ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, δημοσίευσε ανακοίνωση στήριξης στο πρόσωπο του Παναγιώτη Δημητρά η οποία ωστόσο εξαφανίστηκε λίγη ώρα αργότερα τόσο από την ιστοσελίδα του κόμματος όσο και από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στα οποία δημοσιεύθηκε.

Στο κείμενο της σχετικής ανάρτησης γινόταν λόγος για «εμμονή για την σπίλωση του ονόματος του Παναγιώτη Δημητρά» η οποία «αποτελεί μελανή κηλίδα, καθώς οδηγεί στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, στον εκφοβισμό προσώπων και οργανώσεων που καταγράφουν και καταγγέλλουν παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές, όπως οι επαναπροωθήσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση μεταξύ άλλων ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε «Στεκόμαστε στο πλευρό του, ενάντια στη σπίλωση του προσώπου του και την ποινικοποίηση του έργου του και της αλληλεγγύης. Η δράση του Π. Δημητρά, ιδρυτικού στελέχους του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, είναι γνωστή εδώ και χρόνια στο πεδίο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων».

syriza-anakoinosi-1

 

syriza-dimitras-1
syriza-dimitras-112

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα, ο Παναγιώτης Δημητράς, μέσω ΜΚΟ, στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη, υποτίθεται, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τα χρηματικά ποσά τα διέθετε για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι ελεγκτές της Αρχής αμφισβητούν πως υπήρξε ορθή διαχείριση των επίμαχων κονδυλίων και ότι αυτά πράγματι διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους είχαν εγκριθεί από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς.

Οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ Δημητρά προέρχονταν από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς. Κατά το πόρισμα της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς φέρεται να έχει διαπράξει αδικήματα κακουργηματικής φύσεως.

Διαβάστε περισσότερα