Νέα ατύχημα για τον Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος σκόνταψε κι έπεσε κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Κολοράντο.

Στο πλευρό του έσπευσαν συνεργάτες του, οι οποίοι τον βοήθησαν να σηκωθεί. Ακολούθως ο 80χρονος Μπάιντεν περπάτησε μέχρι τη θέση του, χωρίς να δείχνει ότι χτύπησε σοβαρά.

«Είναι καλά. Υπήρχε ένας σάκος άμμου στη σκηνή την ώρα που έκανε χειραψία» έγραψε στο Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Μπεν Λαμπολτ, με αφορμή το βίντεο της πτώσης.

Αυτό ήταν το τελευταίο δημόσιο παραπάτημα του Μπάιντεν, με τα πιο χαρακτηριστικά να είναι η πτώση του στις σκάλες ενώ επιβιβαζόταν στο Air Force One, καθώς και όταν έπεσε το περασμένο καλοκαίρι με το ποδήλατό του κοντά στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ. Ο Μπάιντεν δεν τραυματίστηκε ωστόσο σε κανένα από αυτά τα περιστατικά.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, διεκδικεί την επανεκλογή του το 2024, έχοντας πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς που τον εξέτασαν τον Φεβρουάριο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Reuters είχε δείξει ότι το 86% των Αμερικανών θεωρεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρέπει να είναι άνω των 75 ετών. Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, θα γιορτάσει σε λίγες ημέρες τα 77α γενέθλιά του.

Διαβάστε περισσότερα