Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι τα σενάρια για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης έχουν αλλάξει για ορισμένα κομβικά υπουργεία.

Το ενδεχόμενο μετακίνησης του Ν. Δένδια στη θέση του προέδρου της Βουλής, όπως αρχικά φέρεται να είχε στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαντάζει πλέον απίθανο.

Οι εκατό χιλιάδες σταυροί που συγκέντρωσε σε μια αισθητά μικρότερη εκλογική περιφέρεια έχουν ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση.

Επιπροσθέτως μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι απλά τον έχει σε εκτίμηση, αλλά σε συζητήσεις με το στενό του περιβάλλον είναι κατηγορηματικός πως ο Κερκυραίος πολιτικός ουδέποτε τον υπονόμευσε, όπως κάποιοι ισχυρίζονταν και αντιθέτως ο ρόλος του στην κυβέρνηση υπήρξε ενωτικός!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ίδιος δέχεται να μετακινηθεί αναλαμβάνοντας ένα κρίσιμο υπουργείο.

Γι΄ αυτό πιθανότατα ο Νίκος Δένδιας θα τοποθετηθεί υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη μετακίνηση στο υπουργείο Εξωτερικών του Κωστή Χατζηδάκη, χωρίς να αποκλείεται και η έκπληξη με την τοποθέτηση της Νίκης Κεραμέως που προορίζονταν για το υπουργείο Άμυνας.

Βεβαίως ακούγεται πέριξ της οδού Πειραιώς ότι πιθανόν ο νέος πρωθυπουργός να τοποθετήσει τον Κωστή Χατζηδάκη στο Υπ. Οικονομικών, στη θέση του Χρ. Σταικούρα, αν και για τη θέση αυτή παίζει δυνατά και ο Θοδωρής Σκυλακάκης!

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετακινείται ο Κ. Τσιάρας και τη θέση του πιθανότατα καταλαμβάνει ο Δ. Καιρίδης.

Ένας εκ των διεκδικητών της θέσης του υπ. Δικαιοσύνης είναι και ο Γ. Γεραπετρίτης!

Ο πρώην υπ. Επικρατείας που εσχάτως ανέβασε τις μετοχές του στο Μαξίμου διαχειριζόμενος την υπόθεση των Τεμπών, αν δεν φύγει για Επίτροπος στη θέση του Μαργαρίτη Σχοινά, κάτι που δεν είναι βέβαιο γιατί ο Κυριάκος έχει πλέον δεύτερες σκέψεις, θα κατευθυνθεί προς κάποιο υπουργείο!

Ο ίδιος ο Γεραπετρίτης φέρεται να θέλει το υπ. Εσωτερικών!

Ωστόσο ο Μητσοτάκης κατά τις πληροφορίες θέλει να συνενώσει το Εσωτερικών με το Ψηφιακής πολιτικής πιθανότατα υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη που πρώτευσε στην Α’ Αθήνας!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να διαρρέει πως έχει κλειδώσει το υπ. Μεταφορών με τον Γ. Καραγιάννη να διατηρείται στη θέση του υφυπ. Δημοσίων έργων!

Και πως τη θέση του στο Ανάπτυξης θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαθανάσης!

Για το Υπ. Προστασίας του Πολίτη ο Τάκης Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι θα παραμείνει και υποστηρίζει πως έχει αποσπάσει το οκ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ωστόσο νεότερες πληροφορίες λένε πως για το εν λόγω υπουργείο έχει δείξει ενδιαφέρον ο Νότης Μηταράκης, ενώ για τη θέση του υφυπουργού λέγεται ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Σταυρόπουλος, στέλεχος του Ιδρύματος Νιάρχου και προσωπική επιλογή του κ. Διακόπουλου!

Σε δυνατό υπουργείο προβλέπεται να αξιοποιηθεί και ο Μιχ. Χρυσοχοίδης που πρώτευσε σε σταυρούς απέναντι στον Μ. Βαρβιτσιώτη, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και σηματοδοτεί μαζί με τον Πιερρακάκη τα ηχηρά ονόματα της διεύρυνσης!

Φημολογείται εντόνως το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής!

Τέλος για το Υπ. Υγείας ακούγεται πολύ έντονα το όνομα της κυρίας Αγαπηδάκη, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κολλητής και προστατευόμενης του Απόστολου Δοξιάδη!

Στο μυαλό του Κυρ. Μητσοτάκη: Γιατί ξαναμπαίνει στο τραπέζι το σενάριο των πρόωρων εκλογών τον προσεχή Μάιο!

Με ανοιχτούς ορίζοντες η κυβέρνηση της 26ης Ιουνίου – Έφτασε η ώρα ραγδαίων εξελίξεων και αλλαγών σε όλα τα επίπεδα – Οι 1.500 μονάδες το «στοίχημα» του χρηματιστηρίου – Κοσμογονία από τις θετικές ανακοινώσεις των εισηγμένων σε όλο το εύρος του ταμπλό

Η απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 23ης Μαΐου δεν δημιουργεί μόνο τις προϋποθέσεις για την ανέφελη νέα θητεία της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση αλλά θέτει τις βάσεις για την απογείωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα, αφού το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής θα λειτουργήσει ως καταλύτης σε πολιτική, οικονομία, επιχειρήσεις και χρηματιστηριακή αγορά.

Αυτό βέβαια μένει να επιβεβαιωθεί από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τα αποτελέσματα των οποίων δεν αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντικές διαφοροποιήσεις ως προς τη σειρά αλλά και την «απόσταση» των κομμάτων.

Βέβαια είναι πιθανόν να καταγραφούν κάποιες κινήσεις εξισορρόπησης εκ μέρους των ψηφοφόρων, αλλά αυτές δεν πρόκειται να είναι τόσο σημαντικές ώστε να ανατρέψουν τις τάσεις που παγιώθηκαν στο εκλογικό σώμα κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Υπάρχουν προς τούτο σοβαρές ενδείξεις: Αν στο παρελθόν η Ν.Δ. είχε το «στίγμα» έκφρασης συγκεκριμένων τμημάτων μέσων και ανώτερων οικονομικά στρωμάτων ψηφοφόρων, οι εκλογές της Κυριακής ανέδειξαν ένα νέο φαινόμενο, αυτό της κατίσχυσης του κόμματος στο σύνολο των διαστρωματώσεων της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι σίγουρο ότι οι ειδικοί αναλυτές της εκλογικής συμπεριφοράς των πολιτών θα έχουν να προσθέσουν στις προσεχείς μελέτες τους πλήθος σελίδων για το πώς η Ν.Δ. επικράτησε στις λαϊκές γειτονίες του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας, σημειώνοντας καλύτερες επιδόσεις από τα Βόρεια και Νότια Προάστια της πρωτεύουσας.

Ένα είναι το γεγονός: ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είναι μακράς πνοής και θα έχει ανοιχτούς του ορίζοντες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αρκεί το σχέδιο που παρουσίασε κατά την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή και να μην αρχίσουν οι κάθε λογής… εκπτώσεις.

Το τώρα ή ποτέ για ένα δίκαιο, καλά οργανωμένο κράτος, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις αλλά σταθερά προσηλωμένο στην υπηρεσία των πολιτών είναι αναγκαίο όσο ποτέ.

Έτσι θα κλείσουν οριστικά οι λογαριασμοί με το παρελθόν και θα μεταμορφωθεί η χώρα.

Με βάση αυτά θα προσελκυστούν δεκάδες δισεκατομμύρια νέων επενδύσεων, θα ανθίσει η επιχειρηματική πρωτοβουλία, θα απογειωθεί ο τουρισμός.

Σε όλα αυτά υπάρχει αντίπαλος, που δεν είναι άλλος από τον κακό εαυτό της κάθε εξουσίας, η οποία νιώθει την απόλυτη κυριαρχία της.

Τότε μπορεί να γίνουν στραβοπατήματα, να υπάρξουν λάθη, από οίηση και αλαζονεία.

Υπάρχουν και αυτοί που από ανιδιοτελή ιδεολογία ή σκόπιμη ιδιοτέλεια δεν ευνοούν ανάλογα σενάρια, αλλά αυτά μένει να τα δείξει ο χρόνος.

Εκλογές 2023: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις κάλπες

Γιατί ξεχωρίζει η Ελλάδα

Προάγγελος των καταιγιστικών θετικών εξελίξεων που προδιαγράφονται σε όλο το μήκος του φάσματος οικονομίας, επιχειρήσεων, χρηματιστηρίου είναι το τελευταίο σημείωμα της Moody’s.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σχόλιο, το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 21ης Μαΐου αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για μια ακόμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα υποδηλώνει μια συνέχεια στις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές που ακολουθούνται στην Ελλάδα, κάτι που θα αποτελέσει ένα «πιστωτικά θετικό» γεγονός.

Η συνεχής εστίαση στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της υγείας του τραπεζικού τομέα σε συνδυασμό με την εφαρμογή ορόσημων και μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, προστίθεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η ελληνική οικονομία παρουσίασε ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία, με αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 5,9% το 2022 και 8,4% το 2021, μετά από συρρίκνωση 9% το 2020.

Ως προς τους κινδύνους που εμπεριέχει το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας εκτιμάται ότι σε μια αναλογία περίπου 5,5%-6,1% η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας θα παραμείνει ισχυρότερη από αυτή της Ιταλίας (Baa3 αρνητικό outlook) και σημαντικά χαμηλότερη από άλλες χώρες με αξιολόγηση Ba3.

Εκλογές 2023: Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Πού θα πάει το χρηματιστήριο;

Στα ενδότερα της χρηματιστηριακής αγοράς, οι θετικές ειδήσεις είναι καταιγιστικές σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτον, μετά τις εκλογές ανοίγει και πάλι το θέμα διάθεσης των μετοχών που κατέχει σήμερα το ΤΧΣ στις τράπεζες από πολύ ισχυρότερες θέσεις.

Τώρα υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες από μια επιλογές.

Το Ταμείο μπορεί να διαθέσει μέρος του χαρτοφυλακίου του στην αγορά, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε πώληση των μετοχών του πριν ή μετά την ανάκτηση της πιστοληπτικής βαθμίδας από την χώρα.

To ενδιαφέρον θεωρείται δεδομένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Eurobank ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εξαγοράσει το 1,4% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ.

Από την πλευρά τους, οι τράπεζες δείχνουν ήδη ότι οδεύουν σε εποχή υψηλών επιδόσεων.

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου προϊδεάζουν προς τούτο, ενώ η δέσμευση για την διανομή μερίσματος εκ μέρους των διοικήσεων των συστημικών τραπεζών ενισχύει το ενδιαφέρον για τις μετοχές τους.

Κοσμογονία συντελείται και από πλευράς άλλων εισηγμένων μεγάλων, μεσαίων αλλά και μικρότερων εταιριών.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται, οι νέες επεκτατικές κινήσεις, τα έξυπνα ντιλ, βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη.

Οι μεγάλοι του κλάδου δείχνουν έτοιμοι να αδράξουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ενώ δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι η πλειονότητα των εταιριών του δείκτη FTSE διαθέτει ικανή ρευστότητα να τροφοδοτήσει με (έως και ασυνήθιστες) κινήσεις ικανές να φέρουν (και να δικαιολογήσουν) την αγορά στο επίπεδο των 1.500 μονάδων.

Γιατί έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις

Ένα από τα «αγαπημένα» θέματα της περιόδου αυτής αφορά στις δημοσκοπήσεις.

Λέχθηκαν και γράφτηκαν πολλά όσον αφορά στην επιτυχία ή στην αποτυχία των εταιριών του κλάδου ως προς την πρόβλεψη (για να κυριολεκτούμε, την προσέγγιση) των διαθέσεων της κοινής γνώμης.

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι κορυφαίοι δημοσκόποι της χώρας με μια συγχορδία απόψεων που δύσκολα συναντάται σε άλλους ανταγωνιστικούς επαγγελματικούς κλάδους έσπευσαν να μας διαβεβαιώσουν ότι για όλα φταίει η… κακιά (τελευταία) στιγμή.

Είπαν πως δεν είχαν προβλέψει την τεράστια απόσταση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτή διαμορφώθηκε σχεδόν στην κάλπη!

Υποστήριξαν ακόμα ότι κάτι… έβλεπαν αλλά δεν ήθελαν να μας το πουν, γιατί φοβόντουσαν μπούλινγκ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άριστοι γνώστες της ελληνικής γλώσσας οι επικεφαλής των εταιριών του κλάδου, ξέχασαν ότι υπάρχει μια παροιμία που μπορεί να τους χαρακτηρίζει.

Αυτή που αναφέρει πως «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».

Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωσή τους.

Θεμιτό λοιπόν και δικαιολογημένο να επιδιώκουν να βγουν από αυτήν την… περιπέτεια με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Αλλά πάει πολύ να θέλουν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Δεν είναι μόνον ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν μπορούσαν ούτε κατά κεραία να προσεγγίσουν την κοινωνική πραγματικότητα.

Αυτό δεν το έκαναν ούτε κατά τα exit polls την ημέρα των εκλογών, που δεν κατάφεραν να καταγράψουν ούτε την διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, και ας τους… χαρίσουμε τα ακρότατα όρια διακυμάνσεων !

Όσο για το επιχείρημα ότι «έπιασαν» τα ποσοστά των άλλων –πλην των δύο μεγάλων– κομμάτων, τι να πούμε;

Δεν μοιάζει ούτε αυτό τόσο στέρεο.

Στα όρια του 10% έβλεπαν το ΠΑΣΟΚ, στο 11,5% βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ούτε εδώ τα κατάφεραν δηλαδή.

Αφήστε που δεν «έπιασαν» την έξοδο από την Βουλή του Γιάνη (Βαρουφάκη), ούτε την… δυναμική της Ζωής (Κωνσταντοπούλου)!

«Ή θα κόψετε τα πάρε- δώσε και τα σούρτα- φέρτα με την «Νίκη» ή θα σας κόψω τα κοινοτικά κονδύλια των 200 εκατ. ευρώ» – Το μήνυμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος, ο ρωσικός παράγων και οι ύποπτοι επιχειρηματίες της Εκκλησίας – Καταγγελία φωτιά από το FIU Ουκρανίας προς την Αρχή για το ξέπλυμα: 621 Ρώσοι βουλευτές ξεπλένουν στην Ελλάδα!

Την ώρα που η φημολογία για χρηματοδότηση από Ρωσικούς και φιλορωσικούς θύλακες στην Ελλάδα (πχ Άγιον Όρος, επιχειρηματίες με στενές σχέσεις με την Εκκλησία) του νεοσύστατου ακροδεξιού και αντιεμβολιαστικού κόμματος «Νίκη», που περιλαμβάνει «ψεκασμένους» και παλαιοημερολογίτες, δίνει και παίρνει και μάλιστα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Άγιον Όρος για να τους «τα ψάλλει» ένα χεράκι, στην Αρχή για το ξέπλυμα έφτασε μια εμπεριστατωμένη καταγγελία που περιλαμβάνει στοιχεία και ντοκουμέντα, από το FIU Ουκρανίας, την αντίστοιχη Αρχή για το ξέπλυμα, που ζητάει από την ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή τον έλεγχο 621 Ρώσων βουλευτών, που σύμφωνα με τα έγγραφα που παραθέτει, ξεπλένουν λεφτά μέσω της Ελλάδας!

Η παρέμβαση της Ουκρανικής Αρχής για το ξέπλυμα, η οποία έγινε τον Μάρτιο του 2023, λιγότερο από ένα μήνα νωρίτερα από τις προγραμματισμένες τότε εκλογές της 9ης Απριλίου, αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρή καθώς έρχεται να καταδείξει με «αποδείξεις και ονόματα» την παροχή ρευστότητας από πρόσωπα του ρωσικού κοινοβουλίου, προς συστήματα στην Ελλάδα και ένα ξέπλυμα πέραν των συνηθισμένων, εν μέσω πολεμικής σύρραξης με την Ουκρανία αλλά και την επιβολή διεθνών κυρώσεων!

Παράγοντες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, προσπαθούν να συσχετίσουν το καταγγελλόμενο ξέπλυμα των Ρώσων βουλευτών, με εμβάσματα σε Ιερές Μονές, εκκλησιαστικούς φορείς, πολιτικά πρόσωπα και πάσης φύσης υπόπτους φορείς!

Το καταγγελλόμενο από το FIU Ουκρανίας μαζικό ξέπλυμα Ρώσων αξιωματούχων στη χώρα μας και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, αξιολογείται ως μη τυχαίο και για τον λόγο αυτό από την εγχώρια Αρχή για το ξέπλυμα, αναμένεται η έναρξη εξονυχιστικών ελέγχων σε λογαριασμούς, εμβάσματα και σε μια σειρά προσώπων στη χώρα μας που θεωρούνται ύποπτα!

Την ίδια ώρα η παρουσία Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος, το οποίο υπό την ένοχη ανοχή του διοικητή της μοναστικής πολιτείας φιλορώσου εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου, τα καράβια του οποίου παρά τις κυρώσεις των Αμερικανών μετέφεραν ρωσικά προϊόντα σπάζοντας το εμπάργκο και αποκομίζοντας έναν τεράστιο πλουτισμό, μετατράπηκε σε άντρο Ρώσων και άλλων κατασκόπων, μεταφέρει και ένα τελεσίγραφο σε Ηγούμενους και …προηγούμενους!

«Ή θα κόψετε τα σούρτα φέρτα και τα πάρε δώσε με την Νίκη ή θα σας κόψω όλα τα κοινοτικά κονδύλια που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ»! «Διαλέγετε και παίρνετε»…

Η σύγκρουση Ντόρας - Σέβης για την πρωτιά στα Χανιά, που «άναψε φωτιές» στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και προκάλεσε μια ανεξέλεγκτη σεναριολογία- συνωμοσιολογία, χωρίς βάση φυσικά!

Η σύγκρουση Ντόρας – Σέβης για την πρωτιά στα Χανιά, που «άναψε φωτιές» στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και προκάλεσε μια ανεξέλεγκτη σεναριολογία- συνωμοσιολογία, χωρίς βάση φυσικά!

Μου λένε ότι, ένας κακός χαμός έλαβε χώρα στο ευρύτερο πρωθυπουργικό περιβάλλον, με αφορμή τις εκλογές στα Χανιά και την σκληρή πολιτική αντιπαράθεση όσον αφορά το ποια θα εκλεγεί πρώτη σε σταυρούς προτίμησης μεταξύ των δύο ισχυρών κυριών του νομού, της Ντόρας Μπακογιάννη και της Σέβης Βολουδάκη, συζύγου του εκλιπόντος βουλευτή!

Οι πληροφορίες, από πηγές εκ των έσω που γνωρίζουν από πρώτο χέρι πρόσωπα και πράγματα, κάνουν λόγο για μια σκληρή σύγκρουση στα ενδότερα του περιβάλλοντος του αρχηγού της ΝΔ, όπου οι φραστικές καταγγελίες για ίντριγκες και συνωμοσίες έδωσαν και πήραν!

