search

AREA 51

Ανησυχητικά φαινόμενα στη χρηματιστηριακή αγορά: Η απογείωση της Attica Συμμετοχών, το ασανσέρ της Lavipharm, οι υπεραξίες της ΒΙΣ και η περίπτωση του Πλαισίου!

Περίεργα φαινόμενα στη χρηματιστηριακή μας αγορά, που δεν συνιστούν μία ώριμη αγορά και δεν προστατεύουν τα συμφέροντα ούτε των εισηγμένων επιχειρήσεων, ούτε των επενδυτών.

Από τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες του 2022, μόνο 49 είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο!

Εσχάτως, έχουμε κάποια έκτακτα και μη αναμενόμενα φαινόμενα στη χρηματιστηριακή μας αγορά, που παραμένει ρηχή και ταυτόχρονα απέχει μακράν του προλαμβάνειν καταστάσεις, που δεν συνιστούν μία ώριμη αγορά και δεν προστατεύουν τα συμφέροντα ούτε των εισηγμένων επιχειρήσεων ούτε των επενδυτών.

Επισημαίνω ορισμένα μόνο από αυτά τα φαινόμενα:

– Η μετοχή της Attica Συμμετοχών, μέσα ένα μήνα απογειώθηκε και δίνει κέρδη 100%! Αιτίες, προφανώς, υπάρχουν. Αλλά, μήπως υπάρχει και θέμα εσωτερικής πληροφόρησης, που διοχετεύθηκε εντέχνως και σε “άλλους” επενδυτές; Περίπου τα ίδια ισχύουν και για την ΑΝΕΚ, την MIG και ενδεχομένως την Πειραιώς.
– Η Lavipharm, που βγήκε άρον άρον από την επιτήρηση και πήγε πάλι στην Κύρια Αγορά, την πρώτη μέρα έκλεισε στο 30% και την επόμενη έκανε βουτιά 17,75%. Υγιές φαινόμενο η αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας, ανθυγιεινή η συμπεριφορά της μετοχής της
– Ανακοινώνει αύξηση η ΒΙΣ και σε 7 ημέρες η μετοχή καταγράφει κέρδη 40%. Προφανώς, βρήκε “χρυσές” συσκευασίες.
– Το Πλαίσιο, δημοσιοποιεί δημόσια πρόταση, κουνάει μαντήλι στο Χρηματιστήριο, πιάνει την προτεινόμενη (πολύ καλή) τιμή από την πρώτη ημέρα, αλλά οι αρμόδιες αρχές δεν ανησύχησαν καν. Σκέφτονται να κάνουν κάτι, πριν φύγουν και άλλες από το ταμπλό, όπως επιμένουν φήμες και πληροφορίες;

Διαβάστε ακόμη: