Ξετρελάθηκε, μου λένε, ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο όπου και ενημερώθηκε για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από ελληνικής πλευράς!

Δεν πίστευε ο Ποντίφικας ότι είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να διαθέτει έναν τέτοιο «Αδάμαντα», έναν «τεχνοκράτη» με εμπειρία και παραστάσεις, όπως ο συμπαθής Νότης, τα μάτια του οποίου βγάζουν σπίθες…

Μόλις ο Πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε αρμοδίως πώς ο ευσεβής Νότης (που πάντα κάνει το σταυρό του όταν περνάει έξω από Εκκλησία) μοιράζει στα 4 τις δουλειές στους εργολάβους (αφήνει ενίοτε και κανέναν απέξω για δικούς του λόγους) και ξέρει να ντιλάρει ιδανικά με τους προμηθευτές, για συσσίτια, δομές και φύλαξη, ενθουσιάστηκε!

Μπορεί στην αρχή, για να είμαι ειλικρινής, ο Νότης να μην του γέμισε το μάτι του Ποντίφικα.

Γιατί όπως μου λέει αυτήκοος μάρτυρας, άλλα έλεγε ο Πάπας, άλλα καταλάβαινε ο Νότης, για τις επαναπροωθήσεις του οποίου, παρεμπιπτόντως, η Κομισιόν μας έκοψε τα σχετικά κονδύλια!

Βεβαίως, προς αποφυγή παρεξηγήσεως, οι παριστάμενοι παρενέβησαν και εξήγησαν στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εξουσίας, ότι ο Νότης, ως πρώην τεχνοκράτης των διεθνών αγορών και των κερδοσκοπικών funds, που έχει διατελέσει μεγαλοστέλεχος της Fidelity, μιλάει «άλλη γλώσσα» από τον Πάπα, κυρίαρχες λέξεις – κλειδιά της οποίας είναι οι «προμήθειες», «συμφωνίες», «ντηλαρίσματα», «μεσολαβήσεις»!

Οι κλασικοί όροι δηλαδή των διαχειριστών των private equity funds και των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων!

Υπό αυτή την έννοια, ο Πάπας Φραγκίσκος έμεινε έκθαμβος από το σπινθηροβόλο βλέμμα του «τεχνοκράτη» Νότη και τις διαχειριστικές του επιτυχίες με εργολάβους και προμηθευτές, στο βαθμό που όπως αποκάλυψε σε στενό του συνομιλητή, σκέφτεται να τον κάνει μεταγραφή στο Βατικανό!!! Αμήν κύριε, αμήν!