Η πολιτική Μηταράκη στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, σχετικά με τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, έχει μπει στα στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα.

Σύμφωνα με αξιόπιστους κύκλους από τις Βρυξέλλες, μετά από σχετικές πληροφορίες που έφθασαν στην Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ζήτησε την άμεση διενέργεια ελέγχων στην Ευρώπη, των σχετικών καταγγελιών οι οποίες αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές και εγείρουν μείζονος σημασίας ανθρωπιστικά ζητήματα, και ειδικότερα να διερευνηθούν οι υποθέσεις σε Σλοβενία και Ελλάδα!!!

Σε απλά λόγια, οι Ευρωσοσιαλιστές ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ελεγχθούν όλες οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς ως προς τις επαναπροωθήσεις, αλλά και τον τρόπο χρήσης όλων των δυνάμεων όλων των αρμοδίων υπουργείων που έχουν τεθεί υπό την καθοδήγηση και διαχείριση του υπουργείου που ηγείται ο κ. Νότης Μηταράκης!

Παράλληλα το σοσιαλιστικό κόμμα ζήτησε από τον αρμόδιο Επίτροπο και πέτυχε να μπλοκαριστούν όλες οι χρηματοροές από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, όλες οι χρηματοδοτήσεις προς το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, έως ότου ολοκληρωθούν τα πορίσματα των ελέγχων!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για άλλη μια ευρωπαϊκή παρέμβαση που σχετίζεται με το υπουργείο του κ. Μηταράκη, (τα έργα και οι ημέρες του οποίου τίθενται ξανά στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών αρχών), το οποίο έχει τεθεί υπό τον έλεγχο και την παρακολούθηση των Βρυξελλών για πλείστες όσες υποθέσεις!!!

Από τις διαφόρων ειδών αναθέσεις για τις προσφυγικές δομές, κατασκευαστικές και άλλες, έως τους ιδιότυπους διαγωνισμούς του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην προκειμένη περίπτωση για τις επαναπροωθήσεις, η υπόθεση των οποίων επιφέρει εμπλοκή στις χρηματοδοτήσεις και εγείρει ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα προκαλέσουν αναμφίβολα την περαιτέρω παρέμβαση διεθνών οργανισμών και φορέων!

Καταγγελίες στην Κομισιόν για τον Μηταράκη