search

AREA 51

Toν Κωστή Χατζηδάκη ως αντίπαλον δέος του Νίκου Δένδια για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΚΙΝΑΛ προωθούν κεντροδεξιά εκδοτικά κέντρα!

Ο υπουργός της ΝΔ θεωρείται και είναι χαμηλών τόνων, εκφράζει τον μεσαίο χώρο, αξιοπρεπής, ευρωπαϊστής με θητεία στην Κομισιόν και με δυνατές αναφορές στην οικογένεια Μητσοτάκη!

Toν Κωστή Χατζηδάκη για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής προωθούν κεντροδεξιά εκδοτικά κέντρα

Με αφορμή τα σενάρια που παίζονται δεξιά κι αριστερά, στις παρυφές των πολιτικών γραφείων και των εκδοτικών συγκροτημάτων, όσον αφορά τα πρόσωπα κοινής αποδοχής που θα μπορούσαν να αναλάβουν την πρωθυπουργία της χώρας σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, εσχάτως από συγκεκριμένους κύκλους έχει προστεθεί, σε αξιοσημείωτη θέση, το όνομα του Κωστή Χατζηδάκη!

Ο υπουργός της ΝΔ θεωρείται και είναι χαμηλών τόνων, εκφράζει τον μεσαίο χώρο, αξιοπρεπής, ευρωπαϊστής με θητεία στην Κομισιόν και με δυνατές αναφορές στην οικογένεια Μητσοτάκη, ειδικά στην Ντόρα!

Συγκεκριμένοι εκδοτικοί κύκλοι, του κεντροδεξιού χώρου και της ναυαρχίδας της παράταξης, φέρονται να προωθούν τον Κωστή Χατζηδάκη ως πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, σε περίπτωση που κατά τις επικείμενες εθνικές εκλογές η ΝΔ δεν συγκεντρώσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και ο Ν. Ανδρουλάκης θέσει βέτο για συνεργασία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Στην περίπτωση αυτή ο Κωστής Χατζηδάκης θα μπορούσε να είναι ο πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συνεργάτιδας, με τον Μητσοτάκη να διατηρεί τη θέση του αρχηγού του κόμματος της ΝΔ.

Σε απλά λόγια, το σύστημα του Φαλήρου, συνεπικουρούμενο από επιχειρηματικά κέντρα, προωθεί τον Κωστή Χατζηδάκη ως αντίπαλον δέος του Νίκου Δένδια, στην εσωκομματική σύγκρουση για την πρωθυπουργία, αν και εφόσον η ΝΔ δεν συγκεντρώσει την αυτοδυναμία και υπό την προϋπόθεση ότι για να τεθεί θέμα Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Ανδρουλάκη, θα πρέπει η ΝΔ να έχει πάρει ποσοστό κάτω του 35% και διαφορά από το δεύτερο κόμμα μικρότερη των 5 ποσοστιαίων μονάδων!

Ο Νίκος Δένδιας που συγκεντρώνει την υποστήριξη τριών πανίσχυρων επιχειρηματικών ομίλων, με πρόσβαση και επιρροή στα ΜΜΕ, τηλεοπτικά κανάλια και εκδοτικά συγκροτήματα και πάντως, θεωρείται ο «φυσικός διάδοχος», μολονότι δεν απολαμβάνει της στήριξης και της εμπιστοσύνης την ώρα τούτη, ούτε από Σαμαρά, ούτε από Καραμανλή (της Ραφήνας)!

Διαβάστε ακόμη: