χρηματοδότησης της Νίκης, είχαν μετατρέψει την περιοχή σε άντρο κατασκόπων και κακοποιών στοιχείων, όπου Ρώσοι και άλλοι αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών μπαινόβγαιναν στην Οθωνική Πολιτεία ανεξέλεγκτα με «πλαστά» διαβατήρια δήθεν μοναχών, όσο και για τα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης που έχουν δρομολογηθεί στη χερσόνησο του Άθω και ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ!

Τα οποία προφανώς και θα κοπούν μαχαίρι στην περίπτωση που το «σύστημα» του Αγίου Όρους συνεχίσει τη συγκεκριμένη πολιτική – τακτική, που στο τέλος της ημέρας θα του βγει ξινή!!!

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον βαθμό που επανεκλεγεί στις 25 Ιουνίου με ποσοστά αντίστοιχα της 21ης Μαΐου και ισχυρή αυτοδυναμία, η περίοδος ανοχής στον βίο και την πολιτεία του Ιβάν Σαββίδη θα λάβει τέλος, καθώς στο Μαξίμου είναι «πυρ και μανία» με τον Ρωσοπόντιο ολιγάρχη ο οποίος πολέμησε όσο κανείς την ΝΔ μέσα από τα πάσης φύσης ΜΜΕ που ελέγχει, πολιτικά, αθλητικά και ποικίλης ύλης, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά.

Αλλά και διά μέσω της στήριξης – χρηματοδότησης σε εκκλησιαστικά- ακροδεξιά κόμματα!

Και σημειώνεται ακόμη ότι η «κάλυψη» στον Σαββίδη από την κυβέρνηση ΝΔ έγινε παρά τις συνεχείς και αμείωτες πιέσεις των ΗΠΑ και της πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και υπό το καθεστώς των διεθνών κυρώσεων, που στην προκειμένη περίπτωση παρακάμφθηκαν!

Από λάθος σε λάθος «πέφτουν» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του Ιουνίου

Δέκα μόλις μέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μάϊου οι οποίες αποδείχθηκαν «υγιεινός περίπατος» για την ΝΔ οδυνηρή ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ και απλή επιβίωση για το ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να αποτυγχάνουν για μια ακόμη φορά επιχειρώντας να βρουν το δικό τους βηματισμό προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ηλίου φαεινότερο γίνεται αυτό από το γεγονός ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν κατορθώνουν να θέσουν τα βασικά θέματα της εκλογικής ατζέντας και αφήνουν να «κάνει παιχνίδι» το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι τρεις μόλις εβδομάδες πριν τις νέες εκλογές οι οποίες και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την πορεία της χώρας την επόμενη τετραετία τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται να αμύνονται αδυνατώντας να περάσουν τις όποιες θέσεις τους στην κοινή γνώμη.

Αντί να θέσουν ως προτεραιότητα τις κυρίαρχες γραμμές των εκλογικών τους προγραμμάτων, βάζουν στην ατζέντα άκαιρα ζητήματα με άγαρμπο τρόπο, που ακόμη και περίεργος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από προχθές βομβαρδίζει την κοινή γνώμη με το πρόβλημα που θα προκύψει για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών.

Έτσι, μετά την αποκάλυψη του «Σχεδίου Κατρούγκαλου» το οποίο το κόμμα πλήρωσε πολύ ακριβά στις εκλογές του Μαΐου για αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του εισοδήματός τους, έβγαλε στην επιφάνεια το ενδεχόμενο διακοπής περίθαλψης των μην ενεργών ασφαλιστικά ελεύθερων επαγγελματιών.

Στην προσπάθειά του αυτή, παρουσιάζει ακόμη και ευνοϊκές ρυθμίσεις για την ασφαλιστική ικανότητά τους -που και ο ίδιος ψήφισε- σαν δήθεν εχθρικές.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με έκτακτη ρύθμιση που ψήφισε το 2022 και εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά φέτος έχει δώσει στους ελεύθερους επαγγελματίες αφενός παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι τις 31 Μαΐου και αφετέρου δυνατότητα ασφαλιστικής ικανότητας για όλο το χρόνο με ελάχιστη καταβολή ανεξαρτήτως οφειλών.

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, που τέθηκε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος ξέχασε ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο Ε.Σ.Υ., στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες.

Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ. Αυτό ισχύει και μόνο.

Πάμε και στο ΠΑΣΟΚ: Υπήρχε λόγος για παράδειγμα ο Παναγιώτης Δουδωνής επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Μάϊου να αναδείξει το ζήτημα της φορολόγησης των μερισμάτων;

Από το πολυσέλιδο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αυτό έπρεπε να ξεχωρίσει και να προβάλλει;

Το κόμμα του έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και βρήκε αυτό το σημείο να βάλλει στην ημερήσια διάταξη.

Δεν έχει άλλες πιο φιλολαϊκές θέσεις, δεν μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τα προβλήματα των μικρομεσαίων και τις δυσκολίες πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα;

Σήμερα το πρωί είχαμε και νέο κρούσμα: Έτερος φιλόδοξος νέος πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Παραστατίδης τάχθηκε υπέρ του ΕΝΦΙΑ, δηλώνοντας ότι αυτός ο άδικος φόρος, που αφορά περιουσιακά στοιχεία που πολλές φορές δεν αποδίδουν, δεν πρέπει μόνο να καταργηθεί αλλά και να ενισχυθεί!

Τι δείχνουν όλα αυτά; Ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ πρέπει πολύ σύντομα να ξαναδούν τον τρόπο προσέγγισης των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αν πράγματι επιδιώκουν να μην ενδυναμωθεί περαιτέρω η ΝΔ και να κυριαρχήσει απόλυτα στην εγχώρια ελληνική πολιτική σκηνή πρέπει να αρχίσουν να αναδεικνύουν εκείνα τα σημεία του προγράμματός τους, τα οποία μπορούν να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους.

Πρωτίστως αυτό θα είναι καλό για τη δημοκρατία και την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών…

Η Πόπη, ο Γιώργος και ο επιχειρηματίας στη μέση - Θυμάστε το γνωστό άσμα του ΛΕΠΑ «Αποδώ η γυναίκα μου, κι από δω το αίσθημα μου»; Κάπως έτσι γνωστός επιχειρηματίας το παίζει κομματικά σε διπλό ταμπλό!

Η Πόπη, ο Γιώργος και ο επιχειρηματίας στη μέση – Θυμάστε το γνωστό άσμα του ΛΕΠΑ «Αποδώ η γυναίκα μου, κι από δω το αίσθημα μου»; Κάπως έτσι γνωστός επιχειρηματίας το παίζει κομματικά σε διπλό ταμπλό!

Θυμάστε όλοι φαντάζομαι το περίφημο τραγούδι του Λευτέρη Πανταζή «Αποδώ η γυναίκα μου, κι από δω το αίσθημα μου», που έγινε απόλυτο σουξέ πριν από μερικές δεκαετίες!

Οι στίχοι του τραγουδιού του περίφημου ΛΕΠΑ, πραγματεύονται την έννοια του «διπλού ταμπλό», όπου ο δημοφιλής καλλιτέχνης μέσω των στίχων προσπαθεί να εξηγήσει – δικαιολογηθεί!

«Σας αγαπάω και τις δυο, κι αν είναι έγκλημα αυτό, δικάστε την καρδιά μου»!!! Για την ιστορία, την …δίκη τη γλύτωσε!

Κάπως έτσι, όπως το περίφημο τραγούδι του ΛΕΠΑ, θυμίζει η στάση και συμπεριφορά επωνύμου μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος κομματικά και πολιτικά «το παίζει σε διπλό ταμπλό» και μάλιστα σε κάθε ένα από τα κόμματα εξουσίας (το ένα δυστυχώς εκ των πραγμάτων, βάσει των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τις εκλογές, λογίζεται πλέον ως πρώην κόμμα εξουσίας) έχει και από έναν «δικό του» άνθρωπο, δίπλα στον αρχηγό σε ειδικό ρόλο παρέμβασης, επιρροής, μεταφοράς πληροφοριών!

Υπό αυτή την έννοια και για να μην μακρηγορούμε, ο επώνυμος μεγαλοεπιχειρηματίας, σε παράφραση των στίχων του Λευτέρη Πανταζή, θα μπορούσε να τραγουδά «Αποδώ η Πόπη και από δω ο Γιώργος»!

Δύο επιχειρηματικά συστήματα και ένας εξωθεσμικός παράγων στηρίζουν Μηταράκη για Υπ. Προστασίας του Πολίτη – Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ανέλαβε χρέη μεσολαβητή μεταξύ δύο συγκρουόμενων πλευρών!

Μαθαίνω ότι…1)
Δύο πανίσχυρα επιχειρηματικά συστήματα αλλά και ένας εξωθεσμικός παράγων, στηρίζουν την επιλογή του Νότη Μηταράκη για υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη θέση του απερχόμενου Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος φέρεται ωστόσο να έχει αποσπάσει την προφορική συναίνεση του πρωθυπουργού για την παραμονή του, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται σε στενούς συνομιλητές του!

Σημειώνεται ακόμη ότι για τον Νότη Μηταράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολύ θετική προσωπική γνώμη, θεωρώντας τον εκ των ικανότερων και πλέον αποτελεσματικών της κυβέρνησης!

Μαθαίνω ότι…2)
Όπως με ενημερώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζώρτζ Τσούνης, φέρεται να έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση μεταξύ δύο πολιτικο-επιχειρηματικών πλευρών που βρίσκονται εδώ και καιρό σε σύγκρουση…

Διαβάστε περισσότερα