Και τούτο διότι οι φημολογούμενες προσωπικές σχέσεις μεταξύ της Σέβης Βολουδάκη και προσώπου κοντά στον πρωθυπουργό «ποινικοποιήθηκαν» και αποδόθηκαν ως μέρος ενός σχεδίου αποδόμησης της Ντόρας Μπακογιάννη χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να ισχύει ή να έχει βάση, όπως διαβεβαιώνουν υψηλά ιστάμενες πηγές!

Σε απλά λόγια από το στενό περιβάλλον της κυρίας Μπακογιάννη υπήρξαν αιχμές ότι επιδιωκόταν από κάποιους κύκλους η απώλεια της πρωτιάς στα Χανιά, γεγονός που αποσκοπούσε να «κοντύνει» την Ντόρα!

Όπως είναι λογικό, εκ των πραγμάτων, μια πολιτική αντιπαράθεση για την πρωτιά στα Χανιά, προκάλεσε – άνευ λόγου- ενδοοικογενειακή ψυχρότητα!

Και μάλιστα οι ίδιες πηγές λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς ενοχλημένος από την συνωμοσιολογία, έχει κόψει εδώ και 15 μέρες ακόμη και την «καλημέρα» σε «παράγοντες» των Χανίων που φέρονται να αναμείχθηκαν στην ευφάνταστη αυτή σεναριολογία – συνωμοσιολογία που ούτε αφορά, ούτε αγγίζει τον πρωθυπουργό!

O όμιλος Ελλάκτωρ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αντικατάστασης της Price Waterhouse Coopers (PWC) με την γνωστή εταιρία ορκωτών ελεγκτών Grant Thornton!

O όμιλος Ελλάκτωρ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αντικατάστασης της Price Waterhouse Coopers (PWC) με την γνωστή εταιρία ορκωτών ελεγκτών Grant Thornton!

Μία ακόμη μεγάλη δουλειά, αυτή του πανίσχυρου ομίλου Ελλάκτωρ, του Ολλανδού Χένρι Χόλτερμαν, φέρεται να χάνει η γνωστή σε όλους ελεγκτική – συμβουλευτική εταιρία Price Waterhouse Coopers (PWC) του Μάριου Ψάλτη, προνομιακού συνομιλητή του Ακη Σκέρτσου (με το μπλοκάκι), η οποία έχει πάρει πλήθος από δουλειές στο Μέγαρο Μαξίμου!

Θυμίζω ότι ο Μ. Ψάλτης είναι «κολλητός» του διαβόητου Ανδριόπουλου της Dimand, επίσης κολλητού του Σκέρτσου (του αποκαλούμενου και Τροντ Σόλιντ) και εμπνευστή του «οράματος» της ΠΥΡΚΑΛ, του φιλόδοξου σχεδίου να μετακινηθούν στο οικόπεδο της επιχείρησης στον Υμηττό, όλα τα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες από το κέντρο της Αθήνας, απελευθερώνοντας έτσι άνω των 200 κτιρίων που θα τεθούν προς διαχείριση από ιδιώτες!

Επί του προκειμένου τώρα, οι πληροφορίες της στήλης λένε πως ο όμιλος Ελλάκτωρ και ειδικότερα ο διευθύνων σύμβουλος κύριος Θύμιος Μπουλούτας, έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες αντικατάστασης της Price από την πολύ γνωστή εταιρία ορκωτών ελεγκτών Grant Thornton!

Η Price χάνει μια μεγάλη δουλειά και μάλιστα έναν χρόνο πριν το rotation, δηλαδή πριν την εκπνοή της δεκαετίας όταν και καθίσταται υποχρεωτική η αντικατάσταση του ορκωτού ελεγκτή!

Διαβάστε περισσότερα